X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kasę oddam ten gościu bo allegro go ponaglało ;) tyle dobrze. Zamówiłam inny zegarek i tu już nie było problemów;)

Madziorku jaki aniołeczek <3

Szczęściarko urodzisz z fajerwerkami! Zaciskaj nogi do 00:01 ;p

Meggs robiliśmy ćwiczenia które nam pokazywała lekarka rehabilitacji. Ja już po kilku dniach widziałam efekt. Pokazała mi kilka prostych ćwiczeń, Lauretta je polubiła nawet i bez problemu się dawała układać. Musiałabym nagrać filmik i mogłabym ci wysłać;) ale najlepiej to pójść skonsultować ze specjalistą.

Dziewczyny... nie ważne jak karnisze! Jesteście dla swoich dzieci najcudowniejszymi mamami! Tyle starań, problemów, walki o te dzieci. Dajmy im po prostu być szczęśliwymi coreczkami i synusiami zadowolonych mam ;) A nie wiecznie zestresowanych bo "coś robię źle". Wszystko robicie dobrze bo staracie się żeby wasze dzieci miały się jak najlepiej <3

madziorek86, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Nikodemko, siły wrócą, to taka sinusoida, teraz odsapnij 🤗. My w 28+1 braliśmy ślub i do 24 tańcowałam na obcasach, a dwa tygodnie później już miałam kryzys i chyba z 3 tygodnie chodziłam jak quasimodo i ledwo do toalety wstawałam.
    Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na podłogę do białych cegiełek w łazience to zerknij na obi płytki tribeca.

A jeszcze z tym karmieniem, ja nie mam ani 1 procenta żalu, że nie karmię piersią. W sensie myślę czasami, że może teraz inaczej bym rozkręcała laktację, że fajnie by było się tak z Niną poprzytulac, ale nie ma w tym żalu do takiego obrotu sytuacji. Strzela mnie, że np o najlepszym mleku matki jest informacja na takim nutramigenie, który kurde nie jest dostępny od ręki, coś się musiało dziać, skoro dziecko na nim jest. A przeorało mnie dzisiaj jak przyszła reklama z rossmanna na maila "twoje dziecko skończyło już 4 miesiące, może czas rozszerzyć dietę?" Ok, wchodze, bo mnie to interesuje, oglądam co tam za słoiczki proponują, a na końcu jebut, że to, co planuję dawać, to jest gorsze przecież, bo najlepsze mleko matki. No wiecie co, szczerze? Gdybym karmiła mlekiem i miałabym piękną laktację, bez walki i stawania na glowie, to nie przyszłoby mi do głowy nic rozszerzać, bo wolałabym przystawić dziecko na 5 minut w tym wieku i już najedzone, a gdyby moje dziecko normalnie piło mm, to też wolałabym pomerdać dwa razy butlę, niż już teraz rąbać się ze śliniankami, sprawdzaniem, czy na pewno idealnie starte, nie za zimne i w ogóle pitoleniem się z tym całym ambarasem. Zalewa zewsząd ta fala i nie myślą, które nie karmią, bo nie mogą i to może sprawiać, że będą się czuły gorsze.

Nikodemka, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 10:27

• Meggs Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a pamiętasz w jakim wieku byliście z Laura u fizjo? Bo ponoć do 3 msc życia dziecko uczy się symetrii własnego ciała?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:04

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:04

Niezapominajka2, OlivkowaMama, Lami, Wik89, Nona, madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 10:40

blair. lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 grudnia 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nona, blair. lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 02:37

Lami, Szczęściara lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze nie urodziłam🤦‍♀️🤦‍♀️ wszystko stanęło rozwarcie skurcze no masakra jakaś.. Cały czas leżę na porodówce nawet zdrzemłam się.. O 8 będzie lekarz i decyzja..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )

Wysłany: 31 grudnia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko pewnie to były straszaki bo jak miałby być taki poród jak te skurcze to lux.. Żartowałam, śmiałam się od razu wiedziałam że za szybko mnie wzięli..
    Cały czas mam skurcze ale słabe.. Teraz nie wiem jakie rozwarcie bo mnie nie badali od tamtego czasu..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamusiu Szczesciaro ! Byłam pewna ze już po! Trzymaj się tam! Na znieczuleniu jesteś?

Szczęściara lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeciaro - maly czeka na to, zeby swietowac urodziny z fajerwerkami, nie ma innej opcji :)

tęczova, Szczęściara lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja siedzę w domku i nic nie szykuje. Chciałam żeby M szedł do znajomych a ja bym się położyła o 20 spac 😂 Ale mu się nie chce. Od razu zapowiedziałam ze nie czekam do północy bo u nas taki podział ról ze ja budzę się fo dzieci w nocy i jutro standardowo o 5 rano będę śniadanko szykować 🤦‍♀️

Wczoraj Miki był 2 h w przedszkolu, dziś tez idzie. Pani powiedziała ze tylko jak wyszłam to może lekko zeszklimy się oczy i wszystko. Mówi ze dziś tez idzie. A ja przez te 2h miałam taki stres bo sobie uświadomiłam że będzie najmłodszy w grupie (2 l i 8 m ) to dodatkowo zaraz będzie taki dorosły. Miki od urodzenia jest bezprobloblemowy ale żeby nie było kolorowo to : nienawidzi ścinania włosów ( muszę mu je ścinać jak śpi co powoduje ze za kilkanaście lat będzie chciał mnie zabić jak zobaczy się na zdjeciach) i podcierania tylka po kupie hehe

Lami, Niezapominajka2, Szczęściara lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciarko, mnie się jeszcze nigdy nie udało trafić z ovufriendek terminem porodu, więc może jednak będziesz miała pierwsze dziecię 2020? Trzymaj się Kochana 😘😘😘

Biegająca, no pięknie, duży synuś i jaki dzielny!!!

Do nas przyjedzie moja siostra ze szwagrem i chrześniakiem. Obejrzymy jakaś komedię. My nadal chorzy, temperatury nie mamy, ale dziad męczy. Młoda wczoraj atak płaczu o 21, a później o 4, co od 2 miesięcy się jej nie zdarzyło, więc albo zęby, albo też ją coś boli i rozkłada, oby zęby.

Szczęściara lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca nie nie brałam bo nie było potrzebne.. Też się bałam że wszystko spowolni.. Ale samo się wyciszyło udało się coś odpocząć.. Już chciałabym być po bo męczy mnie te leżenie na tym twardym🤪🤪
    Skurcze wracają ale dużo słabsze niż wczoraj.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami raczej dzisiaj już będzie uparciuch.. Za dużo we mnie władowali antybiotyku na Gbs. Już 4 dawke dostałam..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    96788aeacc52.jpg
    Moje ktg cały czas piszą się skurcze ale nie są jakieś mega bolesne..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ale numer 😁 teraz rozwiązuje się sprawa roczników😍

Nona udanego wyjazdu ;)

Dziewczyny udanych sylwestrowych zabaw 😉😉

Nona, Szczęściara lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2307 2308 2309 2310 2311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ