X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro a robisz testy owu? Bo tak to nie umiem przepowiadać 😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, nawet za dwa dni, a max z 5-6 Więc teraz porządne staranko :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:26

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 12:18

rzepakowepole, Biegającą-mama, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, przeciez Ty nam tu nie smęcisz! Każda z nas ma prawo czuć się nieco gorzej, jestesmy tu po to by sie wspierać. Marwie sie o Ciebie, to ze w nocy czulas sie tak zle jest niepokojace. Czekasz na @? Czy jeszcze planujesz testowac albo wizyte u lekarza?

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:13

Nona, Lami, Ani0nka, Biegającą-mama, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a myslicie ze organizm da sobie rade z ta ciaza i progiem 27? Bo nie mam zadnej luteiny ani dupka a wizyte bede miec dopiero w przyszlym tygodniu :(

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:27

tęczova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:27

• tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Beti82 lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs w sobotę znów beta i próg a jak będziesz się niepokoić to dzwon do giną i się zapytaj 😘 ale na bank nie ma takiej potrzeby

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tęczova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy produkujecie :) Nadrobiłam, ale z moją amnezją zapomniałam połowę :D
    Beti dziwne te twoje objawy. Może zatestuj, bo to naprawdę dziwne. Chyba, że masz czasem przed okresem takie dolegliwości.
    Meggs a ty masz super proga, on będzie rósł razem z betą i maluchem, także luzik :) Nie stresuj się, bo dziecku stres nie jest potrzebny.
    Co do porodu to na razie o tym nie myślę. Nie boję się bólu ani nic. Chciałabym po prostu dotrwać do września, urodzić (jakkolwiek będzie trzeba, najbezpieczniej dla nas obojga) i wrócić z maluchem do domu :) Cała otoczka jak się to odbędzie nie jest dla mnie ważna :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet nie będę wspominać, na czym polegała rola lekarki podczas mojego porodu... A świetny szpital, najczęściej wybierany we Wrocławiu...

Niezapominajko, masz rację, że forum nakręca. I w tę dobrą, i złą stronę. Także trzeba zachować dystans.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pęcherzyki książkowo 2mm na dobę rosną, więc obstawiałabym jak Nona - ndz/pon owulka 😊

Ja mam podejście jak rzepakowe i też niestety wynika z mojego doświadczenia z 1wszegi porodu 👿
    Im mniej lekarzy podczas porodu tym lepiej. A super jak się wogólę trafi taki co mu się nie chce podejść - niech siedzi i pije kawe, ja go nie potrzebuje. Dobra położna, która przyjdzie raz za czas skontrolować to naprawdę najlepsze co może być.
    Lekarze są przyzwyczajeni do cc, więc sn traktują tak samo - szybko, szybko, zróbmy masaż, przebijmy pęcherz, zwiększamy oksy... A potem kobieta po 15h wymęczona trafia na stół i ma cc i ma traumę do końca życia 👿👿👿

Z Basią o 9 miałam skurcze i rozdarcie 2cm. O 13.30 rozwarcie 4cm i już płakałam do położnej, że może jednak oksy mimo vbacu, bo to idzie ślimaczym tempem.
    Ona mnie zbadała i mówi "Spokojnie kochana, szyjka się wcześniej zgładzała teraz się już tylko będzie rozwierać i to bardzo szybko."
    I miała rację, bo po 30 minutach już na krzesło porodowe szłam, rozwarcie z 4 do 9cm poszło ☺
    Gin nie ma takiego doświadczenia, po samym badaniu szyjki nic nie wie. Jakby był przy mnie wtedy lekarz, a nie położna to bym pewnie dostała oksy, w najgorszym przypadku bym płakała z bólu, w najgorszym pękłaby mi blizna i byłaby całkiem duża możliwość pęknięcia i usunięcia macicy 😒

• Lami Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, u mnie próg 21 przy pierwszej becie. Po 2 tygodniach nadal 21. Później już nie mierzyłam nawet.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kurcze, a na ostatnim usg nie było jakiegoś pęcherzyka pozostałego na jajniku? Może torbiel się jednak zrobiła 😒😞

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, Kark, mnie chcieli już nacinać, robić cesarkę. Jak położna huknęła, że pani urodzi naturalnie, to urodziłam po pół godziny dziecko 3700 i wyszłam z tego z otarciem. Ale na takie opowieści jeszcze przyjdzie czas. Teraz warto sobie uświadomić, że lekarze nie przyjmują porodów. Po prostu.

kark, Arashe lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Meggs, u mnie próg 21 przy pierwszej becie. Po 2 tygodniach nadal 21. Później już nie mierzyłam nawet.
    Lami ale pewnie brałaś dupka albo lutke?

Nona , pewnie panikuje jak zawsze :)

Anionka, zbadam, pewnie. Choc podejrzewam ze poziom bedzie podobny.

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ