X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie na obiad zjadlam udka z kurczaka (z piekarnika, delikatnie przyprawione- malej po tym nic nie jest), ale dorzucilam tez plaster schabu ze sliwka... mmmmm pycha, buraczki, ziemniaki ;) i pol Karmi do obiadu- jak wczoraj ;) po polowie jej nic nie bylo, a cale to za duzo dla mnie :P

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jejuniu jaką ją mam ochotę na wino! Szok!!!

Amy mam nadzieję że dzisiaj już humor lepszy?
    A ja na piwom. Chyba se kupie i wyzlopie przed szpitalem :P
    zimne jablkowe :P albo imbirowe. Nie karmie to mi wolno!
    Humor moze i lepszy. jestem spokojna ale szujna. Jedno slowo i mu powiem ze obraczka jest w malym pokoju. Moze sobie zabrac.

Ps. Ordynator jest po rozwodzie :P ja tez moge! :P
    Olek zaraz znow mnie odwiedzi <skacze>

mantissa, hwesta, Fasia, CzaryMary, Murraya, lysinka, Gosha, KasiaKwiatek, liwi, Lali, weronika86, Eweliśka, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hwesta niby jeden drink utrzymuje się do 3 godzin. Ale ogólnie to jest tak że jak alkohol z ciebie wyparuje to w mleku też i nie trzeba go ściągać i wylewać. Mówie oczywiście o jednym drinku lub lampce winna.
    Heh ja wypilam mega lampke, bo byly ogromne kieliszki :) wolalam ta pierwsza porcje sobie podarować ;) Jeju od lipca wina nie pilam i pyszne bylo :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a my dzis lezymy sobie juz rodzinka dzwonila z podkarpacia kuzynka ze Stalowej Woli pyta kiedy zawitam do nich bo jej mąz ledwo przyjechal z wloch do pl juz mowi ze mu zimno jak to włochom w pl zimno i wraca do domu haha sama zostaje z Marco synem na dluzej :) w Pl ja iż jej wieki nie widzialam jade na dwa miechy :) do pl i odwiedzimy Iwe
    W konsulacje juz wizyta zabukowana Ignas tylko paszport dostanie i jedziem :) tam gdzie cieplo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kotlet.tv/lekkie-spaghetti-z-lososiem/ mniaaaaam

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawienie juz tez przechodzi :) zwykle podpaski uzywam

mantissa lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Carrefourze jest piwo Bavaria 0% ze słodem jęczmiennym, piłam wczoraj jabłkowe - pycha! Jak oranżada :)

hwesta, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie krew nadal , bardziej czerwona, nie wiem czy to okres czy o co chodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również kaszelek i coś jej charczał.. boje się. Jak na razie inhalacje robimy i jak na razie odpukać charczenie przeszło. Obserwuje jeżeli do jutra się nie poprawi do dzwonie po lekarza.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, i co podajecie w końcu żelazohł copakom? A inne mamy wczesniaków? Miałyście takie zalecenie?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Eweliśka :)
    Mantissa ja nie miałam przy Zuzi zalecenia żelaza, ale co miała badanie krwi to wszystko było w normie. A Ty musisz sprawdzić Julkowi morfologie? Może już wszystko ok? :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ciekawe jak Eweliśka :)
    Mantissa ja nie miałam przy Zuzi zalecenia żelaza, ale co miała badanie krwi to wszystko było w normie. A Ty musisz sprawdzić Julkowi morfologie? Może już wszystko ok? :)

Mam co wizytę na patologii noworodka. Wyniki nie są złe ale dalej za mało. Po prostu pytam z ciekawości, bo podobno wszystkie wcześniaki powinny przyjmować, bo nie mają wystarczających zapasów z życia płodowego.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podaje. Mieliśmy chwilowa przerwę bo chlopcy z tymi brzuszkami mieli problem i sprawdzalismy xzy to po wit.k czy pi actiferolu. Wit k już nie podajemy.

Dzięki za rady odnośnie katarku

mantissa lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A KASIA sie dzisiaj odzywała? Bo EWELISKA i PSOTKA pewnie juz maja swoje dzieciaczki... Tak zakładam ;)

mf, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my akurat nie mieliśmy, ale może to wynikało z dobrych wyników. Właśnie słyszałam, że żelazo może powodować problemy z brzuszkiem.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole wit K nie podaje, u nas tylko D w zaleceniu, 6 kropelek :)
    Kiedyś to podawali? Bo wydaje mi sie ze mojemu 9-latkowi tez tylko D dawałam... Ale pewnie przez te lata sie wiele zmieniło :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi nie było chyba dzis, moze rodzi :D

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również żelaza nie bierzemy. Wyniki w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skonczyl sie dobry maz :) Kurwa, wiecie co... mi sil juz brakuje po prostu na wspolne zycie z nim.
    Nawet wozka mi nie chce zniesc na dol... trudno, mala nie pojdzie dzis na spacer, ja go nie dam rady zniesc, ja jeszcze krwawie i nie mam zamiaru sobie biedy napykac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie skonczyl sie dobry maz :) Kurwa, wiecie co... mi sil juz brakuje po prostu na wspolne zycie z nim.
    Nawet wozka mi nie chce zniesc na dol... trudno, mala nie pojdzie dzis na spacer, ja go nie dam rady zniesc, ja jeszcze krwawie i nie mam zamiaru sobie biedy napykac
    eeee a dlaczego nie chce ? kurde poprzewracało sie tym facetom już w dupach..

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 4415 4416 4417 4418 4419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ