Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęczova, bosko. Odpoczywajcie!
Jakie temperatury na Majorce teraz?
Ja bym chciała za rok lecieć na 30stke, ale będę ze Staśkiem pod pachą więc mnie ciekawi czy pogoda jest dobra dla takiego malucha.
Anionka, ja zrobiłam sobie nowy z innej strony. Nie jest szałowy ale niech będzie. -
Beti, olej Francę. Nie wiem czy pamiętasz, ja na początku ciąży też trafiłam do takiego lekarza, który granice wyznaczał, terminy i wartości bety, po których już coś MUSI być. Nie było, a teraz to nie było leży koło mnie i ma półtora tygodnia.
Jeśli dziadek gin Ci odpowiada, nadajecie na tych samych falach, to się go trzymaj. Naprawdę USG to nie jest najważniejsza rzecz w ciąży. Ważne są badania, zaopiekowanie psychiczne, wsparcie. Na USG sobie pójdziesz 3-4 razy do jakiego super speca do Poznania i wydasz na nie to co zaoszczędzisz na wizytach i badaniach chodząc do dziadka. Naprawdę. Tobie jest przede wszystkim potrzebny spokój, a z tego co widzę dziadek Ci go daje.
Magda! 4 miesiące, nie wierzę. To już taki dorosły chłopiec, ten czas tak szybko leci. Z pierwszą córką modliłam się, żeby leciał szybciej, a teraz jak jest ryzyko, że to mój ostatni noworodek, to chyba chciałabym, żeby zwolnił. -
rzepakowepole wrote:Beti, olej Francę. Nie wiem czy pamiętasz, ja na początku ciąży też trafiłam do takiego lekarza, który granice wyznaczał, terminy i wartości bety, po których już coś MUSI być. Nie było, a teraz to nie było leży koło mnie i ma półtora tygodnia.
Jeśli dziadek gin Ci odpowiada, nadajecie na tych samych falach, to się go trzymaj. Naprawdę USG to nie jest najważniejsza rzecz w ciąży. Ważne są badania, zaopiekowanie psychiczne, wsparcie. Na USG sobie pójdziesz 3-4 razy do jakiego super speca do Poznania i wydasz na nie to co zaoszczędzisz na wizytach i badaniach chodząc do dziadka. Naprawdę. Tobie jest przede wszystkim potrzebny spokój, a z tego co widzę dziadek Ci go daje.
Magda! 4 miesiące, nie wierzę. To już taki dorosły chłopiec, ten czas tak szybko leci. Z pierwszą córką modliłam się, żeby leciał szybciej, a teraz jak jest ryzyko, że to mój ostatni noworodek, to chyba chciałabym, żeby zwolnił. -
Myslalam, ze z tymi suwaczkami to naprawde jakas zmowa wrogow fioletu (czyt. naszych teściowych ) 😂 ale na ovufriend też nie dzialają...
Biegajaca mi wyslala wiruski i awizowali je w innej poczcie (plus awizo mi nikt jeszcze nie doreczyl), mam nadzieje, ze wiruski nie wyparują zanim się dorwe do koperty 😂
Teczova ulalalal no pieeeeknie. Korzystaj!
Nona tesknie daj znaka!!!
Beti kochana bedzie dobrze, no piekny mialas ten pierscionek przeciez. I suwaczek Ci nie zniknął, to dobry znak 😁 Trzymamy kciuki za jutro😘Beti82, Biegającą-mama, Pestkaa lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Talku 26-27 stopni i mnóstwo ludzi z maleńkimi dzidziulkami
wydaje mi się, że idealnie. Pół samolotu w trakcie lotu karmiło piersią
sunshine03, Biegającą-mama, Kijanka, talku, Beti82, Lami lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
alex0806 wrote:Dziewczyny, czy serio matka i dziecko do chrztu na biało?? Czy to jakiś kolejny durny zabobon, który mi sprzedaje koleżanka? W cholerę dawno na chrzcie nie byłam
Bzdura. Ja byłam na różowo-kwiatowo. Córka co prawda na biało, ale gdybym miała chłopca to byłby na "elegancko", na pewno nie na biało. Dla dziewczynki szukałabym czegoś jasnego, bo to po prostu ładnie, schludnie wygląda u takiego malucha. Ale jeśli biały Ci się nie podoba, to się tym kompletnie nie przejmuj. -
Chyba zaraz zwymiotuje 🤮🤢
alex0806, Domi_tur, talku, Wik89, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Alex - ja robie zdjecia na Chrztach i potwierdzam, ze to jakas bzdura
Kazdy sie ubiera jak chce, juz nie ma nawet panow w garniakach, co akurat bardzo mi sie podoba.
Dzieci tez malo kiedy sa ubrane cale na bialo.alex0806 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
tak myslalam ze to glupota ktorą ona sobie wymysliła. Moj maz bedzie w garniaku a ja poszukam czegos eleganckiego tez
chrzciny za miesiac. Nawet dla małej nie mam jeszcze kiecki. Myślałam że biała kieca i różowy płaszczyk dla Laury
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex ja też nigdy nie spotkałam się z białym ubiorem mamy na chrzcie.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Od kilku dni odczuwam pobolewanie brzucha czasem jest to bardzo delikatne pod pępkiem (troszkę jak okresowe) czasem nad pępkiem, a czasem po bokach, albo jakby cały był taki "odrętwiały" i obolały. Zdarza się też że odczuwam kłucia brzucha po prawej lub lewej stronie ok. 3 cm od środka brzucha. Dziś zgodnie z zaleceniem odstawiłam luteinę, wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek. Czy któraś z was miała coś podobnego? -
To ja się pochwałę, że dziś Było ... ale pobiegane 😂 A dla mnie to tak samo ważne jak te inne BYŁO 😉 Dodatkowo z wózkiem z moim 2letnim klockiem który odleciał po 5min i dalej śpi .
Wiki mam nadzieje ze to nie moja wina 😂 Po tych przerywanych nocach mogłam coś pomylić 😅
Nona coś ucichła nagle .. wszystko OK?
Alexja jestem "bezbożnikiem" i bym na pewno nie stosowała się do jakiś ustalonych norm czy tym bardziej przesądów. Ubierz się w coś w czym będziesz się czuła ładnie i wygodnie 😉
Kark Wow ale masa ! No to ładnie go tam karmisz bo przecież urodził sie coś ok 3100 . Kiedyś się mówiło ze masz " tluste mleko" 🤦♀️
Lami moja teściowa dla Mikołaja jak miał 3 tyg chciała dać arbuza bo otwierał tak ładnie buzkie to pewnie chce...
tere-fere, blair., Meggs, tęczova, alex0806, Szczęściara, Beti82, Dośka, Ani0nka, Wik89, madziorek86, Pestkaa, Słoneczko123, Arashe lubią tę wiadomość
-
Czy Erytrocyty pod koniec ciąży podwyższone to norma? Kurde zawsze coś i ślad białka w moczu. Czyli 17 października indukcja. Ciekawe czy jeszcze antybiotyk każe mi lekarz brać. Co sądzicie? Proszę nie olejcie mnie i podpowiedzcie cos😫 lekarz nie odpisuje, pewnie śpi po dyzurZe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:41
-
Hej ja dziś w dużo lepszym humorze😁😁
Jerzyku Nasz kochany rosnij piekny okraglutki. Szok że to 4 mce już😳😳
Kark co Ty jadasz że tak przybiera Ci ten Julcio??
Lami spróbuj zagescic mleczko albo większe porcje. Może Ninka głodna że słabo śpi. Te 3-4 godz spokojnie powinna spać..
Betinko kochana nie zamartwiaj się. Ta ginka chyba nie wie co gada. Jaki ostatni czas na serduszko.. Nie stresuj się i uciekaj od tej zołzy bo to co ona wygaduje to w głowie się nie mieści..
Słoneczko może spróbuj jakieś cwiczonka na kręgosłup albo jakąś poduszkę na plecki.. Dobrze ze juz odpoczywasz bo może za ciężko w pracy było..
Tęczova wygrzewaj się TAM za Nas wszystkie😙😙
Alex a to nie wymyśliła czasmi teściowa😂😂 Jak tak to medal dla niej😁😁 W życiu nie ubieraj się na biało. Ubierz to co Ci pasuje. Nawet spodnie jak będziesz chciała. Wiem że panuje rewia mody ale to święto naszych pociech i tu one powinny być piękne do schrupania..
Biegająca szacun za pierwszy bieg..tere-fere lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )