Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZresztą kłócić się z nikim nie będę, ale akurat mam to "szczęście" mieć wszystkie rodzaje porodu za sobą: wywoływany z masą ingerencji medycznej i medykamentów; cesarkę; poród 100% natura.
100% natura wygrywa ze wszystkim pod każdym względem czy to patrząc na matkę czy na dziecko.
Tylko trzeba być zdecydowanym, nie ustępować i mieć super położną 😊rzepakowepole, przedszkolanka:), sunshine03, Arashe lubią tę wiadomość
-
Teczova - u mnie wczoraj wieczorem byl identyczny jak ten Twoj. Wyglada na to, ze we 3 ze Szczesciara bedziemy mialy owulacje w tym samym czasie!
Ja u siebie obstawiam niedziele.
Beti - wlasnie w momentach, w ktorych chcesz smecic, pisz. To jak sie czulas w nocy jest niepokojace... nie myslalas, zeby dla pewnosci jednak zrobic test?
Meggs - Sasanka jest w ciazy, na samym poczatku miala progesteron ponizej 10 (chyba 9 z tego co pamietam) i wszystko jest ok. Twoj prog jest super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:32
kark, Beti82, Słoneczko123, tęczova, Nona lubią tę wiadomość
-
To ja jednak poczekam do 28 marca, jest wszystko oki, maluszek rośnie idealnie serduszko mocno bije. Wiec częsta ingerencja tam na bank za dobra nie jest. Wiec 18 marca nie będę szła tylko będę czekac 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:32
kark, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Beti, przeciez Ty nam tu nie smęcisz! Każda z nas ma prawo czuć się nieco gorzej, jestesmy tu po to by sie wspierać. Marwie sie o Ciebie, to ze w nocy czulas sie tak zle jest niepokojace. Czekasz na @? Czy jeszcze planujesz testowac albo wizyte u lekarza?
Chyba,ze nie dostane do poniedzialku to pojade do poloznej -
nick nieaktualnyAnionka szacun, dasz radę 😅
Szczerze jak teraz ginka mi powie płeć to potem mogę nawet 6tyg czekać na usg do połówkowego 😉 Bo jak nie powie to nie wiem ile jeszcze wytrzymam przepychanek i kłótni Antonii i Kajetana czy w brzuchu jest braciszek czy siostrzyczka 😔Ani0nka lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Beti kurcze, a na ostatnim usg nie było jakiegoś pęcherzyka pozostałego na jajniku? Może torbiel się jednak zrobiła 😒😞
-
Meggs wg mnie próg jest OK !!! Serio każdy normalny lekarz by to Ci powiedział, po pierwsze wynik się waha w ciągu dnia, po drugie u każdej kobiety inny poziom jest potrzebny do zdrowej ciazy, po trzecie rośnie razem z trwaniem ciqzy! Lekarz może Ci przepisać i dupka i lutke bo wie ( tylko nie mówi) ze Poprostu on nie szkodzi a uspokaja te spanikowane kobiety
A No ja miałam na późniejszym etapie dużo niższy (17-20) i lekarka powiedziała ze jest ok , ale tez na innych wątkach raczej dziewczyny maja taki jak Ty i właśnie jest to odpowiedni wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:39
-
Od ilu mm jest torbiel? To ma jakies znaczenie wielkosc? Czy poprostu skoro zostal ten pecherzyk od owu a jestem jedna noga w @ to juz na bank jest torbiel?
Ale z drugiej strony lekarz to ogladał to by chyba wiedzial czym sie rozni torbiel na usg od zwyklego pecherzykaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:40
-
Meggs prog masz bardzo ładny.Idziesz na 2 bete?
-
Meggs wrote:Lami ale pewnie brałaś dupka albo lutke?
Nona , pewnie panikuje jak zawsze
Anionka, zbadam, pewnie. Choc podejrzewam ze poziom bedzie podobny.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kurczę Beti ja się nie znam ale może ten Gin to taki konowal ze pomylił np ciałko żółte (czy tam jakie
) z małym pęcherzykiem hehehe Wiem , że to frustrujace takie czekanie, ale jak nie ma @ to jest szansa na 👶 I te nocne objawy .., a nie chciałaś zmierzyć cukru w nocy?
-
Ani0nka wrote:To ja jednak poczekam do 28 marca, jest wszystko oki, maluszek rośnie idealnie serduszko mocno bije. Wiec częsta ingerencja tam na bank za dobra nie jest. Wiec 18 marca nie będę szła tylko będę czekac 😊
Ani0nka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Sunshine ja mam za sobą tez poronienie zatrzymane w 11tc ( ciaza zakończyła się z 3 tyg wcześniej pewnie) i tez mam swoje doświadczenia ze szpitala i nigdy nie napisze co tam widzialam ale do teraz mam koszmary w nocy. Wiec troszkę pewnie byśmy sie zrozumiały <tule> I właśnie dla tego teraz chce jeszcze bardziej poluzować, cieszyć się jak najwiecej z tego co już mam i liczyć ze musi być dobrze.
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Biegającą-mama wrote:Kurczę Beti ja się nie znam ale może ten Gin to taki konowal ze pomylił np ciałko żółte (czy tam jakie
) z małym pęcherzykiem hehehe Wiem , że to frustrujace takie czekanie, ale jak nie ma @ to jest szansa na 👶 I te nocne objawy .., a nie chciałaś zmierzyć cukru w nocy?
A to ciałko żółte rosnie tez ? -
Ok , dzieki dziewczyny. Postaram sie nie panikować. Wiem ze prog jest ok, ale jak widzialo sie u siebie proga 30 bez ciazy i 55 w ciazy to te 27 wchodzi na glowe ze jest coś nie tak ... u mnie ta cholerna torbiel. Ale zobacze w przyszlym tyg co tam sie dzieje.
Dziś kreska troszke ciemniejsza to tyle spokojniej.
Beti ja mimo wszystko zrobilabym test. Bylabys spokojniejsza. Mam nadzieje ze to nie bedzie torbiel u Ciebie, a jakby nawet to musi sie wchlonac, moze opoznic okres nietety. Ale mysle zs gin podczas usg by Ci powiedzial ze to torbiel. Wiec jak nic nie mowil, to nie zamartwialabym sie.
Nikodemko Sasanka to miala proga cos ponad 1 , ale ona bierze konskie dawki proga - chyba z 8xdupek i 4xlutka. Ale dzieki temu ciaza sie rozwijaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:02
-
Jeśli chodzi o poród to ja trochę cwaniakuje bo moja kochana siostra pracuje na porodówce i była ze mną cały czas podczas pierwszego porodu ( lekarza nie widziałam ) i wiem , ze teraz tez będzie ze mną, byla tez jej przyjaciółka z która byliśmy na paru imprezach i druga super babeczka z która od tamtej pory tez "znamy" Mój M powiedział ze to Anioły są , ale ja wiem ze One do każdej pacjentki podchodzą identycznie ! Ale inna sprawa byłam przygotowana do porodu ćwiczyłam mięśnie, oddech od połowy ciazy , do tego słuchałam poleceń, nie leżałam jak kłoda na łóżku