Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam ale ktora z Was to Kamila ?
-
Nikodemko ja mam gąbczasty mózg od początku ciąży. Słów zapominam, idę np. do łazienki i nie wiem co tam chciałam. Albo 3 razy do sklepu, bo zawsze czegoś zapomnę
Taka kaszka z mózgu. W pracy to najgorsze było, bo nie mogłam się skupić. Teraz w domu nieco lepiej.
Nikodemka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyTeż czytam Was na bieżąco, ale jakaś zamulona jestem i nie mogę sie wbić w wątek 😂
Beti widzę, że dziewczyny już Cię ustawiły do pionu i bardzo dobrze!
Dla mnie temperatura to zbyt zawodna metoda, żeby na tym opierać swoje przekonanie czy pęcherzyk pękł czy niedlatego nigdy temperatur nie mierzyłam i nie miałam zamiaru, bo tylko by mnie wkurzała i w konia robiła. Tak samo testy owulacyjne są mega zawodne. Ich też nie używałam i nigdy nie planowałam. I cieszę się, że taka była moja decyzja, bo przeżywałabym załamanie częściej niż normalnie. Jak widzę, jak panikujecie odnośnie temperatury i owulaków, które nie raz robią Was w bambuko to tylko się utwierdzam w przekonaniu, że to zbyt zawodne metody na moją psychikę
Tylko monitoring ma dla mnie jakikolwiek senstak jak ma Beti możliwość u położnej za 40zł to w ogóle marzenie
-
nick nieaktualny
-
Alex pisz do mnie na Topo na fb tylko błagam ,podpisujcie sie nickami z ovu bo ja nie ogarniam nieraz😀
Nikodemko to super,że się udalo dostac! Pozytywnie w takim razie
Ja raczej nie mam tak,ale najchętniej bym tylko leżała..
Sunshine ja mam 3 tyg.i dla mnie to wieczność. Ale nie marudze mu bo ta dziewczyna co ze mna byla ma na 25.04 wlasnie (on wie,ze ja predzej jajko zniose w tym czasie;p).
Ale mnie rwa ostatnio wiezadla i miednica z podbrzuszem.. -
Ja od momentu zajścia w ciąże jestem taka rozkojarzona i nie swoją 😁 zreszta sama wiecie o tym i się często ze mnie śmiejecie, ze nie ogarniam 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:51
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Mój mózg pracuje na całkiem innym podzespole ostatnio 😂😂😂 jak jeszcze miesiąc temu popłakałam się myśląc, że muszę zatrudnić kogoś do mojego salonu, które jest jak dziecko, tak teraz wyparłam pracę z mojego mózgu a raczej tego co tam zostało :p nie wiem tylko jak przekonać moją lekarkę we czwartek, żeby dała mi zwolnienie 🧐
A tak w ogóle to znów się powtórzę, Laski podziwiam Was za mierzenie tempki, za ten cały trud który wkładacie w starania!!! Chylę czoła!
Większość wie, że u nas udało się za pierwszym razem, złotym strzałem, a gdyby nie to, nigdy bym dziecka nie miała bo się psychicznie nie nadaję do takich starań 🤪 chodziłabym ciągle wk***iona i nadąsana a takich się nie bzyka :p
Ja rozpoznawałam owulacje po tym, że pocę się jak świnka a potem czułam że jestem w ciąży bo po owulacji miałam dreszcze 😂😂😂 także ten...Wik89 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, czy jest może szansa, żeby uszyć taki śpiworek, żeby najpierw był do gondoli, a później, żeby można było go wpiąć do Valco Snap? Albo inaczej - czy taki śpiworek szyty do Valco użyję w gondoli? Wiem, że pewnie będzie duży, ale widzę to tak, że gondolę mam dużą i że można go ułożyć... Czy nie mam racji? Chciałabym uszyć, ale nie widzi mi się placić po 2 albo 3 razy za to samo, lubię jak coś jest uniwersalne.
-
Domi, ja Ci strasznie tego zazdroszcze! Bardzo bym chciala nie wiedziec co znacza te comiesieczne zawody, co to jest test owulacyjny itd. Pewnie jak wiekszosc z Nas
Na poczatku te poznawanie wlasnego organizmu bylo nawet ekscytujace, ale im dalej w las, tym gorzej.
Prog mi wzrasta na bank. Temperatura 37,00, cycki bola o wiele mocniej niz wczoraj, sluz ewidentnie nieplodny.Beti82, blair., przedszkolanka:), tęczova, madziorek86, Szczęściara lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Dziewczyny w którym tyg i dniu widać u Was było serduszko na usg? Pamiętacie?
-
Meggs bedzie serducho zobaczysz
A na ktora masz w czwartek ? -
Meggs, u mnie 7tc, ale bąbel miał prawie centymetr już. Więc kilka dni wcześniej też coś by było widać. Kiedy masz wizytę?
A ja albo jakaś nieczuła jestem na sygnały z brzucha, albo nie wiem. Kończy się 18 tydzień, a ja bejbika nie czuję. Czasami jak mi się coś tam wydaje, to później okazuje się, że to jakaś tętnica czy coś, bo za równo pyka. Żadnych motylków nie czuje w każdym razie 😀Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Dziewczyny w którym tyg i dniu widać u Was było serduszko na usg? Pamiętacie?
po środku w 6tym(czy 7 zależy jak liczyć) tygodniu nie miałam wizyty
U Ciebie może już być choć nie musi (tak jak u rzepakowepole sytuacja) wszystko zależy od sprzętu lekarza i od tego kiedy de facto owulacja u Ciebie byłaale skoro w 5+2 już był pęcherzyk żółtkowy (czyli szybko) to myślę, że serduszko się pokaże!
-
U mnie tez w 6 tc było serduszko, ale wg wymiarów, a według okresu to nieco później. U mnie były plamienia więc w sumie we wtorek na IP był pęcherzyk ciążowy z żoltkowym, a 2 dni później już serduszko. Także myślę, że u ciebie w czwartek po tygodniu już będzie
Lami ja też właśnie na początku tę tętnicę czułam, a od tygodnia jakoś takie wyraźniejsze bąbelki w brzuchu albo puknięciaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs u mnie chyba 6+2
Rzepakowe teoretycznie do gondoli jest 80 cm.do spacerówki 100-120 cm. Jak weźmiesz np.90 cm.-100 cm.to uzyjesz podwijajac na pewno w gondoli i jakiś czas w spacerowce (w zaleznosci ile maluch bedzie mial).ewentualnie wersja z kapturkiem i wtedy w gondoli go sobie wiazesz i masz bajer i optycznie mniejszy spiwor a pozniej go nie wiazesz,troczki posłużą do mocowania a śpiwór dłuższy optycznie jest w spacerówce. Nie wiem czy napisałam zrozumiale ;p
Nikodemko wszystko wyglada ladniea ze owu spoznione,to moze tak mialo byc? Że hsg nie zdazysz
Lami ja czulam dzisiaj i ostatnio i wiem,ze to to ,no ale ja przy 40 kg.to nie patrz na mnie no i druga ciaza ;p -
Cytrynowy sok wrote:Hej, sorki, to ja :p Ja was "znam" od kilku miesięcy, przeszłam z wami z różu ale nie chciałam się wtrącać i wam przeszkadzać więc tylko podczytuje, nie mogłam się powstrzymać i zerknęłam na insta :p
Nie ma drugiego takiego wątku więc uczepiłam się jak rzep psiego i po cichu poczytuje i się chichramBeti82, Słoneczko123, Cytrynowy sok, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Cytrynowy sok wrote:Hej, sorki, to ja :p Ja was "znam" od kilku miesięcy, przeszłam z wami z różu ale nie chciałam się wtrącać i wam przeszkadzać więc tylko podczytuje, nie mogłam się powstrzymać i zerknęłam na insta :p
Nie ma drugiego takiego wątku więc uczepiłam się jak rzep psiego i po cichu poczytuje i się chichram
A nie chichrac w ukryciu
Wczesniej na różu mialas ten sam nick?
I widzę ,ze pięknie rysujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 12:02
Cytrynowy sok lubi tę wiadomość