MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja póki co myję maluszka w wodzie w dodatkiem oliwy z oliwek bo strasznie sucha skórę miał. No i troszkę płynu do kąpieli babydream z rossmana. Sudocrem tak wszyscy chwalą a to podobno wcale nie jest taki dobry krem bo pełno w nimświństw
Ja stosuję kremik z Hippa i jest ok:)
Jeśli chodzi o kuppki to mój mały też często robi, praktycznie co zmiana pieluszki (2-3godz) to jest kupka - raz mniejsza a drugi raz wieksza. Podobno to normalne przy karmieniu piersią.pillow lubi tę wiadomość
-
my właśnie jesteśmy po kąpieli
a używamy serii Hipp do kąpieli (płyn do kąpieli + szampon), apotem smarujemy mleczkiem również z Hippa.
czasem stosujemy Oilatum.
odnośnie kupek to też co zmiana pieluszki, tj. pisze Marysia, raz większa, raz mniejsza czeka nas niespodziankaMarysia0312, pillow lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleńka wrote:Pewnie napiszę zaraz jak wrócę
Czy któraś z Was wiedziała że można dostać mleko na receptę które jest o wiele tańsze? Właśnie jutro idę do pediatry to zweryfikować -
sylvia wrote:Kąpie w mydle Nivea i kosmetyki też Nivea nic małemu nie jest po nich. A jakie szczepienia robicie?mi lekarka proponuje 5w1 lub 6 w1
chyba każda ta lekarka proponuje
Szczepionka przeciwgruźlicza BCG 10 - została wycofana
http://www.gif.gov.pl/pl/decyzje-i-komunikaty/decyzje/decyzje/568,Decyzja-Nr-14WC2014.html
naszczęcie moja córeczka nie była nią szczepiona -
Marysia0312 wrote:Dziewczyny a w czym myjecie swoje maluszki ? tzn jakich kosmetyków używacie? mydełka czy jakiejś emulsji do kąpieli ?
Kąpałam małego w żółtym jonsonie, zaczęło go sypać okrutnie- teraz stosuję emolium emulsję i krem do smarowania i ma śliczną skórę - zero wyprysków ! -
pillow wrote:Ja uzywam plynu Johnson - dopiero jak kupilam dowiedzialam sie, ze czesto uczula, ale na szczscie nic zlego sie nie dzieje, wiec go skonczymy.
A czy Wasze maluchy tez robia tak duzo kupek? U nas ciezko nad nimi zapanowac hehe dziennie z 15! Na pupce zrobilo sie odparzenie, ale super pomogla nam masc pieciornikowa Ziaja - tania i naprawde skuteczna. Sudocrem w ogole nie zadzial -
paula22 wrote:pillow ja miałam oxy w kroplówce, ciągle podłączoną w trakcie porodu i jakiś czas po nawet chwile