Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:No umnie to samo ciekawe czy wolne bedzie
Ja powiedziałam ze zacisnę nogi jakby co i poczekam aż sie zwolni hehe ale pewnie tak nie będzie i jak sie zacznie to mi już wszystko jedno gdzie byle urodzić
Dziewczyny ja w sumie poniekąd tez znam termin wg usg 4ty ale jak nie wyjdzie 4go to indukują tydzień po u nas:)
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi z usg w 30 tyg wyszedl 25.03, ale mała pozniej zwolnila wzrost, wiec nie sugeruje sie wcale tymi terminami. Jak wyjdzie to wyjdzie, chociaz chcialabym zeby juz zaczela sie akcja, nie ukrywam
a w szpitalu pytali mnie o usg z 12 tyg tylko, wtedy miałam termin 30.03, bo z miesiaczki mam wlasnie 4.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:09
-
Aguś, Bambi Wam również gratuluję donoszenia
Liwi pewnie ma już swoją królewnę
Amy, plamienia się skończyły?
Mary, super, że piszesz:) Zaskoczył Cię synuś.A mleczko poleci, tylko musisz być cierpliwa. Tak jak pisze Ida, po CC może się rozbujać później, ale nie ominie Cię.
Tylko się nie zniechęcaj.
Iduś, nie wolno Ci tak myśleć! Umiesz się zająć swoim maleństwem jak nikt inny.A dzieci są różne. Teściowa karmiła brata mojego męża na żądanie co 40 minut. Nie każde dziecko budzi się książkowo co 2 godziny. Może zjada mniej i potrzebuje częściej. Ale dobra strona karmienia na żądanie jest taka, że laktacja idealnie dopasuje się do potrzeb dziecka. Głowa do góry.
KasiaKwiatek, Aguś86, Ida, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:A wanna może byc wolna a jak bobas zrobi klocka przed porodem i wody płodowe maja zielony albo Czarnowy kolor to tez nie pozwalają rodzic w wodzie:]
Lwica lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Mi z usg w 30 tyg wyszedl 25.03, ale mała pozniej zwolnila wzrost, wiec nie sugeruje sie wcale tymi terminami. Jak wyjdzie to wyjdzie, chociaz chcialabym zeby juz zaczela sie akcja, nie ukrywam
a w szpitalu pytali mnie o usg z 12 tyg tylko, wtedy miałam termin 30.03, bo z miesiaczki mam wlasnie 4.04
A to 4ty nie z USG?
Bo ja z miesiączki mam na 10tego i czuje ze może byc właśnie około terminu bo wiem kiedy była owulka i implantacja, ale na USG powiedzieli ze wg wielkości jest na 4go -okaże sie ...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam problem z pieprzykiem. Miałam od dziecka taki ciemny odstający pieprzyk pod pachą. W ciąży bardzo mi urósł i teraz zaczyna mi przeszkadzać, a nawet boleć, bo trzyma się na skrawku skóry i ciągle go drażnię. Wiem już, że muszę z nim iść do dermatologa i go usunąć, bo może się "zezłościć", ale czy Wy też zauważyłyście, żeby pieprzyki rosły w ciąży?
Staram się pocieszyć, że nie jestem jedyna i że to nic strasznego. -
lwica ja mam tak samo z wanna, mam nadzieje ze bedzie wolna
ola 3 dni? wow!!!!
haneczka ja mam podobnie..mi nie jrosl pieprzyk ale sie rozciagnal..jest pomiedzy piersiami ale nizej tam gdzie sie juz brzusio zaczyna a ze brzuch wysoko stanik mi podraznia ten piperzyk jak siedze...u mnie jest plaski na szczescie..u mnie jam brzuch zejdzie on sie przezunie ale twoj bym soraedzila bo bedzie podrazniany non stop, zwlaszcza karmiac piersia. -
gratuluję kolejnych tygodni, i donoszonych ciąż
trzymam kciuki za wizyty i proszę trzymajcie kciuki za mnie mam na 14:45 stres mam dzis, mamy rozmawiac o planowanym cc, moze dowiem sie terminu
powiem wam szczerze że chociaż wszystko jest w porządku nie mam skurczy i czuje sie dobrze to coraz więcej mam obaw jeżeli chodzi o poród, też jak Anka nie mam teraz męża którego obudze np w środku nocy i powiem że to chyba już, jeszcze 2 tygodnie jestem sama, starsze dzieci też w domu i do tego do szpitala 70 km a akcja porodowa dobrze żeby się nie rozkręciła bo to 3 cc, stres coraz większy ale staram się myślec pozytywnieBambi85, lysinka, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkim rozpakowanym a reszcie mamusiek kolejnych tygodniKlaudia, życzę sobie takiego porodu jak Twój
Ja dziś wchodzę w 40. tydzień według najwcześniejszego terminu, a symptomów porodu na razie brak. Boli mnie tylko jak na okres, czasem promieniuje na uda i to tyle. Opryszczka mi się zagoiła, Robotka, jeszcze raz wielkie dzięki za polecenie maściJutro mam wizytę, ciekawe co ginka powie po badaniu.
Haneczka, moje pieprzyki też się powiększyły, a poza tym powstało kilka nowych małych, czytałam, że niby w ciąży to normalne i później wracają do pierwotnego stanu. Jeśli tak się nie stanie to też pójdę to skontrolować.
haneczka, Jaga, Justinka, malinka1984, lysinka, Robotka1, Eweliśka, maggie86 lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Aguś mój termin zaplanowany pierwszy minął
drugi jest jutro
Ja z dodatnim gbs chyba nie mogę w wodzie rodzićale pewnie prysznic bede okupowala
No zobaczymy
Dziś mam ostatnią wizytę położnej przed porodem. A w środę ktg. Jak dotrzymam do ktg to zapisze się na wizytę na 2 kwietnia, bo do wtedy mam zwolnienie
Suszarka działa naprawdę. Za darmo jest dźwięk suszarki na youtube. Jak go odkrylismy to wlaczalismy na tablecie i bylo okBo wkurzalo nas juz suszenie prawdziwą
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
MARY jak zdążysz doczytać... Bo wiem ze teraz to jest trudne... Ja tez miałam nie małe problemy z pobudzeniem laktacji, a mały nie chwytał cyca. I tez mi położna mówiła ze to dlatego ze porod wywoływany i organizm nie do konca przygotowany jeszcze na bobo. Jak mi go zabrali do inkubatorka to myślałam ze to bedzue koniec z moim karmieniem. Chodziłam co 3 godziny go karmić, tzn przystawiać go po 10 minut do kazdego cyca, nie leciało nic. Potem go karmiłam mm i podłączałem dojarkę po 10 minut na jazdy cyc na pobudzenie laktacji. W koncu mały sie nauczył a mi na 3 dzien pojawiły sie kropelki. Najważniejsze przystawiać jak najwiecej zeby pobudzić laktację.
Wczoraj miałam nawałwszystko juz ok :*
FASIA wlasnie w ddtvn były misie ktore dają dźwięk suszarki...niby rewelacja
LIWI trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:34
haneczka, hwesta, Bambi85, Robotka1, Krysti, Eweliśka, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość