Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie przy tej b12 to też najlepiej dopasować dawkę do poziomu we krwi. Ja przy dawce 100 miałam ponad normę, a przy 500 jest spoko
W ciąży folian 0.8, reszta witamin też osobno.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:tak jak pisałam wcześniej, PAI jest podstawą do dalszej diagnostyki, gdybyś np. ją poszerzyła mogłoby wyjść właśnie, że potrzebujesz brać leki rozrzedzające krew.
Ja uważam, że jeśli gin nie zleca wizyty u hematologa na pogłębioną diagnostykę, to powinien włączyć leki przeciwzakrzepowe.
Pai hetero nie jest jakimś dramatem i tak naprawdę nie wiadomo czy to ono było przyczyną poronienia.
Rozważałam zrobienie dodatkowych badań i gdybym miała jakiekolwiek inne objawy, to bym się tym na pewno zajęła. Wielu lekarzy przy samym pai zaleca jedynie acard i mnie też wcale do brania heparyny nie ciągnie. -
Cytrynowy sok wrote:Ja miałam 266pg/ml przy normie 211-911
Beti ja bym pojechała podejrzeć, tez teraz miałam ok 26mm pęcherzyk i nie pękł.Cytrynowy sok, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Skład jest okej. Ja biorę na zmianę B12 z folianem. Badam regularnie b12 i homocysteinę i wszystko jest ok. Teraz mi się kończy b12 i przejdę już na sam folian z Solgara raczej.
Mój gin twierdzi, że to o czym mówisz Alex jest zależne od preparatu jaki stosujemy i on właśnie jest z tym folianem z Solgara a B12 zaleca tego dra Enzmanna, bo pacjentki mają na nim bardzo dobre wyniki.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
sunshine03 wrote:Magda robiłam tylko podstawowe badania, jak aptt, fibrynogen, inr, wszystko ok i póki co uważam, że to wystarczy.
Pai hetero nie jest jakimś dramatem i tak naprawdę nie wiadomo czy to ono było przyczyną poronienia.
Rozważałam zrobienie dodatkowych badań i gdybym miała jakiekolwiek inne objawy, to bym się tym na pewno zajęła. Wielu lekarzy przy samym pai zaleca jedynie acard i mnie też wcale do brania heparyny nie ciągnie.
jasne, bo acard też jest lekiem przeciwzakrzepowym. Tańszym i łatwo dostępnym. Ale ma też swoje minusy. Heparyny nie masz w organizmie po 24h przy dawce 0.4, Acard 75g utrzymuje się tydzień, a moja dawka około 30 dni.
zgadzam się też z tym, że przy heterozygocie nie ma co świrować, tym bardziej, że ta ciąża na acardzie przebiega bardzo ładnie. Podejrzewam też, że pewnie nie będziesz brała acardu do końca, tylko tak koło 34tc Ci go odstawią
Moja wypowiedź dotyczyła ogólnie postępowaniu w przypadku PAI. Nie każdy trafia na ogarniętego lekarza💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
blair. wrote:Beti ja tam myślę że u Ciebie ładnie pękło
wcześniej Ci ładnie pękały po zastrzykach prawda? temperaturą się za bardzo nie sugeruj tak jak dziewczyny wspominały, u mnie też przy stymulacji temperatura taka że miałam wątpliwości, a na usg wszystko było ok.
Cytrynowy sok witajmoże akurat trafiłaś na moment owulacji jak pęcherzyk się zapadał i jednak wszystko ok?
Wczesniej naturalne owu regular haha jak sie nie staralam
Pozniej bardzo pozne owu ok 27-35 dc
I moze nic zlego by nie bylo w takiej poznej owu tylko u mnie pecherzyk za wolno rósł.To nie tak ,ze zaczynal 30 dnia a konczyl 37 .Tylko np zaczynal od 20 a konczyl 35 na 22 mm i to jest zle bo taki pecherzyk jest juz stary i z niego nic nie bedzie.
Jak dostałam clo to 1 cykl mial byc bez zastrzyku .I wtedy zaszlam bo pęklo.
Drugi cykl mial byz z zastrzykiem ale nie zdazylam go dostac bo poszlam na monit jak juz 26 mm byl i tez peklo samo.Ale ja juz widzialam na usg ,ze taki 26 mm jest za duzy.
No i teraz skoro w sobote bylo 1,99x 1,4 to przeciez on juz dzisiaj bedzie duzy jak nie pękł
Bede dalej rozkminiac po wizycie
Widac ,ze clo na mnie dziala bo ładnie szybko rosną ,owulacje sa 14-17 dc tylko dlaczego rosna do takich duzych rozmiarów -
Magda - mbc wrote:a w który dzień Ci pęka bez clo na tym 22mm?
I mowie mialam np w 20 dc -15 mm a dopiero w 35 dc -22 mm i peklo