Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beti, przeciez Ty nam tu nie smęcisz! Każda z nas ma prawo czuć się nieco gorzej, jestesmy tu po to by sie wspierać. Marwie sie o Ciebie, to ze w nocy czulas sie tak zle jest niepokojace. Czekasz na @? Czy jeszcze planujesz testowac albo wizyte u lekarza?
Nona lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:13
Nona, Lami, Ani0nka, Biegającą-mama, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:13
Beti82 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Meggs w sobotę znów beta i próg a jak będziesz się niepokoić to dzwon do giną i się zapytaj 😘 ale na bank nie ma takiej potrzeby
-
Ale wy produkujecie
Nadrobiłam, ale z moją amnezją zapomniałam połowę
Beti dziwne te twoje objawy. Może zatestuj, bo to naprawdę dziwne. Chyba, że masz czasem przed okresem takie dolegliwości.
Meggs a ty masz super proga, on będzie rósł razem z betą i maluchem, także luzikNie stresuj się, bo dziecku stres nie jest potrzebny.
Co do porodu to na razie o tym nie myślę. Nie boję się bólu ani nic. Chciałabym po prostu dotrwać do września, urodzić (jakkolwiek będzie trzeba, najbezpieczniej dla nas obojga) i wrócić z maluchem do domuCała otoczka jak się to odbędzie nie jest dla mnie ważna
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMi pęcherzyki książkowo 2mm na dobę rosną, więc obstawiałabym jak Nona - ndz/pon owulka 😊
Ja mam podejście jak rzepakowe i też niestety wynika z mojego doświadczenia z 1wszegi porodu 👿
Im mniej lekarzy podczas porodu tym lepiej. A super jak się wogólę trafi taki co mu się nie chce podejść - niech siedzi i pije kawe, ja go nie potrzebuje. Dobra położna, która przyjdzie raz za czas skontrolować to naprawdę najlepsze co może być.
Lekarze są przyzwyczajeni do cc, więc sn traktują tak samo - szybko, szybko, zróbmy masaż, przebijmy pęcherz, zwiększamy oksy... A potem kobieta po 15h wymęczona trafia na stół i ma cc i ma traumę do końca życia 👿👿👿
Z Basią o 9 miałam skurcze i rozdarcie 2cm. O 13.30 rozwarcie 4cm i już płakałam do położnej, że może jednak oksy mimo vbacu, bo to idzie ślimaczym tempem.
Ona mnie zbadała i mówi "Spokojnie kochana, szyjka się wcześniej zgładzała teraz się już tylko będzie rozwierać i to bardzo szybko."
I miała rację, bo po 30 minutach już na krzesło porodowe szłam, rozwarcie z 4 do 9cm poszło ☺
Gin nie ma takiego doświadczenia, po samym badaniu szyjki nic nie wie. Jakby był przy mnie wtedy lekarz, a nie położna to bym pewnie dostała oksy, w najgorszym przypadku bym płakała z bólu, w najgorszym pękłaby mi blizna i byłaby całkiem duża możliwość pęknięcia i usunięcia macicy 😒 -
nick nieaktualny
-
Spoko, Kark, mnie chcieli już nacinać, robić cesarkę. Jak położna huknęła, że pani urodzi naturalnie, to urodziłam po pół godziny dziecko 3700 i wyszłam z tego z otarciem. Ale na takie opowieści jeszcze przyjdzie czas. Teraz warto sobie uświadomić, że lekarze nie przyjmują porodów. Po prostu.
kark, Arashe lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Meggs, u mnie próg 21 przy pierwszej becie. Po 2 tygodniach nadal 21. Później już nie mierzyłam nawet.
Nona , pewnie panikuje jak zawsze
Anionka, zbadam, pewnie. Choc podejrzewam ze poziom bedzie podobny.Nona lubi tę wiadomość