X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nona musisz dołączyć do listopadówek! ❤️
    A Ty na listopad masz termin? Jest juz taki wątek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca też tak miałam :/ Bo nie wiem jak Ty, ale u nas jak M ma dobrze beze mnie, to mnie to tak podnieca... No i potem tylko więcej się tego zbiera i w nocy też miałam masakrę :(
    Musisz jeszcze wytrzymać niestety.

Ja mojemu też nic nie mówiłam od początku. Nie raz pytał czy czasem plodnych nie mam, bo coś mokro mam, to mówiłam, że nie wiem, bo testy nie wychodzą itp to wtedy nie czuł się taki naciskany tylko, że niby chcę sama z siebie, a nie dla II ;)

Hmm, a Lami wczoraj wieczorem nie miała wizyty? Czy coś mi się porąbało...?
    Bo coś o 17 pisała tylko nie wiem czy wizyta czy o co chodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 07:58

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wczoraj dzielnie, ale nie miałam kiedy odpisywać .

No Najmłodsza, tyły to Ty masz takie, że hoho! Zazdrość wygrzewania!

Niezapominajko, nie masz objawów, bo będzie chłopak! I to taki wiesz, prawdziwy facet, co się nie maże (no oprócz pierwszych kilku lat :D)

AniOnka, gratuluję wizyty! Biegająca Twoje wiesci fantastyczne. Odpoczywajcie nadal i dbajcie o siebie, zaraz krwiak zniknie.

Nona i dobrze, niech będzie przerwa. Kiedyś Wam pisałam, że znalazłam info i to dość sprawdzone, że w czasie owulacji nie bzykamy. Plemniki muszą posiedzieć minimum 4 h. Bo jak taki świeżak nie wytrawiony przez śluz trafi prosto w owu i będzie pierwszy, to zapłodnienie bezwartościowe. Więc w dzień owulacji to lepiej pozycja, w której trochę chłopaki mają do przeplynięcia. Poza tym nic na siłę. Dziecię miłości to będzie przecież :)

Monia kciuki!!!

Jutro wizytuję dopiero. Ale wczoraj miała wizytę Speaky mieć i nic nie pisze. Kochana odezwij się nam tutaj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 08:11

Biegającą-mama, Nona, kark lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Dziś 16 dc i mamy ból owu, owulak na rano pozytyw , temp mega w dół :) wizyta u gina na 15, także ciekawe czy cokolwiek jeszcze zobacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 08:36

przedszkolanka:), Nikodemka, Lami, Beti82, Pestkaa, Ani0nka, Biegającą-mama, Wik89, Nona, Arashe, kark lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Meggs, wieczorem albo jutro owulacja pewnie :) Działacie już nad bejbikiem?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - no i swietnie! Owulacja jest to i ciaza bedzie :)

Nam nie jest dane zrobienie tego badania nasienia. I chyba dziecko tez. Ciagle musze sie wsciekac i zawodzic. Mam juz tego naprawde dosyc. Ruszalismy wlasnie do Warszawy i nagle zadzwonila baba z Novum, ze „kolezanka zle zapisala, nie wiedziala, ze juz nie mozna dopisywac i niestety, ale nie przyjmiemy Pana dzisiaj”. No zajebiscie! Specjalnie zorganizowalismy sobie wolny dzien, maz wszystko poprzekladal, zeby w ostatniej chwili wyszla DUPA...:(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dzwoń do innych, w Warszawie multum tego, na pewno gdzieś Was przyjmą. Próbuj!

Pestkaa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w ogóle debilizm, to tak jakbyś poszła do laboratorium i powiedzielibyśmy, a dzisiaj nie odda pani krwi, bo było dużo pacjentów. Przecież dla nich to jedno z wielu badań i zarobek jedynie :/

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:43

Lami, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie! Maz na nia nakrzyczal, powiedzial jej, ze wszystko poukladal pod te badanie, umawial sie na nie tydzien temu, a oni dzwonia na 2 godziny przed?? Obdzwonilismy wszystko co sie dalo, nie ma opcji, ze dzis go ktos zapisze... Najwczesniej w czwartek. A ja chcialam miec wynik badania na czwartkowa wizyte... Ciagle pod gore! :(

W gaciach susza, brzuch boli jak na okres, humor paskudny, a teraz to juz w ogole...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko może niebo daje Ci znaki, ja w to wierzę! :)

Nona, masz rację, w sumie to każdego dnia dziękuję że udało nam się "złotym strzałem" zajść, bo mój małż nie ma codziennie chęci na bzyka i nasze starania na pewno nie wyglądałyby tsk jak wszystkich tu :)

Nona lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca ja mam termin na koniec października ale będę się tam tez udzielać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 09:18

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lami. My działamy, nie czuję potrzeby odpuszczania tego cyklu. Psychicznie jest już ok, a organizm sam wrócił do normy.

Niezapominajko , tak infekcja była tylko weekendowa. A dzisiaj pewnie cos tam jeszcze bedzie widać na usg, ale pojde i sie dowiem ze nic nie ma ;) i co do chlopaka to mi mega jak mysle o Tobie w glowie siedzi chłopczyk , no nie wyobrazam sobir inaczej u Ciebie :) jak sie czujesz?

Nikodemko, kurcze straszna szkoda. Nienawidze takich odwołań na ostatnia chwile. Zwlaszcza jak człowiek sobie ustawi pod to dzień i inne wizyty ;( ja pamietam ze tez chcialam jakoś szybciej badanie i pani mowila ze nie ma miejsc i w ogole to zapytalam co to za problem by mąż zajal pokoj na 5 min, a pani na to ze to nie o pokoj chodzi ale o to ze badanie trzeba wykonac w okreslonym czasie od dostarczenia probki, bo potem nic z tego i nie maja tylu pracownikow zeby fizycznie to przerobic. Ok to ma sens. Co teraz? Coś planujecie? Moze to faktycznie znak od losu ze badanie Wam niepotzrebne :)

Lami lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko masakra ! Czlowiek sie juz nastawi, stresuje kilka dni przed i takie cos :(
    Wielki mi problem zawalilam pacjenta to trudno trzeba gdzies wcisnąć a nie tak odwolac jak.. Wizyte u fryzjera.. Masakra

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - pewnie u nas tez o to chodzi... Umowil sie na piatek rano. Mam nadzieje, ze tego juz nie przeloza. Z wizyty nie zrezygnuje, pojde bez badania nasienia, trudno. Planuje jeszcze za chwile zadzwonic i zapytac czy nic sie nie zwolnilo na dzis u Szpotanskiej, bo i tak jedziemy do Wawy.
    Mam dzis naprawde paskudny dzien. Mega, ale to mega PMS! Krzyz tak mnie boli, ze ledwo stoje. Czuje, ze jesli przyjdzie @, to bedzie to @ stulecia.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs - pewnie u nas tez o to chodzi... Umowil sie na piatek rano. Mam nadzieje, ze tego juz nie przeloza. Z wizyty nie zrezygnuje, pojde bez badania nasienia, trudno. Planuje jeszcze za chwile zadzwonic i zapytac czy nic sie nie zwolnilo na dzis u Szpotanskiej, bo i tak jedziemy do Wawy.
    Mam dzis naprawde paskudny dzien. Mega, ale to mega PMS! Krzyz tak mnie boli, ze ledwo stoje. Czuje, ze jesli przyjdzie @, to bedzie to @ stulecia.
    Nikodemka dawaj do Szpotańskiej kolo 15 spotkamy sie w poczekalni :)

Lami, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:26

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko wspolczuje:(( ale oby oby okazalo sie ze po prostu to badanie nie bedzie potrzebne!:)
    Niedlugo masz wizyte, fajnie!

Meggs super trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte:) i Lami tez oczywiscie!!

Dziewczyny, czy jak moj maz wraca mojego 15dc wieczorem po tygodniowej nieobecnosci to mam mu zlecic samodzielne odswiezenie sprzetu hahahah? Chyba tak:p ile dni przed...? Matko ta logistyka jest po prostu rozwalajaca czasami:p

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:43

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ