Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś86 wrote:Fasia ile bierzesz tych omega-3 dziennie, bo mąż mi ma kupić
W moich witaminach brak jest kwasów niestety... No i jak komisja? Oni tam badają?
Normalna dawka dla kobiet w ciąży to 500mg, ja biorę 1000mg. Każde tabletki mają inny skład, zazwyczaj to 250mg więc 2 tabsy dziennie.
Tak, lekarz bada. Tzn na pierwszej wizycie jeszcze we wrześniu ważyła mnie, sprawdzała ciśnienie no i ogólnie cały wywiad - po co, jak i dlaczego. Dzisiaj tylko mi brzuch pomacała -
Ogólnie to się wkurwiłam. W niedzielę na IP poprosili ode mnie wynik HBS (podkreślę, ze wszystkie badania robiłam prywatnie za własną kasę!) wyników nie oddali, ja o tym zapomniałam, a wczoraj mi się dopiero przypomniało. Pomyślałam, że dadzą mi to dziś razem z wypisem. Dupa. Wyników nigdzie nie ma. Kłóciłam się z położną na IP. Pizda durna uważała, że oni na bank mi je oddali, a ja mówię, że nie, a ona że na pewno tak. Nosz kur***! Ciśnienie miałam chyba 200/150 ! Gdybym miała więcej czasu to bym tam siedziała aż by tego nie znaleźli. Ale była już 11.28, a ja na 11.30 musiałam dojechać do ZUSu gdzie i tak się spóźniłam.. Na dodatek na wypisie ze szpitala w Epikryzie napisali "Wypisana w 5 dobie pobytu na własne żądanie wbrew zaleceniom lekarskim, poinformowana o ewentualnych powikłaniach przed zakończeniem procesu diagnostyczno-leczniczego" No ja pierd**** Wbrew jakim zaleceniom?! Jakie została poinformowana?! Nikt nic kur*** nie mówił. Poza tym leżałam tam TYLKO po to aby dostać wyniki badań i wiecie co? (Kolejna rzecz, która mnie poirytowała...) w moczu leukocyty miałam 1-3 w polu widzenia - norma jest do 5 i własnie przez ten wynik dostałam antybiotyk i zrobili mi posiew .. ja się pytam na jakiej podstawie? Co za konowały .. Nie cierpię tego szpitala !!
Co do komisji w ZUSie to trafiłam na fajną lekarkę. Nie dałam jej dzisiejszego wypisu, bo mnie ta epikryza poirytowała więc zrobiła ksero tego wypisu z założenia szwu. Spisała wszystko - cysta na jajniku, macica dwurożna, szew okrężny, bóle brzucha, dwa pobyty w szpitalu itd. Powiedziała, że następnym razem mam dzwonić że nie jestem w stanie przyjść. Mam zrobić ksero wypisu ze szpitala i im wysłać. Tylko problem w tym, że oni czekali 3 tyg na wypłatę kasy dla mnie aż do dnia dzisiejszego. Ciekawe swoją drogą kiedy tą kasę dostanę .. Każde L4 które jest wystawiane na okres dłuższy niż 2 tyg trafia do systemu w którym może być wylosowane do komisji lekarskiej. Więc babka powiedziała, że do kwietnia mogę miec jeszcze kilka kontrolicudownie
nie mogę się doczekać .. Ogólnie poszło gładko ale co do szpitala to jestem wkurw***! Aaaa zapomniałam - wynik posiewu dopiero 10 lutego czyli do wtorku bym tam leżała .. żałosne !!
-
Ewelcia wrote:No właśnie skoro temat położnej środowiskowej.... może któraś z Warszawianek ma godną polecania położną? Ja zapisując się do swojej przychodni musiałam zdeklarować też położną ale kompletnie nie znam kobiety i nie wiem czy szukać kogoś innego....
-
Spoko dziewczyny myślę, że Was to ominie. Ja natomiast spodziewam się ich wizyty w marcu, a na kwiecień pewnie w okolicach terminu porodu dostanę wezwanie
na bank! Mogę się założyć
Jestem poirytowana tą epikryzą ... to naprawdę jest bezczelne co napisali -
A na golabka zapraszam
jakies 15 mi zostalo
Fasia oni zawsze takie pierdy wypisuja zeby sie kryc z kazdej strony. A mocz mam identyczny i mi ginpowiedzial ze w takiej zaawansowanej ciazy to one sa super i zadnego antybiotyku nie bralam.Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Fasia ja bym chyba w łep palnęła jakby bżdziągwa mi wmawiała że oddali wyniki. Jak tak można. Masz w karcie ciąży wpisane?
Tak mam wpisane ale jak idziesz do szpitala potrzebujesz oryginały badań, to co w karcie ciąży to nie ważne.shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Fasia ja bym chyba w łep palnęła jakby bżdziągwa mi wmawiała że oddali wyniki. Jak tak można. Masz w karcie ciąży wpisane?
Fasia lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:A na golabka zapraszam
jakies 15 mi zostalo
Fasia oni zawsze takie pierdy wypisuja zeby sie kryc z kazdej strony. A mocz mam identyczny i mi ginpowiedzial ze w takiej zaawansowanej ciazy to one sa super i zadnego antybiotyku nie bralam.
Wiem, że wszystko mam w normie, bo nawet na wyniku tak jest napisane. Ja nie wiem o co im chodziło .. Zatrzymać mnie chcieli dłużej zeby szpital kasę za mnie dostał czy co? Nie kumamRozumiem, ze mogą takie coś napisać jak ktoś naprawdę ma wskazanie do leżenia na oddziale ale nie ja. Nawet sama ordynator mi powiedziała "że nie ma niebezpieczeństwa związanego z pani ciąża, czekamy na wynik posiewu" no to chyba wiedziała co mówi. A tu proszę ..
Ehh dalej mnie irytacja trzyma
-
FASIA no wlasnie za nim doczytalam ze wyszlas, to juz byl wieczor wiec nie chcialam Ci pisac, zebys sie nie denerwowala. Ale zawsze sie pisze taka formulke jak ktos wychodzi na wlasne zadanie. Co prawda ja zawsze tlumacze czemu tak musi byc. Co wiecej ja mialam kiedys taka sytuacje, ze facet z rozchwiana cukrzyca koniecznie chcial wyjsc bo mial komisje w zusie i dlugo na nia czekal, odradzalam mu to, ze pobyt w szpitalu na taka komisje to najlepsza podkladka i tylko mu pomoze ale ten sie uparl ze musi wyjsc i poszedl, tez z taka formulka na wypisie. A po komisji przyszedl z opr ze mu takie rzeczy napisalam...a przeciez uprzedzalam ze tak bedzie i tlumaczylam co dla niego lepsze. Ale dobrze ze tego wypisu nie pokazalas
. Posiew dopiero we wtorek ? max 5 dni sie czeka , rzeczywiscie dziwne zwyczaje.
A o ten HBS sie nie martw, idz do labu gdzie robilas , zrob niewinna minke i popros o odpis, w systemie maja na pewno, nie wiem czy to platne czy nie, pewnie zalezy na kogo trafisz.
No ja tez na L4 od sierpnia, i narazie odpukac nic. Z reszta teraz wizyty juz bede miec co 2 tyg, wiec poprosze zeby zwolnienia tez tak byly dwutygodniowe , wiec moze jakos sie uda
IDA teraz mi sie przypomnialo, ze na tym milionie stron co nadrabialam zastanawialas sie nad ktg. Z reguly Ci w prywatnych gabinetach robia pod koniec ciazy, co wizyte, czasem od 36tc, czasem wczesniej, moj ma system ze od 32tc wiec za tydzien juz sie zalapie i tak co 2 tygodnie. W sumie to jest dobre, bo czasem tych skurczow sie nie czuje a tak wiadomo co jest. Aparat do ktg jest na wyposazeniu wiekszosci gaboinetow prywatnych, Twoj gin pewnie tez ma.iwonka1077, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia idz do laboratorium gdzie robiłaś wyniki i poproś o odpis dadzą ci bez problemu
A właśnie co do HBS ma on jakiś termin ważności ?
Fasia jeżeli oni Cię tak czesto losują - proponuje zagrać w lotto 30 milionów właśnie jestFasia, Gosha lubią tę wiadomość
-
a i znowu mi sie cos przypomnialo, to forum jest jednak dobre :p, bo cwiczy moj zgabczaly mozg i zmusza do minimum aktywnosci
8485 pokaz caly wynik morfo, z hematokrytem 4% nie da sie zyć, wesze blad, a tymi przesunieciami w rozmazie sie nie przejumj, typowe dla ciazy, wiekszosc z nas takie ma