X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja uwielbiam gorący prysznic, a jeszcze bardziej gorącą kąpiel. Jednak teraz odmawiam sobie tej drugiej opcji. Po porodzie będę leżeć we wrzątku ze dwie godziny :P

Ja USG mam za dwa tygodnie 19-go, z niecierpliwością odliczam dni :) Liczę na to, że poznam płeć, bo nic nie obstawiam i nic nie wiem...
    Przez pierwsze 5-6 tyg po porodzie tylko prysznic :-( dopiero jak skończymy się oczyszczać będzie kąpiel dozwolona.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny a zazywacie tez kapieli? Ja czasem lubilam polozyc sie w wannie pelnej cieplej/goracej wody ale od poczatku ciazy ani razu.

Ja uwielbiałam gorąca kąpiel, jak to jedna z dziewczyn napisała wręcz z odparzaniem. Teraz kapie sie w cieplej nie gorącej i krótko. Próbowałam na początku tylko prysznice ale za bardzo lubię wanienkę:)) - jedyne miejsce gdzie mogę poleżeć i nikt sie o nic nie pyta:))

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    A co powiecie na takie leżaczki-bujaczki? Według mnie to takie praktyczne. Ja będę wykonywać codzienne czynności, obiadek, pranie a dziecko będzie leżeć obok :) Nie będę musiała zaglądać co chwilę do łóżeczka
    Fajna sprawa, ale ja z córka to zrezygnowałam i od razu ją na macie kladłam np. w kuchni jak obiad gotowałam

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    co ciekawego robiłaś??
    Byłam na masażu stóp potem spodkanie ze znajomą na herbatce :) w domciu sobie porządek zrobiłam ,Na shopingu byłam w fat face kupiłam super leginsy i swetrowe sukienki grube fajne :) jutro pokarze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:36

Lwica, martafr, Lali, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka84 Gratulacje wielkie :) super synuś będzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajerwerki strzelają pięknie nad morzem tu :)

martafr, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    A co powiecie na takie leżaczki-bujaczki? Według mnie to takie praktyczne. Ja będę wykonywać codzienne czynności, obiadek, pranie a dziecko będzie leżeć obok :) Nie będę musiała zaglądać co chwilę do łóżeczka
    Super sprawa takie coś mieć .Dziewczyny na Szkocji tez mają takie ze dzidzia sobie siedzi a one sprzątają gotują :) fajne trza bedzie tez zakupić takie cośik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja uwielbiałam gorąca kąpiel, jak to jedna z dziewczyn napisała wręcz z odparzaniem. Teraz kapie sie w cieplej nie gorącej i krótko. Próbowałam na początku tylko prysznice ale za bardzo lubię wanienkę:)) - jedyne miejsce gdzie mogę poleżeć i nikt sie o nic nie pyta:))
    Ja tez kocham ale niestety wanny nimam. :/ szkoda ale za to mam duży prysznic :D

Lwica lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam wcześniej o bujaczku i o koszu mojżesza, ale mieszkanie mamy małe i ograniczę się do minimum. W sypialni łóżeczko, a w salonie spacerówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:04

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

MIMKA gratuluję synka ! :) kolejny chłop na liście :D

A ja dziś kupiłam body na długi rękaw dla synusia mojego i śpioszki takie bez rękawków i bez stópek. Nie wiem jak to się fachowo nazywa :P To moje pierwszy synusiowe zakupy :D

Któraś z Was dodała fajny link do allegro na aukcję z wyprawką dla chłopaka. Będę obserwować, może zalicytuję. 96szt ciuszków, to by mi wystarczyło na początek :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:

Ja mam jeszcze po synku taki bujaczek Fisher Price Las Tropikalny bardzo fajnie się u nas sprawdzał :) ma wibracje i regulowane oparcie. I można bujaczek zablokować i jest jak krzesełko. Mate edukacyjna tez mam z tej serii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:13

• Lwica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Super sprawa takie coś mieć .Dziewczyny na Szkocji tez mają takie ze dzidzia sobie siedzi a one sprzątają gotują :) fajne trza bedzie tez zakupić takie cośik :)

No ja chyba na takie siedzidelko sie zdecyduje, na matę już nie bedzie miejsca. Chyba ze dostanę od koleżanki :)) obiecała jakieś gadżety po swoich dzieciach także zobaczymy.

FASIA ale zazdroszczę ze już wiesz i możesz już konkretnie kupić coś dla synka:))
    U mnie czekanie zostaje do 18listopada...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje bujaczek- lezaczek elektryczny :) bardzo wygodne rozwiazanie gdy trzeba ugotowac obiad czy ogarnac mieszkanie :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle by takie kupić ,http://naforum.zapodaj.net/eafef5f5aef9.jpg.html

Rudzia, martafr lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!! :*
    U mnie dzis deszczowo, moze nawet padac snieg z deszczem :((
    Zaczelismy 20 tydzien!! <3

Mam do Was pytanko.. Wy tez macie problem z dziaslami? Strasznie mi krwawia i bola :( ehh ... do tego jak myje zeby to mam odruchy wymiotne i zszwyczaj konczy sie to malym pawikiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 06:59

Lwica, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Boziu jak ja się wczoraj pokłóciłam z moim Ł to szok. Zaczęło się od zamrażalnika gdzie nie mam nawet jak wcisnąć palca. Dlaczego? Dlatego , że jego mamuśka napchała mi tam grzybów , koperku i natki pietruszki. U siebie w zamrażalniku też nie ma miejsca( mamy 2 lodówki). Kuźwa normalnie nerwy mi puściły , potem to już poleciało. Jak ja tej baby nie cierpie to sobie nie wyobrażacie. A najgorsze jest to , że nic jej nie można powiedzieć bo ona mdleje i trzeba pogotowie wzywać, bo jest po udarze. I ja już siły nie mam. Wieczorem tak mnie brzuch rozbolał, zrobił się jak kamień i odrazu napierniczać zaczął pośladek i kość ogonowa.

Mój syn dzisiaj kończy 5 lat.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dzien dobry!! :*
    U mnie dzis deszczowo, moze nawet padac snieg z deszczem :((
    Zaczelismy 20 tydzien!! <3

Mam do Was pytanko.. Wy tez macie problem z dziaslami? Strasznie mi krwawia i bola :( ehh ... do tego jak myje zeby to mam odruchy wymiotne i zszwyczaj konczy sie to malym pawikiem :(
    Rudzia ja mam czasem tak ze leci mi krew jak bym krwotoku dostała masakra ostatnio się wystraszyłam bo krew ciurkiem leciała az .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej dziewczyny
    Boziu jak ja się wczoraj pokłóciłam z moim Ł to szok. Zaczęło się od zamrażalnika gdzie nie mam nawet jak wcisnąć palca. Dlaczego? Dlatego , że jego mamuśka napchała mi tam grzybów , koperku i natki pietruszki. U siebie w zamrażalniku też nie ma miejsca( mamy 2 lodówki). Kuźwa normalnie nerwy mi puściły , potem to już poleciało. Jak ja tej baby nie cierpie to sobie nie wyobrażacie. A najgorsze jest to , że nic jej nie można powiedzieć bo ona mdleje i trzeba pogotowie wzywać, bo jest po udarze. I ja już siły nie mam. Wieczorem tak mnie brzuch rozbolał, zrobił się jak kamień i odrazu napierniczać zaczął pośladek i kość ogonowa.

Mój syn dzisiaj kończy 5 lat.
    Jaga współczuję teściowej ,musisz byc silna .A kłótnia nic nie da .Nie denerwuj się kochana odpuść

Dajana28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dobry wieczór :)

MIMKA gratuluję synka ! :) kolejny chłop na liście :D

A ja dziś kupiłam body na długi rękaw dla synusia mojego i śpioszki takie bez rękawków i bez stópek. Nie wiem jak to się fachowo nazywa :P To moje pierwszy synusiowe zakupy :D

Któraś z Was dodała fajny link do allegro na aukcję z wyprawką dla chłopaka. Będę obserwować, może zalicytuję. 96szt ciuszków, to by mi wystarczyło na początek :D
    Ja wrzucilam linka. Licytuj bo ciuszki sa super. Nawet zeby za 200je odkupic to i tak super cena :))

Fasia lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja wczoraj miałam strasznie zły dzień, dopiero jak się przespałam po południu to trochę mi było lepiej, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej. U mnie słoneczko pięknie świeci, jeszcze tylko dwa dni pracy i długi weekend :)

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ