X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dostalam ubrania ciazowe od znajomej mojej mamy :) przydadza sie na pozniej bo takie sporawe sa akuart na koncowke ciazy :)

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój maluszek ostatnio nie ruszal się na wieczór to go trzy razy szturnelam to moj TZ mnie w głowę tez tak trzy razy szturnal i się pyta "przyjemnie Ci tak?" ;)

Mój też mówi, że mam go nie dziabać, bo będzie miał dziury. :P
    I chodzi i mówi: "Halo, halo - tu tata." Tylko dotykać dalej się boi. :P Jak na 2 sekundy przyłoży rękę to cud. :)

Rudzia, brzuchol śliczny, ale jaki CYC! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:30

Rudzia, Anka1501 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można by rzec cyce jak donice ale w tym przypadku ta doniczka z kwiatkiem wymiękła01icon_lol2.gif

a brzusio super:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:28

Rudzia, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo mi się jakoś te cyce rzuciły pierwsze w oczy :D

Oczywiście Rudzia brzusio śliczny rosnie ! Taki mocno wysuniety, Sofijka ma duzo miejsca :)))

Rudzia, mantissa, Amy lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huhu Ruudzia ale cycochy :D
    ja mam podobne ;) jutro jadę do factory kupić jakieś ładne staniki ze dwa bo moje nie wygodne i nie podobają mi się, może znajdę jakiś ładny od razu do karmienia

Amy Ty obsraluchu :D

Fasia a Ty sprzęt gina to zostaw w spokoju co? Męża masz Kobieto! :D

Rudzia, iwonka1077, Fasia, Amy, Hela85, weronika86, mimka84 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie stanik to katorga straszna ;/ mam juz tylko jeden ktory pasuje idelanie a reszta malawa.. ;/ ale i ten jeden jest tragiczny bo mnie uwiera drapie i w ogole mi nie wygodnie w nim ;( aaa i dorobilam sie juz pare rozstepow na piersiach :(((( a tak ich nie chcialam!!

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosheeee a ja dopiero dopadlam do laptoka i czytam i czytam, smieje sie sama do siebie i czytam ( maz coraz dziwniej na mnie patrzy z dnia na dzien) temat czopkow i kup jak zwykle fascynujacy, ale jak zobaczylam tabliczke bhp Amy wymieklam :P hih do tej pory sie smieje.
    CZARYMARY jakies 5h temu pytala mnie o krew pepowinowa- my tez sie raczej nie dycydujemy, narazie w moim odczuciu to moda, reklama i super biznes, owszemw niektorych chorobach rzeczywiscie te komorki macierzyste moga pomoc ale wcale nie musza, poza tym zawsze w kazdym przypadku odrebnie sie to kwalifikuje, bank krwi lansuje tam taka dluga liste jednostek chorobowych w ktorych ta krew pepowinowa ma sie niby przydac i ma sie wrazenie ze to lek na prawie wszystko a prawda jest taka ze udowodnionych przypadkow kiedy rzeczywiscie sie z tego skorzystalo jest niewiele, jest jeszcze wiele badan klinicznych w trakcie, a tej krwi jest bardzo malutko, ogolnie idea jest sluszna i to ma racje bytu ale jeszcze nie teraz, za kilka dobrych lat moze to bedzie mialo rece i nogi. Mam aktualnie 4 kolezanki z pracy, tez w ciazy ostatnio szeroko omawialysmy ten temat i zadna z nich tez sie nie decyduje i przyczyna nie sa raczej finanse; gdybym miala przekonanie, ze to moze kiedys pomoc mojemu dziecku jednemu albo potencjalnym nastepnym to bym wygospodarowala ta kase ale przekonannia nie mam wiec odpuszczamy. Z tego co wiem znajomi ginekolodzy tez sie nie decyduja.
    Mantissa- sab simplex w Polsce juz tez mozna dostac bez wiekszych problemow z tego co wiem, albo w necie. Niektore dzieci kolki omijaja ale czy bedziemy miec takie szczescie :P
    RUDZIa- brzuszek super, ja tez mam wrazenie ze moj zaczal rosnac jakos szybciej, nawet od wczoraj wydaje mi sie duzo wiekszy ale Fasia ma racje, tez [pierwsze co zauwazylam na tej fotce to cyce :P ale są mega :D
    Tradycyjnie reszte watkow do ktorych planowalam sie odniesc zapomnialam- uwielbiam moja mozgowa papke

edit

ANKA ( chyba) Na zaniesienie l4 do pracy jest rzeczywiscie 7 dni, jak kase wyplaca Ci bezposrednio pracodawca to i tak to zwolnineie zpstaje u niego, wtedy wydawaloby sie, ze maly poslizg nie powinien miec znaczenia, zwlaszcza jak masz jakies normalne babki w kadrach; jak wyplaca zus to i tak pracodawna ma kolejny tam okres czasu na przekazanie do zusu, i znowu jak babki w kadrach sa ok nikt nie musi wiedziec o poslizgu. Kwestia tylko taka, ze Ty pozniej dostaniesz kase jesli idzie bezposrednio z zusu. Obcinaja kase o te 25% jak ktos tu pisal jak juz sa jakies grube obsuwy i przegięcia- tak mi sie wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:51

Amy, Fasia, mantissa, Rudzia, Hela85, CzaryMary lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mój od niedawna boi się dotykać, właściwie nie wiem dlaczego :/ tylko się schyla i gada "kop matkę" i obserwuje jak brzuch się rusza :/ ale nie dotknie na dłuższą chwilę

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi może Ty coś o tych erytrocytach wyługowanych powiesz, ktoś dziś pisał że ma od jakiegoś czasu 20, z tego co wiem to one pochodzą z górnych odcinków jak nerki i niby normy do 4 ale jak to jest z punktu widzenia lekarza

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia brzuch super ale nie wiem czy te cycki nue lepsze :D

Kwiatek ani razu sie nie obsralam :P a Fasia to patrz jaki pies ogrodnika... lekarz jej zabronil.. mezowi nie daje.. ale do sprzetow innych facetow pierwsza sie dobiera..

Oooo Olo mi sie przekreca. Znudzilo mu sie lezenie dupa do matki :D

Hela85, Rudzia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia walic rozstepy.. cyce sa boskie <3

Rudzia, Angela89 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Rudzia walic rozstepy.. cyce sa boskie <3

Taaa :D gorzej juz bedzie po ciazy i jak Sofii mi je zje :D beda flaki i bedzie trzeba isc do dr Szczyta :D

Hela85, Amy, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    hihi :D mój często krzyczy do brzuszka - Juuuuulek, Juuuuulek odezwij sie, tu tatuś :D

Dobrze wiedzieć, że mój wariat nie jest jedyny :D

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Taaa :D gorzej juz bedzie po ciazy i jak Sofii mi je zje :D beda flaki i bedzie trzeba isc do dr Szczyta :D
    To pojdziesz :P wazne ze za darmo :P
    za to teraz sie delektuj :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Bambi może Ty coś o tych erytrocytach wyługowanych powiesz, ktoś dziś pisał że ma od jakiegoś czasu 20, z tego co wiem to one pochodzą z górnych odcinków jak nerki i niby normy do 4 ale jak to jest z punktu widzenia lekarza
    o widzisz wlasnie o tym zapomnialam, Angela chyba pisala...no wg mnie 20 to duzo, moga swidczyc o zapaleniu klebuszkowym ale wcale nie musi,pytanie co jest jeszcze w tym badnaiu poza erytocytami jakies bialko czy cos? na pewno do kontroli, obserwacji, konsultacji nerologicznej (?) gdyby sie utrzymywalo , nasilalo

Hela85 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki hela o pamięć :P Właśnie Bambi może mi powiesz dlaczego mam tego aż tak dużo ?

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:39

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a Fasia to patrz jaki pies ogrodnika... lekarz jej zabronil.. mezowi nie daje.. ale do sprzetow innych facetow pierwsza sie dobiera..

Zazdrościsz czy co? :P

A mnie Julek ma w nosie i dalej cisza ... zawsze o tej porze był aktywny, a od 3 dni nic :( no ale dzis slyszałam serduszko, wczoraj robiła usg co prawda mega ekspresowe tzn sprawdziła obwód główki, brzuszka i kość udowa i koniec. No ale zauważyłaby gdyby coś było nie tak, prawda? Zaczynam schizować ...

Amy lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA no poza tymi eryttrocytami bym sie nie czepiala, a przed ciaza nie mialas problemow z nerkami??? cech jakiejs infekcji tez nie masz, a wczesniej tez tak duzo mialas tzn 20? mniej/ wicej?? pij duzo, ja bym sobie jeszcze poziom kreatyniny zrobila ( o wydolnosci nerek mowi)i obserwacja, kontrola moczu, obawiam sie ze ginka tez za duzo nie wymysli, albo od razu kaze Ci isc do nefrologa, narazie nie martw sie na zapas ale na pewno musisz tego pilnowavc

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:39

‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ