X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka do soboty to już i pewnie testy wszystko wyjaśnią

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek Apropo wyglądu bobasów , to wasze wszystkie mi się bardzo podobają, ale na swoje patrzę bardziej krytycznym okiem. Teraz jak wracam do zdjęć Mikołaja to się dziewięć czym ja się zachwycałam 😂 A Haneczka choć ma cudowne spojrzenie ( wg mnie of corse) to wydaje się właśnie takim kartofelkiem z druga szyją, puckami i w dodatku ta jej rzadka czuprynka prześwituje na rudo 😂

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest zawsze ten sam tekst: „o Boze, jakie on ma dlugie rzesy”. Nawet jakis pan a kolejce na bording krzyknal na cala hale odlotow w ten sposob :D

Beti82 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jeszcze śpi w najlepsze i nie ma zamiaru wstać 😪 a by pojechał po kolejny test i może zobaczył czy to synevo jest otwarte

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka według mnie to już nie jest cień A kreska:)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka😁😁 ja też widzę bez kontrastu..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z przybieraniem pp tym spadku?? Do którego dnia powinien odzyskać wagę.. Na dzień dzisiejszy mamy 75gram więcej (dzisiaj tylko 15gr bo byliśmy przed karmieniem)

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro do 2 tygodni jakoś powinien wagę odzyskać. Spokojnie ;) Laura po wyjściu że szpitala ważyła 2580 i na drugi dzień u położnej tyle samo (inna waga). A później już ładnie przybierała nawet ponad normę. A dużo spadła bo było 9.7 %
    Anionka do soboty to dużo czasu. Nie masz jakiegoś labo w szpitalu które działa w weekendy? Albo po południu jak mąż wróci z pracy? Beta przecież nie musi być z rana;) progesteron tez

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, ale Wy jesteście turbo płodni 🙈 jaki to test dzisiaj?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniOnka, mój baby boom (to ten test?) Pokazywał taki szary cień jak poczasiak w 8dpo jako pierwszy, na drugi dzień nic nie ściemniało, tylko szarość delikatna, a ciąża była. Budź męża, jak nie chcecie razem podskoczyć na betę (zajęłoby to chwilę w labie), to niech pędzi po 4 testy, dadzą odpowiedź.

Szczesciarko, trzymaj się 😘 Pewnie dzisiaj będziesz pakować torbę 😘 A jak się czujesz? Jak Twój ból?

Monia, każda rozumie, wszystkie mamy słabsze momenty i nikt się nie gniewa, że któraś nie na bieżąco. Najważniejsze to nam napisać, że to zwykłe zamieszanie w domu, a że wszyscy zdrowi, wtedy powiemy, że trzymaj się dzielnie, zaraz minie i będzie lepiej 🤗🤗🤗

Wczoraj poszłam ostatecznie do mieszkania na długą kąpiel, coś tam poogarniałam, pogadałem z koleżanką (ona w wieku mojej mamy), wróciłam do domu to mała tak się cieszyła, dokładnie tak samo jak idę do toalety jak nie śpi 😂 Jest już taka komunikatywna, jak się ją całuje pod szyjką to śmiech taki. I tak pięknie je łyżeczką, a to ledwo tydzień, w tym 3 dni przerwy, bo nie chciało mi się iść po dynię do mieszkania. Aż specjalnie dla Ciebie alex wrzucę na chwilę filmik na ig, żebyś zobaczyła, że krzywda się jej nie dzieje. Jak była maleńka to miała kołyskę obok mnie przy łóżku, później zrobiło się chłodniej i nie chciałam żeby ciągnęło z okna i poza tym oglądaliśmy tv, więc daliśmy kołyskę w inny kąt pokoju, jak już brzuch był ok to ona tylko na jedzenie w nocy wstaje i zawsze płacz. Teraz daliśmy łóżeczko przy naszym łóżku i tylko w nocy słyszę jeśli się budzi że szeleści zabawkami, otwieram oczy a ona we mnie wgapiona i uśmiech, 5 minut bajera, a później dopiero, że przecież głodna jest. Przeurocze to jest i moje serce się rozpływa 😍 Ale teraz to jej chyba nie zamelduję w jej pokoiku przez to hahaha 😂

Beti, płytki z obi, tribeca, to dwa/trzy razy tańsza podróba tych carpet.

Nikodemko, jak już kuchnia stanie, to zobaczysz, że przestanie to przeszkadzać, nie stresuj się 😘

alex0806, Beti82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, spokojnie ma na to 10-14dni.

Anionka, ja pierdole🙈🙈🙈😱 a Tobie miesiączka nie wróciła?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wróciła miesiączka tylko dzień po stosunku bolały mnie jajniki- jak na owulacje ale może sobie wmawiam nie mam pojęcia. 😦

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jakiś baby quick test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 09:07

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami jak Ninu gotowa i tak pięknie je to spoko ;) najważniejsze że szczęśliwa;) Ja to się mega boję rozszerzania diety u Laury ale jak widzę jak pochłania chociażby biogaję z łyżeczki to czuje że to będzie jej ulubione zajęcie na świecie. Ale tatuś też lubi sobie pojeść chociaż tego po nim nie widać;p
    Wczoraj u nas koszmar, cały dzień jęczenia. Usypiałam ją od 18.30 do 20 z hakiem. Pokładała się i mialam juz tak dosc... ona zmęczona, ja zmeczona, mama be, tata tylko. I nawet cycka nie chciała. A dzisiaj z rana już spoko bo się obrobiła po szyję, puściły ją wszystkie nerwy i już sobie gadają z ojcem. Muszę się chyba pogodzić z tym że teraz ma etap na ojca. Czy to normalne że mnie skręca z zazdrości, że do niego strzela uśmiechami A jak mnie widzi to nabzdyczona i sfochana? Normalnie płakać mi się wczoraj chciało... Poszła spać bez jedzenia praktycznie bo zjadła wieczorem tyle co nic. Rano przed 6 cycki kamienie to wtedy mama fajna, a teraz znowu tylko tata. Chociaż przynajmniej bez marudzenia.
    Jak ja sobie jutro z nią sama poradzę Plus szczepienie na 13 do tego to ja nie wiem ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami jest ok.. Trochę ciągnie tam na dole aje da się żyć😁😁
    A to spoko myślałam że szybciej.
    Dziewczyny nie nastawiam się że wyjdziemy.. Nie chce znowu płakać..

Anioka to zescie poszaleli.. Kochana dacie radę🤗🤗

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy w nocy też wasze dzieci czasmi nerwowe przy cycu??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, z labo może być ciężko dziś. To moze clear blue?

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie Waszym maluchom smoczek?

Ja nie wiem czemu, ale miałam mega opory przed smoczkiem. Moja Mama zawsze mi go podpowiadała, ale ja jakoś nie dawałam. Jednak od jakiegoś czasu Jagna wpada czasami jak ja to mówię w szał mleczny i ciągle chce pierś co nie raz skończyło się zwróceniem wszystkiego. No i błędne koło, bo potem nie wiem czy ma cokolwiek w brzuchu i może serio chce coś zjeść. Wczoraj była mega niespokojna, więc dałam jej smoczek. Ładnie się uspokoiła, potem wypadł i zasnęła ostatecznie bez.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka ja bym z chęcią dała, i kupiłam chyba z 10 i żaden nie pasuje. By cycki trochę odpoczęły 😩

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka ja daje. W wózku weźmie,foteliku ,zaśnie przy nim ale nie jest to miłość;)

Szczęściaro ważne,że przybrał A na dobicie ma czas jeszcze ;)

Anionka robisz jeszcze dzisiaj test czy szukasz bety?

Monia napisz coś więcej co U Was,jak Szymek?;)

Lami jak się czyta to widać,że się rozplywasz <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ