Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
shimmer_lip wrote:Lubię pepco
jak jestem w wakacje na podlasiu to zawsze jeżdże
lubie ich pierdoły do domu ale ciuch też mi się zdarzyło kupić (taki sweterko-narzutek) i służy mi już 3 lata
pewnie jak wszędzie raz się trafi coś super, raz mniej super.
-
iwonka1077 wrote:a z lezaczkow bo byl temat ja chcyba chce cos takiego
http://allegro.pl/fisher-price-fotelik-lezaczek-bujaczek-owieczka-i4730714814.html
lub taki
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-bujaczek-bright-starts-kaczuszka-i4765899365.html
grunt ze chce taki do 18 kilo lub 12 one jakos solidniej wygladaja wtedy taki mi sie wydaje przynajmniej:)
Ja chce wlasnie ten drugitylko slimaczka
-
Sylvia, zależy na co trafisz:) jest gro fajnych rzeczy ale zdarzają się i buble w ubrankach.
MARTA na szczęście baby shower to nie tradycja:D
JAGA rozumiem że teściowa korzysta z Twojej lodówki? czy jest wspólna??
wynoś jej po trochu te grzyby kopry itp jeśli to Twoja lodówka tłumacząc grzecznie że chciałaś sobie coś zamrozić i nie masz miejsca.
ehh współczuję Ci tej sytuacji na prawdę -
nick nieaktualnymartafr wrote:przyjemny dzionek miałaś:)mieszkałam kiedyś 2 lata w Brighton na wyspach i przypomniało mi się jak tam dziewczyny dzień przed porodem(przed pójściem na porodówkę) robiły sobie taki beauty day w spa lub salonie kosmetycznym, robiły się na bóstwo,włosy,maseczki,pełny makijaż, paznokcie pod kolor płci itp. a do szpitala ubierały koszule do porodu np. różową w misie albo niebieska w samochodziki, to był cały rytuał
Rudzia u mnie to krwawienie z dziąseł to też chleb powszedni, o dziwo nie podczas mycia zębów a tak normalnie czuje czasem krew w ustach, naciskam na dziąsła językiem i leci,ponoć to normalne ale płuczę czasem szałwią lub dentoseptem lub zwykłą wodą z sodąi założę piżamke w kolorze różowym albo niebieskim
martafr, Lwica lubią tę wiadomość
-
martafr wrote:ROBOTKA może u nas nie ale w innych krajach tak, a że u nas Baby Shower nie występuje nie znaczy że to nie jest tradycja,jest ale nie naszego społeczeństwa, skoro dziewczyny mieszkają w danym kraju dlaczego miałyby nie praktykować,ja np. nie obchodzę Walentynek ale nie mówię od razu że to nie tradycja i głupota, po prostu mnie to nie odpowiada bo mamy swoje staropolskie święto zakochanych o którym zapomniano
a rozmowa tyczyła się bardziej tego kto powinien organizować taki baby shower:)
to że powinny robić to koleżanki, siostry kuzynki nie znaczy oczywiście że gdzieś jest napisane że baby shower nie może zorganizować przyszła mama lub tato:)
po prostu podczytywałam kiedyś forum gdzie dziewczyny dość obszernie opisywały kto i kiedy i jakie rzeczy przygotowuje:) ogólnie to ma być niespodzianka dla przyszłej mamusi:)
PeEs, i nikt nie powiedział że to głupota:)
Krysti wrote:Ja tez sobie spa zrobię przed porodemi założę piżamke w kolorze różowym albo niebieskim
ja nie wiem czy zdążęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martafr wrote:Robotka nie irytuj się, napisałaś mi że Baby Shower to nie tradycja i tego tyczyła się moja wypowiedź,dlatego odpisałam,ile ludzi tyle opinii
Krysti wrote:Nie robótka to juz by była przesada
a co do odwiedzin:) to mi to nie przeszkadza kto kiedy przyjdzie:) zazwyczaj przy córce przychodzili na chwilę a jak ktoś bliższy czy fajna koleżanka to i przy dzidziusiu pomogła:)
ja lubiłam, wtedy na świeżo opowiadałam z wypiekami na polikach wrażenia z porodu:D
a tu takie mini mini o baby shower:)
https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/baby-shower,238,1.html
może komuś się przyda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:12
Lwica, martafr, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartafr wrote:mojemu mężowi pomysł ze spa tez się podoba,oczywiście jeśli będę się dobrze czuła,nie trzeba straszyć medycznego personelu:)rok temu koleżanka po tym jak jej wody odeszły zrobiła sobie herbatkę,wykapała się, pomalowała paznokcie na french, ułożyła włosy i pojechali do szpitala na Karową
-
Jaga współczuję Ci - naprawdę , ale w sumie takie sytuacje nie są mi obce mieszkam obecnie ze swoją mamą i dziadkami
czasami szlag mnie trafia ... np wczoraj też było u mnie gorąco tak się z matką ścięłam - zaczyna mi urządzać po swojemu w "moim mieszkaniu" i mówi mi co mam robić i jak postępować i do tego jeszcze poucza mnie jak mam żyć z moim M. !! coś takiego !! a że mnie łatwo z równowagi wyprowadzić bo raczej należę do osób wybuchowych no to się skończyło jak się skończyło a potem brzuch wzdęty, łzy, kłucie w podbrzuszu itp.. ahh
czasami już ręce opadają
ajj idę zarz fasolową robić
później do Was zajrzę buziaki :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:16
-
mantissa wrote:Hehe, jak nam dziecko da t dwie godziny spokoju.
Mimka, uzupełnij się w tabelce.Wpisałam cię, ale żadnych danych nie mam.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit#gid=0 -
Dziewczyny a mnie ciąża jakoś tak nastroiła, że nie mogę się świąt doczekać. Normalnie jak myślę o choince, stroikach, prezentach i kolędach, to aż mnie skręca. Nigdy nie miałam takiej potrzeby tych świąt jak teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:27
martafr, Bambi85, Krysti, adk_1989, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do tematu odwiedzin to wczoraj napisałam do kumpeli która urodziła 25.09 i napisała mi tak w sprawie listy kolejkowej:
"jeszcze nie przyjmujemy gości, do tej pory małą widzieli tylko dziadkowie, w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, odczekamy chwilę i będzie można wbijać...i po cichu liczę, że nie bedzie taka płaczliwa już niedługo, bo jak wyje w niebogłosy to naprawdę srednio sobie tu jeszcze gości wyobrazam.Życzę Ci, żeby Kacper był Aniołkiem, podobno takie dzieci istnieją ale dojście do ładu z domem i dzieckiem w pojedynkę to naprawdę spora rzecz na początku. Mam wrażenie, że przez pierwsze 1,5 miesiąca tez nie bedziesz chciała od razu tabuna ludzi w chacie.Nasza córeczka jest cudem naszym i kocham ją bardzo, ale są takie dni, kiedy mam ochotę wyjść i nie wracać..." i zgadzam się z tym w całej rozciągłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:44
Fasia, martafr, Jaga, iwonka1077 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnymartafr wrote:koleżanka mi pokazywała swój filmik porodowy,mąż zrobił taką relacje z 24 h przed i z porodu, fajnie to zmontował, wyszło pół godzinki świetnego filmiku i właśnie na porodówce ona bardzo ładnie wyglądała,ładne włoski, miała taką słodką koszulę a mąż nagrywał tylko ją , nic tam na dole i moment od góry jak młody wyszedł więc żadnych drastycznych scen nie było,przecięcie pępowiny, leżenie małego na brzuszku u mamy, no słodkie to było, płakałam jak bóbr,też myślę o takiej relacji
myślałam że regułą jest że poród to krzyk i spocona,czerwona kobieta,wyglądająca jak siedem nieszczęść ale widząc materiały które nie weszły do filmiku to muszę przyznać że dziewczyna była dzielna, nie narzekała mimo bólu, wdychała tylko gaz,podczas akcji porodowej fajnie współpracowała i w skupieniu parła i oddychała,pięknie wyglądała i swietnie poszło a to jej drugi naturalny poród był bez znieczulenia zzo, urosła we mnie nadzieja że może też tak z klasą z tego wybrnęmoje siostry które tez rodziły tez idealnie wyglądały imie narzekały na ból
zaraz na drugi dzien do domu juz wracały
i jak opowiadały to dobrze wspominają poród
martafr, Lwica lubią tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Co do tematu odwiedzin to wczoraj napisałam do kumpeli która urodziła 25.09 i napisała mi tak w sprawie listy kolejkowej:
"jeszcze nie przyjmujemy gości, do tej pory wydzieli ją tylko dziadkowie, w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, odczekamy chwilę i będzie można wbijać...i po cichu liczę, że nie bedzie taka płaczliwa już niedługo, bo jak wyje w niebogłosy to naprawdę srednio sobie tu jeszcze gości wyobrazam.Życzę Ci, żeby Kacper był Aniołkiem, podobno takie dzieci istnieją ale dojście do ładu z domem i dzieckiem w pojedynkę to naprawdę spora rzecz na początku. Mam wrażenie, że przez pierwsze 1,5 miesiąca tez nie bedziesz chciała od razu tabuna ludzi w chacie.Nasza córeczka jest cudem naszym i kocham ją bardzo, ale są takie dni, kiedy mam ochotę wyjść i nie wracać..." i zgadzam się z tym w całej rozciągłości.Fasia, martafr, Lwica, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Mantissa, przepraszam, ale ja nic w tej tabelce nie mogę wpisywać, otwiera mi się i tyle. Najwyżej wyślę do Ciebie wiadomość z danymi i jeśli mogę prosić o uzupełnienie, to byłabym wdzięczna.
Kochana, ale to jest nowa lista i z tego co wiem to działa wszystkim. Sprawdzałaś może jeszcze raz?Jeśli faktycznie nie działa to smiało wysyłaj wiadomość.
-
martafr wrote:coś podobnego do takiego filmu ale inaczej zmontowane ale wiadomo życie wszystko zweryfikuje
https://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc&list=TLfrclPZFP0C8sylvia007 lubi tę wiadomość