Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie na obiad zjadlam udka z kurczaka (z piekarnika, delikatnie przyprawione- malej po tym nic nie jest), ale dorzucilam tez plaster schabu ze sliwka... mmmmm pycha, buraczki, ziemniaki ;) i pol Karmi do obiadu- jak wczoraj ;) po polowie jej nic nie bylo, a cale to za duzo dla mnie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jejuniu jaką ją mam ochotę na wino! Szok!!!

Amy mam nadzieję że dzisiaj już humor lepszy?
    A ja na piwom. Chyba se kupie i wyzlopie przed szpitalem :P
    zimne jablkowe :P albo imbirowe. Nie karmie to mi wolno!
    Humor moze i lepszy. jestem spokojna ale szujna. Jedno slowo i mu powiem ze obraczka jest w malym pokoju. Moze sobie zabrac.

Ps. Ordynator jest po rozwodzie :P ja tez moge! :P
    Olek zaraz znow mnie odwiedzi <skacze>

mantissa, nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny, Murraya, lysinka, Gosha, nick nieaktualny, liwi, Lali, weronika86, Eweliśka, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hwesta niby jeden drink utrzymuje się do 3 godzin. Ale ogólnie to jest tak że jak alkohol z ciebie wyparuje to w mleku też i nie trzeba go ściągać i wylewać. Mówie oczywiście o jednym drinku lub lampce winna.
    Heh ja wypilam mega lampke, bo byly ogromne kieliszki :) wolalam ta pierwsza porcje sobie podarować ;) Jeju od lipca wina nie pilam i pyszne bylo :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a my dzis lezymy sobie juz rodzinka dzwonila z podkarpacia kuzynka ze Stalowej Woli pyta kiedy zawitam do nich bo jej mąz ledwo przyjechal z wloch do pl juz mowi ze mu zimno jak to włochom w pl zimno i wraca do domu haha sama zostaje z Marco synem na dluzej :) w Pl ja iż jej wieki nie widzialam jade na dwa miechy :) do pl i odwiedzimy Iwe
    W konsulacje juz wizyta zabukowana Ignas tylko paszport dostanie i jedziem :) tam gdzie cieplo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kotlet.tv/lekkie-spaghetti-z-lososiem/ mniaaaaam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawienie juz tez przechodzi :) zwykle podpaski uzywam

mantissa lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Carrefourze jest piwo Bavaria 0% ze słodem jęczmiennym, piłam wczoraj jabłkowe - pycha! Jak oranżada :)

nick nieaktualny, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie krew nadal , bardziej czerwona, nie wiem czy to okres czy o co chodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również kaszelek i coś jej charczał.. boje się. Jak na razie inhalacje robimy i jak na razie odpukać charczenie przeszło. Obserwuje jeżeli do jutra się nie poprawi do dzwonie po lekarza.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, i co podajecie w końcu żelazohł copakom? A inne mamy wczesniaków? Miałyście takie zalecenie?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Eweliśka :)
    Mantissa ja nie miałam przy Zuzi zalecenia żelaza, ale co miała badanie krwi to wszystko było w normie. A Ty musisz sprawdzić Julkowi morfologie? Może już wszystko ok? :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ciekawe jak Eweliśka :)
    Mantissa ja nie miałam przy Zuzi zalecenia żelaza, ale co miała badanie krwi to wszystko było w normie. A Ty musisz sprawdzić Julkowi morfologie? Może już wszystko ok? :)

Mam co wizytę na patologii noworodka. Wyniki nie są złe ale dalej za mało. Po prostu pytam z ciekawości, bo podobno wszystkie wcześniaki powinny przyjmować, bo nie mają wystarczających zapasów z życia płodowego.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podaje. Mieliśmy chwilowa przerwę bo chlopcy z tymi brzuszkami mieli problem i sprawdzalismy xzy to po wit.k czy pi actiferolu. Wit k już nie podajemy.

Dzięki za rady odnośnie katarku

mantissa lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A KASIA sie dzisiaj odzywała? Bo EWELISKA i PSOTKA pewnie juz maja swoje dzieciaczki... Tak zakładam ;)

mf, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my akurat nie mieliśmy, ale może to wynikało z dobrych wyników. Właśnie słyszałam, że żelazo może powodować problemy z brzuszkiem.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole wit K nie podaje, u nas tylko D w zaleceniu, 6 kropelek :)
    Kiedyś to podawali? Bo wydaje mi sie ze mojemu 9-latkowi tez tylko D dawałam... Ale pewnie przez te lata sie wiele zmieniło :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi nie było chyba dzis, moze rodzi :D

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również żelaza nie bierzemy. Wyniki w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skonczyl sie dobry maz :) Kurwa, wiecie co... mi sil juz brakuje po prostu na wspolne zycie z nim.
    Nawet wozka mi nie chce zniesc na dol... trudno, mala nie pojdzie dzis na spacer, ja go nie dam rady zniesc, ja jeszcze krwawie i nie mam zamiaru sobie biedy napykac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie skonczyl sie dobry maz :) Kurwa, wiecie co... mi sil juz brakuje po prostu na wspolne zycie z nim.
    Nawet wozka mi nie chce zniesc na dol... trudno, mala nie pojdzie dzis na spacer, ja go nie dam rady zniesc, ja jeszcze krwawie i nie mam zamiaru sobie biedy napykac
    eeee a dlaczego nie chce ? kurde poprzewracało sie tym facetom już w dupach..

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 4415 4416 4417 4418 4419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ