Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ida lekarka ma trochę racji z tym karmieniem. Ja odkąd Nina obraziła się na butelkę mam tak super unormowaną laktację, że aż z tych moich cyców dumna jestem. A wcześniej jak była marudna i już nie wiedziałam co mam robić to w końcu tą butelkę dostawała i teraz stwierdzam, że było to takie błędne koło.
mf, mantissa lubią tę wiadomość
-
Ida, podaję ale już nie Actiferol, bo Julek się na butlę obraził a strzykawką więcej mu wylatywało. Daję teraz w syropie, to samo co Angela - Ferrum Lek. A jaką masz dawkę i ile razy dziennie? Jeśli 7mg to polecam kupić 15-stki i dawać po pół saszetki, bo wychodzi wtedy dwa razy taniej. A i najlepiej się w cieplejszym mleku rozpuszcza.
-
nick nieaktualnyIda to co ja daje podaje nie trzeba, nawet lekarka mówi że nie wolno mieszać z mlekiem.
Wczoraj byłam u koleżanki też ma wcześniaka i też daje małej Aciferol i tez miesza z mlekiem w takim razie może lepiej się wchłania. Bo ten syrop co mam ja trzeba godzine przed i po mleku dawać. No i zaopatrz się w witamine C polepsza chłanianie. -
Ida wrote:No wiadomo, ja jestem w pełni świadoma co dzieje się z laktacją jak się dokarmia. Tylko czasem jest tak że to w teorii brzmi pięknie, ale rzeczywistość jest taka że zwyczajnie masz dość wiecznie marudzącego dziecka, które cały dzień wisi na cycku i podajesz to mm. Nagle okazuje się że dziecko stało się spokojne bo się najadło, spokojnie śpi przez dłuższy czas a ty masz chwilę oddechu. Ja i tak daję mało tego mm, bo jedną butelkę na noc i to tylko czasami, nie zawsze. No ale mowa lekarki mnie trochę załamała, bo jednak miałem jakieś wyjście z takiej sytuacji, teraz znowu będę się czuła gorsza, że podam butelkę, jeśli będzie źle...
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kobita wyda 350zl na ciuchowe zakupy i od razu jej lepiej
dodam, ze wszystko poszlo tylko na MOJE CIUCHY na wyprzedazach wiec troche tego jest
A teraz ide robic obiada, a pozniej Was nadrobiemantissa, Anka1501, Aguś86, CzaryMary, iwonka1077, AlicjaaA, lysinka, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny - może któraś się zna... do becikowego potrzebuję z US zaświadczenie o dochodach za 2013, z ZUS o opłaconych składkach faktycznych i wiem, że jeśli zmieniałam pracę w 2014, to coś od pracodawcy... ale ja już nie mam pracodawcy - umowę miałam do dnia porodu... co w takim wypadku?
-
Ida wrote:Co kupiłaś i gdzie??
Stradivarius - jeansy. Bershka - spodnie dresowe, bluza, bluzka z podwijanymi rekawami, apaszka, sweterek narzutka. Sinsay - dwa t-shirty, top na ramiaczkach, krotkie spodenki i plaszczyk przeciwdeszczowy. H&M - spodnie
Angela ja nawetnie licze wartosci, ciesze sie bylam na shoppinguCzaryMary, Ida, AlicjaaA, Aguś86 lubią tę wiadomość