Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. My też przebieramy przed jedzeniem.

Wczoraj mieliśmy fatalny wieczór. Julek jak się obudził o 18 tak dosłownie padł o 1 w nocy.. Na cycu co pół godziny. Nie miałam już pokarmu w piersiach.. Zasypial przy cycu po czym po 3 minutach oczu jak 5zl i ryk okropny. Mialam dosyć. Nie spalam od 6 i padalam na pysk.. Dałam w końcu moje mleko w butki, zjadł 30ml,włączyłam suszarkę, owinelam w ciepły kocyk, pochodziłam po pokoju i zasnął. Przespal 4 godz 50 minut. Teraz jemy i zobaczmy czy jeszcze usnie

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie miałam tych czopkow viburcol..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się pokarmili, usypiamy, a huśtawki są Mega dają odpocząć raczkom rodziców, ja dla swojego zamówiłam wczoraj w tygodniu pewnie dojdzie :)
    Maggie na początku nie zatrybilam o co ci chodzi ale ja tam się nie przejmuje tym że ktoś napisze swoje zdanie, musisz dystansu nabrać :) i wracaj do nas :)

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zasnął to i ja idę pospac :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy macie chusty elastyczne czy tkane? Chciałabym spróbować i nawet znalazłam na allegro takie w przyzwoitej cenie jak na początek i wielką niewiadomą czy się to w ogóle sprawdzi. I czytam i czytam i do mnie przemawia póki co elastyczna, bo mimo że jedno wiązanie to chyba łatwiej. Hwesta co Ci na ten temat mówiła Pani od chust? :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w nocy też przewijamy przed karmieniem. Alicja drze się w niebogłosy, że zabieramy jej ciężko wypracowane ciepełko siusiowo-kupkowe. o my chamy!
    Aguś, wiązanie tkanej jest łatwe. Przynajmniej kieszonka, bo kangurka nie wiązałam. Ja się nauczyłam z instrukcji dołączonej do chusty. 3 razy zawiązałam miśka, a potem już Alicję. W LennyLamb możesz wypożyczyć nówkę, jak się sprawdzi to kupujesz za różnicę ceny i kosztów wypożyczenia.

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy ja za dużo mleka nie daje czasem mojemu Ignaśiowi on co jedzenie zjada 90ml 100ml czasem 120 ml i niewiem on je tyle i jest happy taki mały głodomor z niego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym badaniu ze szpitala mi marudzil strasznie ale mu przeszło jest spokojny jak aniolek tylko dupe przebrac i dać jeść i dziecka nie ma :) odpukać
    Niby mówią ze jak się dziecko urodzi i jest dane bezpośrednio matce na klate skin to skin to dzieci mniej płaczą i są spokojne . Mi Ignaśia tak dali :) zasluga być może tego ze on spokojny :)
    Ja tez przewijam przed karmieniem w nocy my juz stałą pore mamy godz 3 na przewijanie i karmienie .Regularnie spać chodzimy ,zawsze o tej samej porze juz w łózku .

A najlepsze to jest to ze jak przykladam pieluszke do niego tak w zdluz kłade by była, to działa ona jak przytulanka i Ignaś normalnie oczy zamyka i śpi z nią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 08:33

• mf Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:52

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Miki właśnie się wybudza w łóżeczku i preparuje kupę :) idą stęki, napinania i boki że hoho :) Zaraz prsewijanko i karmienie. Wczoraj zasnął 22.00 po kąpieli potem karmienie 1.00, 4.00, 5.20 :) no i teraz pobudka. Złapał nocny rytm to już od 2 tygodni nie przypadek :)

My chrzcimy w czerwcu i tylko ze względu na rodzinę... ja jestem wierząca ale nie praktykująca, instytucja kościoła już kilka lat temu mnie odrzuciła skutecznie od siebie...mój K jest ateistą. To jednak nie blokuje nas przed ochrzszczeniem Mikiego, a z czasem on sam podejmie decyzję swoją.
    I nie uważam, że to głupota... taki jest nasz wybór i mamy do tego prawo.

Ja mam chustę tkaną lenny lamp. Wiązania nauczyliśmy się z instrukcji i YouTube. Na prawdę proste i wiążemy kieszonkę i kangura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 08:16

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Krysti-a Ty nie karmisz piersia?
    Karmie piersią raz odciągam do butelki róznie bo tyle mleka juz mam nawet po mrozone .Jak stanik odchylam to az tryska z cycek :D moj R się śmieje mówi ze jak mleka duzo to bedzie do szpitala woził .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chrzciny 19 czerwca :)trza będzie eleganta wystroić ;) wczoraj juz przeglądałam po sklepach w monson byłam i tam zakupie dla Ignaśia odzienie na chrzest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 08:22

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti Ignas nie je za duzo,najwyrazniej tyle potrzebuje. SOfii od 2 dni je juz 160ml a ma dopiero miesiac :) najada sie, jest szczesliwa wiec jej tyle daje i nie zaluje :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Krysti Ignas nie je za duzo,najwyrazniej tyle potrzebuje. SOfii od 2 dni je juz 160ml a ma dopiero miesiac :) najada sie, jest szczesliwa wiec jej tyle daje i nie zaluje :)
    Rudzia twoja Sofia tez ślicznie zjada :)
    No tez tak myśle ze skoro tyle je to czyli takie ma zapotrzebowanie .

A witaminy bierzesz jakies dla katmiących ja biore pregnacare

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore KRYSTI bo ja karmie Sofii tylko mm niestety ...

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Nie biore KRYSTI bo ja karmie Sofii tylko mm niestety ...

Rudzia MM nie cycem ,nie masz mleka czy jak .Czy po prostu mm chciałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tak czytam o pomodorach brokułach co piszecie ,ja tam jem wszystko pomidory brokuly kalafior wsiooo rybe łososia jabka owoce wszystkie i Ignasiowi nic nie jest .Juz nie mowię ze jem czekolade kinderki wcinam az mi uszy latają:D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia MM nie cycem ,nie masz mleka czy jak .Czy po prostu mm chciałaś.

Mialam za malo mleka, 50ml czasami nawet tylko raz dziennie i nic nie podzialalo na zwiekszenie laktacji

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na tel z Polski bo Wojek moj lekarz sprawdza szczepionki ich zawartosc i na co mam szczepic wytyczy mi co potrzebne co nie musi być. Dobrze ze mozna liczyć na niego . No i oczywiście mam po informowac moją Healt Visitor na co szczepimy na co nie ,powiedziała ze to nasza decyzja kazdy ma prawo wyboru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Mialam za malo mleka, 50ml czasami nawet tylko raz dziennie i nic nie podzialalo na zwiekszenie laktacji
    Współczuje ci bo zapewne chciałaś karmić piersią ah jej :(
    Rudzia Ale wazne ze Sofia ma jedzenie tyle ile jej potrzeba i niech Zdrowo rośnie księżniczka <3 w tych mlekach też wszystki jest witaminy wsio ja raz dałam Ignasiowi to po tym mleku zasnoł w mig hihi dziecka nie było tez miałam kryzys z moim mlekiem .

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 4626 4627 4628 4629 4630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ