X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Lubię pepco :) jak jestem w wakacje na podlasiu to zawsze jeżdże :) lubie ich pierdoły do domu ale ciuch też mi się zdarzyło kupić (taki sweterko-narzutek) i służy mi już 3 lata :) pewnie jak wszędzie raz się trafi coś super, raz mniej super.
    Pewnie tak, ale ja jestem miło zaskoczona tą piżamką, bo jakością wcale nie odbiega od firmówek, a cena o ok. 50 zł niższa.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    a z lezaczkow bo byl temat ja chcyba chce cos takiego
    http://allegro.pl/fisher-price-fotelik-lezaczek-bujaczek-owieczka-i4730714814.html
    lub taki
    http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-bujaczek-bright-starts-kaczuszka-i4765899365.html
    grunt ze chce taki do 18 kilo lub 12 one jakos solidniej wygladaja wtedy taki mi sie wydaje przynajmniej:)

Ja chce wlasnie ten drugi :) tylko slimaczka :-)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia, zależy na co trafisz:) jest gro fajnych rzeczy ale zdarzają się i buble w ubrankach.

MARTA na szczęście baby shower to nie tradycja:D

JAGA rozumiem że teściowa korzysta z Twojej lodówki? czy jest wspólna??
    wynoś jej po trochu te grzyby kopry itp jeśli to Twoja lodówka tłumacząc grzecznie że chciałaś sobie coś zamrozić i nie masz miejsca.
    ehh współczuję Ci tej sytuacji na prawdę

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    przyjemny dzionek miałaś:)mieszkałam kiedyś 2 lata w Brighton na wyspach i przypomniało mi się jak tam dziewczyny dzień przed porodem(przed pójściem na porodówkę) robiły sobie taki beauty day w spa lub salonie kosmetycznym, robiły się na bóstwo,włosy,maseczki,pełny makijaż, paznokcie pod kolor płci itp. a do szpitala ubierały koszule do porodu np. różową w misie albo niebieska w samochodziki, to był cały rytuał

Rudzia u mnie to krwawienie z dziąseł to też chleb powszedni, o dziwo nie podczas mycia zębów a tak normalnie czuje czasem krew w ustach, naciskam na dziąsła językiem i leci,ponoć to normalne ale płuczę czasem szałwią lub dentoseptem lub zwykłą wodą z sodą
    Ja tez sobie spa zrobię przed porodem :) i założę piżamke w kolorze różowym albo niebieskim :)

martafr, Lwica lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    ROBOTKA może u nas nie ale w innych krajach tak, a że u nas Baby Shower nie występuje nie znaczy że to nie jest tradycja,jest ale nie naszego społeczeństwa, skoro dziewczyny mieszkają w danym kraju dlaczego miałyby nie praktykować,ja np. nie obchodzę Walentynek ale nie mówię od razu że to nie tradycja i głupota, po prostu mnie to nie odpowiada bo mamy swoje staropolskie święto zakochanych o którym zapomniano
    nie wiem do czego to mówisz, niech robi każdy jak chce:) ja bym nie zrobiła:)
    a rozmowa tyczyła się bardziej tego kto powinien organizować taki baby shower:)
    to że powinny robić to koleżanki, siostry kuzynki nie znaczy oczywiście że gdzieś jest napisane że baby shower nie może zorganizować przyszła mama lub tato:)
    po prostu podczytywałam kiedyś forum gdzie dziewczyny dość obszernie opisywały kto i kiedy i jakie rzeczy przygotowuje:) ogólnie to ma być niespodzianka dla przyszłej mamusi:)

PeEs, i nikt nie powiedział że to głupota:)
    Krysti wrote:
    Ja tez sobie spa zrobię przed porodem :) i założę piżamke w kolorze różowym albo niebieskim :)
    Krysti i pantofelki koniecznie z puszkiem:D na obcasiku:D

ja nie wiem czy zdążę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:54

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam jeden sklep co kupie wsio dla dziecka GAP kocyki wszystko tam jest :) i jakie piękne rzeczy za przyzwoitą cenę ,nie mam zamiaru nic kupować online wole dotknąć zobaczyć jaki materiał ,przyjrzeć się :)

Lwica, martafr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti i pantofelki koniecznie z puszkiem:D na obcasiku:D

ja nie wiem czy zdążę:D
    Nie robótka to juz by była przesada :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja baby shower nie mam ale paczka z pl przyjdzie na 100% bo unas w rodzinie jest tak ze wyprawkę siostry kupują siostrze taką mamy rodzinną tradycje :)

martafr, Lwica, sylvia007 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Robotka nie irytuj się, napisałaś mi że Baby Shower to nie tradycja i tego tyczyła się moja wypowiedź,dlatego odpisałam,ile ludzi tyle opinii
    nie no spoko:) nic się nie dzieje:)
    Krysti wrote:
    Nie robótka to juz by była przesada :)
    hihi no wiem wiem ;)

a co do odwiedzin:) to mi to nie przeszkadza kto kiedy przyjdzie:) zazwyczaj przy córce przychodzili na chwilę a jak ktoś bliższy czy fajna koleżanka to i przy dzidziusiu pomogła:)
    ja lubiłam, wtedy na świeżo opowiadałam z wypiekami na polikach wrażenia z porodu:D

a tu takie mini mini o baby shower:)
    https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/baby-shower,238,1.html
    może komuś się przyda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:12

Lwica, martafr, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mojemu mężowi pomysł ze spa tez się podoba,oczywiście jeśli będę się dobrze czuła,nie trzeba straszyć medycznego personelu:)rok temu koleżanka po tym jak jej wody odeszły zrobiła sobie herbatkę,wykapała się, pomalowała paznokcie na french, ułożyła włosy i pojechali do szpitala na Karową
    I super ty tez tak chcesz moj mówi ze tez chce bym tak zrobiła:)

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga współczuję Ci - naprawdę , ale w sumie takie sytuacje nie są mi obce mieszkam obecnie ze swoją mamą i dziadkami :/ czasami szlag mnie trafia ... np wczoraj też było u mnie gorąco tak się z matką ścięłam - zaczyna mi urządzać po swojemu w "moim mieszkaniu" i mówi mi co mam robić i jak postępować i do tego jeszcze poucza mnie jak mam żyć z moim M. !! coś takiego !! a że mnie łatwo z równowagi wyprowadzić bo raczej należę do osób wybuchowych no to się skończyło jak się skończyło a potem brzuch wzdęty, łzy, kłucie w podbrzuszu itp.. ahh :/ czasami już ręce opadają :(

ajj idę zarz fasolową robić ;)
    później do Was zajrzę buziaki :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:16

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hehe, jak nam dziecko da t dwie godziny spokoju. :P

Mimka, uzupełnij się w tabelce. :) Wpisałam cię, ale żadnych danych nie mam. :(
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit#gid=0
    Mantissa, przepraszam, ale ja nic w tej tabelce nie mogę wpisywać, otwiera mi się i tyle. Najwyżej wyślę do Ciebie wiadomość z danymi i jeśli mogę prosić o uzupełnienie, to byłabym wdzięczna.

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie ciąża jakoś tak nastroiła, że nie mogę się świąt doczekać. Normalnie jak myślę o choince, stroikach, prezentach i kolędach, to aż mnie skręca. Nigdy nie miałam takiej potrzeby tych świąt jak teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:27

martafr, Bambi85, Krysti, adk_1989, Dajana28 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:58

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu odwiedzin to wczoraj napisałam do kumpeli która urodziła 25.09 i napisała mi tak w sprawie listy kolejkowej:
    "jeszcze nie przyjmujemy gości, do tej pory małą widzieli tylko dziadkowie, w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, odczekamy chwilę i będzie można wbijać...i po cichu liczę, że nie bedzie taka płaczliwa już niedługo, bo jak wyje w niebogłosy to naprawdę srednio sobie tu jeszcze gości wyobrazam.Życzę Ci, żeby Kacper był Aniołkiem, podobno takie dzieci istnieją ale dojście do ładu z domem i dzieckiem w pojedynkę to naprawdę spora rzecz na początku. Mam wrażenie, że przez pierwsze 1,5 miesiąca tez nie bedziesz chciała od razu tabuna ludzi w chacie.Nasza córeczka jest cudem naszym i kocham ją bardzo, ale są takie dni, kiedy mam ochotę wyjść i nie wracać..." i zgadzam się z tym w całej rozciągłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:44

Fasia, martafr, Jaga, iwonka1077 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    koleżanka mi pokazywała swój filmik porodowy,mąż zrobił taką relacje z 24 h przed i z porodu, fajnie to zmontował, wyszło pół godzinki świetnego filmiku i właśnie na porodówce ona bardzo ładnie wyglądała,ładne włoski, miała taką słodką koszulę a mąż nagrywał tylko ją , nic tam na dole i moment od góry jak młody wyszedł więc żadnych drastycznych scen nie było,przecięcie pępowiny, leżenie małego na brzuszku u mamy, no słodkie to było, płakałam jak bóbr,też myślę o takiej relacji

myślałam że regułą jest że poród to krzyk i spocona,czerwona kobieta,wyglądająca jak siedem nieszczęść ale widząc materiały które nie weszły do filmiku to muszę przyznać że dziewczyna była dzielna, nie narzekała mimo bólu, wdychała tylko gaz,podczas akcji porodowej fajnie współpracowała i w skupieniu parła i oddychała,pięknie wyglądała i swietnie poszło a to jej drugi naturalny poród był bez znieczulenia zzo, urosła we mnie nadzieja że może też tak z klasą z tego wybrnę
    Jej super :) moje siostry które tez rodziły tez idealnie wyglądały imie narzekały na ból ;) zaraz na drugi dzien do domu juz wracały :) i jak opowiadały to dobrze wspominają poród :)

martafr, Lwica lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Co do tematu odwiedzin to wczoraj napisałam do kumpeli która urodziła 25.09 i napisała mi tak w sprawie listy kolejkowej:
    "jeszcze nie przyjmujemy gości, do tej pory wydzieli ją tylko dziadkowie, w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, odczekamy chwilę i będzie można wbijać...i po cichu liczę, że nie bedzie taka płaczliwa już niedługo, bo jak wyje w niebogłosy to naprawdę srednio sobie tu jeszcze gości wyobrazam.Życzę Ci, żeby Kacper był Aniołkiem, podobno takie dzieci istnieją ale dojście do ładu z domem i dzieckiem w pojedynkę to naprawdę spora rzecz na początku. Mam wrażenie, że przez pierwsze 1,5 miesiąca tez nie bedziesz chciała od razu tabuna ludzi w chacie.Nasza córeczka jest cudem naszym i kocham ją bardzo, ale są takie dni, kiedy mam ochotę wyjść i nie wracać..." i zgadzam się z tym w całej rozciągłości.
    I to mi się podoba. Każdy powinien pytać o to kiedy może dzidzie odwiedzić.

Fasia, martafr, Lwica, Dajana28 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mantissa, przepraszam, ale ja nic w tej tabelce nie mogę wpisywać, otwiera mi się i tyle. Najwyżej wyślę do Ciebie wiadomość z danymi i jeśli mogę prosić o uzupełnienie, to byłabym wdzięczna.

Kochana, ale to jest nowa lista i z tego co wiem to działa wszystkim. Sprawdzałaś może jeszcze raz? :) Jeśli faktycznie nie działa to smiało wysyłaj wiadomość. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    coś podobnego do takiego filmu ale inaczej zmontowane ale wiadomo życie wszystko zweryfikuje

https://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc&list=TLfrclPZFP0C8
    O na bank nie! To zupełnie nie dla mnie! Poza tym, żeby dobrze na takim filmie wyglądać to trzeba jak ta pani mieć mega solarę (no chyba, że jest jakąś meksykanką, ja w kwietniu będę blada jak ściana) i chyba bardzo dużo botoksu w twarzy bo jej się nawet czoło nie rusza jak marszczy twarz przy skurczach.

sylvia007 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ