X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro a robisz testy owu? Bo tak to nie umiem przepowiadać 😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, nawet za dwa dni, a max z 5-6 Więc teraz porządne staranko :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:26

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 12:18

rzepakowepole, Biegającą-mama, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, przeciez Ty nam tu nie smęcisz! Każda z nas ma prawo czuć się nieco gorzej, jestesmy tu po to by sie wspierać. Marwie sie o Ciebie, to ze w nocy czulas sie tak zle jest niepokojace. Czekasz na @? Czy jeszcze planujesz testowac albo wizyte u lekarza?

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:13

Nona, Lami, Ani0nka, Biegającą-mama, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a myslicie ze organizm da sobie rade z ta ciaza i progiem 27? Bo nie mam zadnej luteiny ani dupka a wizyte bede miec dopiero w przyszlym tygodniu :(

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:27

tęczova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:27

• tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Beti82 lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs w sobotę znów beta i próg a jak będziesz się niepokoić to dzwon do giną i się zapytaj 😘 ale na bank nie ma takiej potrzeby

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy produkujecie :) Nadrobiłam, ale z moją amnezją zapomniałam połowę :D
    Beti dziwne te twoje objawy. Może zatestuj, bo to naprawdę dziwne. Chyba, że masz czasem przed okresem takie dolegliwości.
    Meggs a ty masz super proga, on będzie rósł razem z betą i maluchem, także luzik :) Nie stresuj się, bo dziecku stres nie jest potrzebny.
    Co do porodu to na razie o tym nie myślę. Nie boję się bólu ani nic. Chciałabym po prostu dotrwać do września, urodzić (jakkolwiek będzie trzeba, najbezpieczniej dla nas obojga) i wrócić z maluchem do domu :) Cała otoczka jak się to odbędzie nie jest dla mnie ważna :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet nie będę wspominać, na czym polegała rola lekarki podczas mojego porodu... A świetny szpital, najczęściej wybierany we Wrocławiu...

Niezapominajko, masz rację, że forum nakręca. I w tę dobrą, i złą stronę. Także trzeba zachować dystans.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pęcherzyki książkowo 2mm na dobę rosną, więc obstawiałabym jak Nona - ndz/pon owulka 😊

Ja mam podejście jak rzepakowe i też niestety wynika z mojego doświadczenia z 1wszegi porodu 👿
    Im mniej lekarzy podczas porodu tym lepiej. A super jak się wogólę trafi taki co mu się nie chce podejść - niech siedzi i pije kawe, ja go nie potrzebuje. Dobra położna, która przyjdzie raz za czas skontrolować to naprawdę najlepsze co może być.
    Lekarze są przyzwyczajeni do cc, więc sn traktują tak samo - szybko, szybko, zróbmy masaż, przebijmy pęcherz, zwiększamy oksy... A potem kobieta po 15h wymęczona trafia na stół i ma cc i ma traumę do końca życia 👿👿👿

Z Basią o 9 miałam skurcze i rozdarcie 2cm. O 13.30 rozwarcie 4cm i już płakałam do położnej, że może jednak oksy mimo vbacu, bo to idzie ślimaczym tempem.
    Ona mnie zbadała i mówi "Spokojnie kochana, szyjka się wcześniej zgładzała teraz się już tylko będzie rozwierać i to bardzo szybko."
    I miała rację, bo po 30 minutach już na krzesło porodowe szłam, rozwarcie z 4 do 9cm poszło ☺
    Gin nie ma takiego doświadczenia, po samym badaniu szyjki nic nie wie. Jakby był przy mnie wtedy lekarz, a nie położna to bym pewnie dostała oksy, w najgorszym przypadku bym płakała z bólu, w najgorszym pękłaby mi blizna i byłaby całkiem duża możliwość pęknięcia i usunięcia macicy 😒

• Lami Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, u mnie próg 21 przy pierwszej becie. Po 2 tygodniach nadal 21. Później już nie mierzyłam nawet.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kurcze, a na ostatnim usg nie było jakiegoś pęcherzyka pozostałego na jajniku? Może torbiel się jednak zrobiła 😒😞

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, Kark, mnie chcieli już nacinać, robić cesarkę. Jak położna huknęła, że pani urodzi naturalnie, to urodziłam po pół godziny dziecko 3700 i wyszłam z tego z otarciem. Ale na takie opowieści jeszcze przyjdzie czas. Teraz warto sobie uświadomić, że lekarze nie przyjmują porodów. Po prostu.

kark, Arashe lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Meggs, u mnie próg 21 przy pierwszej becie. Po 2 tygodniach nadal 21. Później już nie mierzyłam nawet.
    Lami ale pewnie brałaś dupka albo lutke?

Nona , pewnie panikuje jak zawsze :)

Anionka, zbadam, pewnie. Choc podejrzewam ze poziom bedzie podobny.

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ