MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam:) troche to trwało - wizyta prywatna a i tak musiałam czekać,później ktg - prawidłowe bez skurczy
Dr. miał nowe usg 3d/4d - sprawdził wszystko dokładnie -serduszko ,nerki,żołądek itp. Główka bardzo nisko w kanale rodnym ,także i tak zdjęcie jakby chciał zrobić buźki to by nie wyszło.
Szyjka krótka 2 tyg temu miała 2,3 a dziś 1,8 całe szczeście ,że rozwarcie sie nie zwiększyło i jest na opuszek palca.
Pobrany miałam gbs -w piątek wyniki.
A morfologia i mocz wzorowe! bardzo się cieszę bo 1 miesiac temu miałam niską hemoglobinę a teraz w granicach normy:) sok z buraka,herbata z pokrzywy i tabletki burak forte pomogły:)
Aha i przez 2 tyg nie przytyłam nawet grama - od początku ciązy 12kg.
No i najważniejsze - synuś ma 2,5 kg:)
Lekarz powiedział abym leżała bo jest duży nacisk na szyjkę -jeśli bede leżała to wytrzymam może do terminu porodu ,jeśli nie to mogę zacząć rodzić ale i tak nie ma tragedii bo maluch jest w takim tygodniu ciąży ,że da sobie radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 22:56
szczessciara, Endokobietka, pillow, kaaasiaczek_, wisnia11, Iwo123, ania_mr, juicca, sylvia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytałam też o kłucia i ciągnięcia - podobno to normalne i taki dyskomfort bede teraz odczuwała.
A jeśli chodzi o ruchy - to też stwierdził ,że mam prawo inaczej czuć niż kiedyś bo synek jest coraz większy.szczessciara, Endokobietka, pillow lubią tę wiadomość
-
Marysiu super wiadomosci, tak wiec lezymy i pachniemy nadal
U mnie dzis 35+0 czyli kolejny tydzien za nami, ufff.....
Wizyta u lekarza jutro.
Wczoraj wieczorem strasznei bolal mnie brzuch, pachwiny, pochwa, myslalam ze do rana nie wytrzymam ale w nocy przeszlo, narazie jest w miare ok.Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny powiedzcie mi gdzie te kilogramy idą. ostatnio na wadze przybieram w zawrotnym tempie (2kg na 2 tyg., a ostatnio 2kg na 1 tydz.) a nigdzie tego nie widać. w nogi nie poszło, w brzuch troszeczke bo 2 cm w obwodzie, w cycki niestety też nie tak jakbym chciała ;(
no mam nadzieję że teraz wszystko już w dzieciaczka idzie i na następnym usg się dowiem że ma 2500g.
powiem wam że boję się jak cholera porodu ale już bym chciała mieć to za sobą. i tak jak cały czas miałam wrażenie że urodzę na koniec lutego to teraz się boję że przenoszę te 2 tyg. a tego bym BARDZO nie chciała... -
nick nieaktualny
-
ania_mr wrote:Ja przybrałam +14kg ale ostatnio w nocy jestem głodna mąż wstaje do pracy a ja do lodówki jem serem bądź jogurt i szklankę mleka wypijam :)i idę dalej spać
Aniu mam dokladnie to samo, normalnie budze sie z glodu czasami. Cala ciaze nie mialam atakow glodu, a teraz mi sie zdarza coraz czesciej. W ciagu ostatnich 3 tygodni przytylam 4 kg.ania_mr lubi tę wiadomość
-
to sylvia trzymamy kciuki , ja wizytę mam dopiero o 20.00
ja na samym początku ważyłam 66kg teraz 77
przed 1 ciaza i do połowy wazyłam 55kg-57 po poronieniu przytło mi sie prawie 10 kg to chyba przez hormony i tarczyce -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484961708216049&l=55e056a1a3
to ja przed ciążami wrzesien 2011pillow, wisnia11, Marysia0312, kaaasiaczek_, Effcia28 lubią tę wiadomość