X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    A u nas na obiad naleśniki z serkiem mascarpone i jagodami :-D pycha!

Sadystka !!!!! Wiesz ze tutaj niektóre bez śniadania siedzą ;-) kiedy Ty mialas kobieto czas nasmazyc naleśniki ?!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:58

Bambi85, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida my mamy kontrole co miesiąc teraz mamy 2 miesiące przerwy w czerwcu idziemy później za 3 miesiące jak wtedy będzie ok to dopiero jak mała będzie miała rok. U nas są częste wizyty ponieważ Martyna była intubowana i jej dr od oczków nie chce niczego przeoczyć jak na ten moment wszystko ok jest a mimo wszystko wizyty mamy często.

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No to tym bardziej się dziwię bo na pierwszej wizycie wszystko było ok...
    Może się pomylili i kazali Ci przyjść? Zadzwoń i się dopytaj, bo skoro wszystko było dobrze to po co iść na kontrolę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:59

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spróbujcie nie reagować na płakanie skoro wiecie ze najedzone, sucho i dopiero co było przytulanie ;)

Aguś86, Anka1501, lysinka, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a jak wizyta u chirurga ?

My jutro mamy laryngologa trochę się denerwuje.

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:45

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny spróbujcie nie reagować na płakanie skoro wiecie ze najedzone, sucho i dopiero co było przytulanie ;)
    Próbuję, ale u nas po ok. 5 minutach przechodzi w tak histeryczny płacz z zapowietrzaniem włącznie, że w końcu wymiękam :)

relgh371djw8agni.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Staram sie tak robić ale nie zawsze jest to możliwe. Generalnie najczęściej odciagam jak mały śpi.

Nie ma głupich pytan :-)

A Antos dlaczego nie ciągnie cycka ? Przypomnij.

dzisiaj na przykład ciągnąl po 20-25 minut z jednego cycka. Niecierpliwił się więc dałam mu drugi cycek. Po jakiś 15 min ryk ;/ zmuszona byłam dać mu butle to wytrąbił jeszcze 55 ml ;/ po tym wszystkim odciągnełam sobie "resztki" z 2 cycków i uzbierałam ok.20 ml

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Jak to jest takie kwekanie w stylu nudzi mi sie, chodź sie ze mną pobaw to nie reaguje i robię swoje. Ale dzisiaj ewidentnie cos mu dolega i nie mam serca go odłożyć. Widzę ze jest zmeczony, niech sobie pospi.

Ehhh maz późno wróci jeszcze buuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka to taki płacz mnie tez rusza. Moja mała dzis wyjątkowo duzo je

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Daj jej nalesnika ;-) :-)

mimka84, hwesta, Fasia, Gosha, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie to było wczoraj co 2 godziny się budziła i się domagała jedzenia. Dziś wyjątkowo dużo śpi. Godzinę temu zasneła sama w swoim łóżeczku jak ja robiłam obiad. Coraz bardziej mnie zadziwia :) Staje się coraz bardziej "samodzielna" :D

CzaryMary, mimka84, hwesta, iwonka1077, maggie86, Fasia, KasiaKwiatek, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie to było wczoraj co 2 godziny się budziła i się domagała jedzenia. Dziś wyjątkowo dużo śpi. Godzinę temu zasneła sama w swoim łóżeczku jak ja robiłam obiad. Coraz bardziej mnie zadziwia :) Staje się coraz bardziej "samodzielna" :D

Chowaj kluczyki do samochodu bo jeszcze będzie chciała na shopping sobie sama pojechać ;-) :-)

Bambi85, hwesta, Angela89, maggie86, Fasia, Ewelcia, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:53

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubią wasze dzieci czesanie? Mój wielbia. Uśmiecha się wtedy i powtarza "a guuu" :P

CzaryMary, hwesta, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja ręka czesze :p ale jak juz wezmę szczotkę to lubi :D
    Ja dzis mam plan nasmażyc z 20 naleśników, zrobic z 20 kotletów i nie pierdzielic sie z obiadem codziennie ,o! I zupę kalafiorowa machnę chociaz na krupnik mam ochotę ale nie umiem ;p

• Murraya Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:07

mimka84, hwesta, Gosha lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wsród was jest ktos kto dokarmiał maluszka tylko chwilowo? O co chodzi-od bilansu do przyjęcia do szpitala minęło 10 dni a Lilka nie przybrała ani grama i wazy 4500kg (czyli 500g od najniższej wagi). Przez 3kolejne dni w szpitalu przybrała 100g i na obchodzie kazali mi dokarmiać Enfamilem;( rozplakalam sie niemiłosiernie przy tych 10lekarzach ze ja będę jesc 10tys kcal dziennie by mieć więcej pokarmu itp ale tak zdecydowali dla dobra dziecka. A raz ze szpital bardzo mnie zestresowal i dwa ze dzis mija 6tyg od porodu i moze juz w domu zaczął mi sie kryzys laktacyjny. W ogóle to każdy mówi co innego na początku była wersja ze to przez bakterie brak przyrostu. Potem ze przez ulewanie, az w końcu ze mało pokarmu. Wczoraj zaczęliśmy dokarmiać najpierw moje mleko potem 60ml Enfamilu i tak 3x w ciagu dnia w nocy moja pierś. Lilka dzis wazy 200g więcej bez przesady ze 180ml mm tak ja utuczylo bo pije tez femaltiker i piersi sa cięższe. Dzis dopiero 1x60ml i zastanawiam sie czy będę mogła zrezygnować z mm z czasem. Ktos chwilowo dokarmiał? To bezsensu jak ja mam mieć mleko jak ona spi po mm duzo więcej;/ ale cóż przyrost jest najważniejszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:24

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zmienił sie mój chlopaczek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:48

Murraya, Angela89, iwonka1077, Ida, mimka84, Aguś86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:07

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
‹‹ 4598 4599 4600 4601 4602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ