X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w chińskich klimatach...rosół, indyk z warzywami chińskimi i makaron ryżowy;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i zakupach ( kupiliśmy fotelik do samochodu dla Igorka).
    U nas wszystko ok, słyszałam serducho dzidziusia, niestety bez usg ale we wtorek mam połówkowe to jakoś wytrzymam. Pytałam o twardnienie i ból brzucha - mam brać magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki, jakby to nie pomogło to dodatkowo wspomóc się nospą jednak nie ma lepszego lekarstwa na twardnienie brzucha jak leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć!
    Pomogę mężowi ogarnąć trochę mieszkanie i zastosuję się do zaleceń gin, poleżę i was nadrobię ;-)

...wszyscy mają pączki- mam i ja ;-)

mamakejti, Anga1989, Nalunia, kruszynka5, megi78, bulkaasia, DarkPrincess, cookiemonster, Selja, Nicka90, Solane, rosax3, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde - najważniejsze, że serducho zasuwa i że pączki są;)
    gratuluję, a we wtorek obie biegniemy na połówkowe....;) ja na 15:15 dopiero...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Leoparde - najważniejsze, że serducho zasuwa i że pączki są;)
    gratuluję, a we wtorek obie biegniemy na połówkowe....;) ja na 15:15 dopiero...
    Dopiero? Ja mam na 18:00

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dopiero? Ja mam na 18:00

No w sumie Ty o 18 będziesz all wiedziec, a ja 15:15 usg, a następnego dnia dopiero wizyta u profesorci....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik dzieki za info o kości ogonowej :) dzisiaj tfu tfu lepiej

Jestem juz po wizycie :)
    Mala ma 150g, crl juz nie do zmierzenia, ale ok 10 cm. Szyjka wysoko, zamknieta :) ciaza wysoka (wysoko nad spojeniem), łożysko wysoko na tylnej ścianie - podobno niemożliwe ze czułam ruchy ale jednocześnie przy takim polozeniu mam poczuć wcześnie. Kurczę no jestem pewna ze czułam...i dokladnie w miejscu gdzie głowica mi jezdzila po brzucholu.

Na twardnienia magnez i oszczędzanie, na bol kości pilka i basen- zamierzam chodzić tylko kurczę w jakim stroju?! :D

Dziękuję wam za kciuki, zadzialaly!!! :)

Anga1989, Leoparde, Nalunia, cookiemonster, evcikm81, Pikcia, kruszynka5, megi78, bulkaasia, gabi544, mamakejti, DarkPrincess, krolikan, Mania25, Selja, Marzenie27 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów wyskoczyła opryszczka na ustach i to dwie !!! Hmmm... dwie bo noszę bliźniaki??? ;)

Dziewczyny super wieści :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z basenu zrezygnowalam bo obawiam sie infekcji. A ze przed ciaza mialam do nich akonnosc to wole nieryzykowac. Ale pilka dziala i na kosc ogonowa i na kregoslup.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak ze stosowaniem tamponów w ciąży, ale czytałam, że w ogóle kobiety zawsze powinny przed wejściem na basen włożyć sobie tampona, a po wyjściu z basenu od razu w łazience go wyjąć :) Może stosowanie tamponów by ograniczyło ryzyko infekcji :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Stres schodzi, Glowa boli, czuje sie jak po maratonie :)

Kaktus no właśnie ja tez sie boje.
    Mania, ja niestety nie mogę stosować tamponow....bo mam infekcje :) jestem alergik i niestety wlozone nawet na krotki czas mnie podrażniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 20:14

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nawet w aptece widzialam tampony z probiotykami ale i tak uwazam ze infekcje sa mi nipotrzebne wiec dmucham na zimne. Jak ktos niemial z tym problemow to basen jest naprawde super.

A Lottinka wazne tez zeby na pilce cwiczyc z asekuracja kogos podtrzymujacego.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, zacznę! Tylko niech mi szanowny malzonek piłę napompuje i będę wyczyniać cuda wianki :D

Problem ze często wyjeżdża. Rozloze sobie wtedy jakies materace może jakbym miała zamiar sie Z tej pilki zsunąć :D

PannaNatalia lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po USG połówkowym, Marysia potwierdzona - nic między nóżkami nie wyrosło :D Mała waży 380g termin porodu 4 lipiec :) najważniejsze że cała zdrowa i piękna, ziewała całe USG hehe albo trzymała się za główkę - cudaczek nasz mały :)

krolikan, DarkPrincess, Mania25, 1kaktus, megi78, cookiemonster, Pikcia, kruszynka5, Anga1989, Leoparde, lottinka, mamakejti, Solane, rosax3, gabi544, Marciiik, PannaNatalia, bulkaasia, evcikm81, Marzenie27, Selja, asiczka11, sisi lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj okropny koszmar... Powiem Wam tylko tyle, że tak płakałam w tym śnie, że nikt nie potrafił mnie uspokoić. Takie ogromne łzy mi leciały. Ale chyba przez sen też płakałam bo gdy się obudziłam rano to oczy całe posklejane miałam... Tragedia :'(

l22nhdgen92nqanl.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, trzymaj się - pamiętaj, ze to tylko zły sen, a one się nie sprawdzają!!!

A ja dziś przekraczam granice :) zakończony tydzień 20, zaczynamy 21.. Równo 50% za nami :)

Dobrego dnia laseczki!

Anga1989, megi78, cookiemonster, Muszka15, Marzenie27, Selja, sisi lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan aj zazdraszczam <3 super! :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Anga, złym snom mowimy głośne:NIE! Proszę dzisiaj jakąś komedię romantyczną obejrzeć, odstresować się.

Dobrego dnia! Czy mamy kciuki dzisiaj wizytowe?

Anga1989, Mysza123 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kalafiorowatosci mózgu to ja czasem tak przekręcanie słowa, że aż sama się z siebie śmieje, a nigdy wcześniej mi się to aż tak nie zdarzało!

Super, że już niektóre z Was po połówkowych, ja już tez nie mogę się doczekać ;) już bym tak chciała żeby dzidek był już z nami, ja z tych bardziej niecierpliwych jestem ;)

Co do boleści pleców i innych to ja tez niestety odczuwam i już nie panikuje tylko uznaje że póki są do wytrzymania to widać tak musi być. Jestem drobnej budowy, bioder barwie wcale no to musi sobie lokator miejsce wybudować ;p

Co do poduch to polecam sklep internetowy supermami ja zakupiłam nie dość ze niedroga to całkiem fajna poduchę

Czy z Was tez tak hmmmm cieknie ? Ja co prawda biorę ciagle luteinę i czasem jakaś globułkę z probiotykiem ale wczoraj momentami to aż się wystraszyłam czy to nie te wycieki wód i wieczorem dotrwałam w aptece testy na wody, i jak zaczęłam testować to upławy się skończyły ;) tak wiec czekam, ale wole dmuchać na zimne ;p

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pociesze Cie ze mam tak samo. Sa dni kiedy leje sie ze mnie jak na @ a sa dni luzu. Tak wiec to normalne ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Co u jagus ? Wydaje mi sie ze nie odzywa sie dlugo albo nie widzialam postu.

Co fo snow to ciazowe sa okropne ! Wczoraj z synem ogladalam pokemony a w nocy mi sie snily.. chofzilismy po lesie i gonily nad te osy z pokemonow ;D pizniej nagle znalazlam die nad wisla owinieta spiworem e krzakach bo tam spalam a obok jacys ludzie mili namiot. Uciekalismy przed nimi a jak sie okazalibtobzwykly bezfimny ktiry u mojej babci sobie sniadanie do pracy robil :D

A o basen to piwiem ze z synem chidzilam cala ciaze. Bez tamponow . Calkiem normalnie. I nigdy nic nie zalapalam. Ale zdarzaja sie kobiety co lapia infekcje. W tej ciazy jeszcze nie bylam ale na pewno w czerwcu pojawie sie na odkrytym by rozluznic mala i poplywac z nia. O ile sily bede miec. I mozliwe ze na kryty pojedziemy w niedziele.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ