Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no mi właśnie niedawno skończyły się kolki. Jaka to ulga , nawet nie masz pojęcia
no i Antoś był bardzo marudnym i płaczliwym dzieckiem. Często wpadał w histerie aż się zanosił. A teraz taka zmiana na plus. Dlatego myślę, że im dalej tym lepiej. No o to mi chodziło
Angela89, mantissa, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Angela i IDA u nas tak samo od kilku dni to ciekawe hehe sie zmowily dzieciaki. Przychlast sie zrobil nie chcial sam lezec . Zasypial na nas a odkladany budzil sie i ryczal jak juz zasnal to na 30min maks a po nocy kiedy zawsze drzemal teraz mu sie odwidzialo. Dzisiaj juz lepiej usypianie bylo oki a rano drzemnal sie na 3h po nocce wiec odespalam. Mozoe to skok rozwojowy jakis
-
nick nieaktualnyMimka liczę na to że obrona to tylko formalność. Dobrze że pytania mam opracowane. Teraz jeszcze opracowałam sobie je po swojemu aby mi było je lepiej zrozumieć. Jeszcze 10 pytań mam do ogarnięcia w ten sposób. Jutro cały dzień nauka. A w czwartek obrona.
Ida mi ktoś dziecko dziś podmienił. Ogólnie wczoraj to ona cały dzień spała bo teściowa wzieła ja na spacer i była na 2, łącznie nie było ich z 5 godzin. I wiedziałam że noc będzie kiepska ale o dziwo zasneła o 20 i obudziła się o 1 ale już o 1 spać nie chciała więc wylądowała u nas w łóżku i spała do 5 no ale już od 5 zasnąć nie chce.mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Wiesz co, ja nie wiem już jak to liczyć, bo u nas żadna tabela z tymi skokami się nie sprawdza. Ani ta wg wieku uredzoniowego, ani korygowanego. W ogóle nie widzę, żeby Franek szczególnie męczył mnie takimi falami, jak to jest w schemacie.
To się cieszJa zauważyłam ostatnio jak miała pierwszy skok. Po nim zaczęła się uśmiechać.
Okiełznałam diabełka. Śpi bo jednak dłużej oczy zamknęłaIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:Dziewczyny, my byliśmy u ortopedy w czwartek i kazał nam podawać jednego dnia 400 vit. D, a drugiego 800 i tak w kółko. Zmartwiłam się bo myślałam że coś nie tak, a tu sie okazuje że teraz takie są wytyczne. No i znów kontrola za 2 miechy. Kiedyś to pamiętam ze byłam z Krzysiem tylko raz i potem dopiero po roku, a teraz lekarze za przeproszeniem srają, bo okazuje się że przez to że dzieci szybciej rosną (podobno widać na centylach różnicę w porównaniu do kiedyś), to dużo dzieci ma niedobór vit. D. Także warto ogólnie pilnować podawania.
My również mamy za nie moment kontrole. Martwiłam się że coś nie tak jest ale ortopeda mnie uspokoił i powiedział że teraz wolą cześciej spojrzeć na dziecko .mimka84 lubi tę wiadomość
-
A ja podaje wit D co drugi dzien ze wzgledu na male ciemiaczko... zeby za szybko nie zaroslo...
Siedze z cora na tarasie, ona opatulona w kocyk i cieplo ubrana (mruczy sobie wlasnie przez sen), ja w plaszczyku polarowym i nie powiem, zeby mi za cieplo bylo...boje sie gdziekolwiek isc, bo pogoda niefajna i niestabilna... -
Angela89 wrote:Ja już ściagam 15 minut z jednej i 15 minut z drugiej u mnie laktacja sie ustabilizowała więc nie wycisnę wiecej. A jeżeli chcesz zwiększyć trochę ilość mleka to polecam PP to powinno pomóc tak przez 2-3 dni i będzie ok.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Przespałam pół dnia. Młoda zasnęła o 10 i dalej śpi. Muszę ja obudzić bo trzeba spadać po starszą
Też by mi się przydało poćwiczyć ale puki co jestem tak leniwa ze nawet podłogi nie umyłam.
Moja mała też daje popalić ostatnio, tylko ją z rąk odłoże odrazu wyje. -
ja z tym ciemiaczkiem nie bylam u lakarza. Dalej ma lekko zapadniete, ale rozmawialam ze znajomymi ze moze tak byc i po prostu to minie
jak bede na szczepieniu to dla swietego spokoju podpytam
Ksawa lubi tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014