Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha Najmlodsza toz to pani ginekolog powiedziala, endo słabe, zadnego pęcherzyka dominującego, nic z tego nie będzie, cykl bezowulacyjny. Dowidzenia.
Potem 1,5 tyg pozniej druga ze pecherzyk nie pekl i jest torbiel. Takze wiesz , to nie moja wrozba
Domi, nawet nic mi nie mów, ja naprawde uwierzylam w ten grudzień! 🤩
Anionka dziękuję 😚
I ja mam swojego bobo z beta 60 , to ten na moje oko ma z 10.Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Meggs, aż miło, że weszłam na taką wiadomość! Jak na 8 dni po to norma krecha, tym razem musi się udać, skoro startuje z kopyta!
A jeśli chodzi o grudzień, to może masz rację, ale sam początek jak przenisisz chwilę te ciążęMeggs lubi tę wiadomość
-
Meggs - dmuchnij na mnie wiruskami! Nie chce rodzic sama jak juz wy wszystkie bedziecie po 😭😭😭
Meggs lubi tę wiadomość
-
Meggs 😘 skacze az pod sufit. Super , super ! A ja i tak pogratuluje bo wiem ze to to
Czlowiek na chwile sie zdrzemnie i takie info 😀😀😀
Teraz gotuje 2gi obiad. Bo tego co robilam rabo nie jadlam bo mi smierdzial i robie sobie zupke ogórkowa. Jak zwykle na kwasno
Lami, Pestkaa, Meggs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na clo.. Mialyscie coś takiego że kuło Was jajnik a potem jakby w macicy? Nigdy czegoś takiego nie miałam a dzisiaj już od kilku godz co jakiś czas kuje mnie jakby w macicy po lewej stronie. Od razu schiza że coś jest nie tak🙄. Duzo śluzu jak białko kurze ale nie wiem czy brać je na serio bo rano było ♥️.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
A ja znów pomędrkuję, ale wiele rzeczy przerobiłam przez 21 cs.
W temacie cykli bezowulacyjnych - róbcie dziewczyny badania poziomu lh i estradiolu przed owulacją oraz progesteronu i estradiolu po owulacji. Nawet czasem zamiast monitoringu (bo lekarz albo czegoś nie dojrzy albo sprzęt kiepski) albo zamiast sikania na dziesiątki testów. Ja w tym cyklu zaszłam m.in dlatego, że wyłapałam z krwi pik LH. Zresztą wiele razy mi mówiono, że cykl bezowulacyjny, ładowałam duphaston, a potem jednak była owulacja, co jednoznacznie wychodziło z krwi (i dzięki temu na sobie, minimum kilka razy sprawdziłam, że duphaston nic nie blokuje).
W temacie badań do hsg - ja wiem, że są różne podejścia i wymogi, ale tu chodzi nie tylko o to, by podejść 'formalnie', ale przede wszystkim troszcząc się o siebie. Jeśli macie np. MUCHę, a podczas hsg bakterie dostaną się do jajowodów, może to potem mieć tragiczne skutki. Zresztą MUCHę warto mieć zrobioną, bo ona wiele bruździ i w płodności, i w czasie ciąży. Ona się zreszta przydaje też do zabiegów typu laparoskopia, inseminacje, a nawet badają ją na początku ciąży (mnie np. teraz zaliczono badania z listopada jako ważne, bo robiłam przed hsg). W Krakowie, m.in. lekarz z ProCreative, gdzie leczy się Nona, zlecał jako oblig: MUCHa, cytologia, biocenoza pochwy. I uważam, że to zestaw 'must have'.
Trzymam kciuki za same dobre wieści!Nona, Domi_tur, patuniek86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Meggs!!! tez mi cisnienie skoczylo a mialam do tego okropny dzien, 13-ego... jejku pd razu sie usmiecham do siebie i mocno mocno trzymam kciuki! Mam nadzieje ze to to!
Meggs lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziękuje za wszystkie miłe słowa kochane i za wiare
gratulację będę przyjmować jak beta jakaś wyjdzie i bedzie rosła 😊 wtedy też mogę na Was kichać i kaszleć wiruskami!
Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość
-
Szczęściara, na clo lepiej wiedzieć co się dzieje.
A ja się chciałam pochwalić, że udało mi się odzyskać pieniądze, które mi zabrali teraz na zwolnieniu, a co za tym idzie na macierzyńskim też. Od piątku siedziałam i czytałam setki dokumentów, rzuciłam wczoraj kilkoma kruczkami prawnymi do pracodawcy oficjalnym mailem i dzisiaj telefon, że najprawdopodobniej był błąd (tak błąd, który jest od lat powielany przez panią płacową) i już została obliczona nowa podstawa zasiłku chorobowego z ostatnich 12 miesięcy.
Więc dziewczyny na zwolnieniach, a wiadomo, że wszystkie prędzej czy później na zwolnieniu będziecie - pilnujcie pieniędzy. Co zostanie wysłane do zusu po 33 dniach na zwolnieniu będzie się liczyło do końca macierzyńskiego. Patrzcie na ręce paniom płacowym/kadrowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:22
kark, Niezapominajka2, Ani0nka, Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero