X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas używam oleju kokosowego do ciała. Podobno w ciąży też jest polecany, więc dalej będę go używać. Dzisiaj odebrałam 2 betę -1153 :) Jutro pierwsza wizyta.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie można kupić taki olej ?

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w spolem, nierafinowany. Ja nim tez zeby myje ;) stosuje na skore glowy i packam sie cala, tylko nie twarz, bo pryszcze mi wychodza :)

1 grudnia jest dzien darmowej dostawy, wiec mozecie typowo kosmetyczny sobie zamowic, ja maslo awocado zamawiam ;) ten kokosowy olej to mam spozywczy :)

Udanych zakupow :)

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skalpel ? Teraz ? To juz wole potruchtac ;)

Polecam fitnessblender na yt!!! Bez bledow technicznych pokazuja cwiczenia i sa fajne zestawy np cardio, hity, z obciazeniem, bez, na pilce gimnastycznej, dlugie programy i krotkie, ogolnorozwojowe jak i na wybrane partie miesniowe. Ja bardzo polecam ich kanal na yt!! To z Nimi zaczelam swoje cwiczenia a pozniej zaczelam biegac..

W sumie to jeszcze cwiczen nie ogarnelam bo robie liste rzeczy ktore zamowie. Oplaca sie kupic taniej i bez kosztow wysylki ;) stawiam na kosmetyki dla ciezarnej, bo cena dobra a 13pln za przesylke nie ma ;)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektorych drogeriach z naturalnymi kosmetykami sa, w marketach, w sklepach z indyjskim jedzeniem tez.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny w pierwszej ciąży nie używałam żadnych kosmetyków na rozstępy. Nawet się nie pojawiły.:) Mam nadzieję że teraz też tak będzie:) Ale powiem wam że jak mają się pojawić to pojawią się nawet mimo ich używania. Moja siostra całą ciążę nie miała. Zrobiły jej się w czasie porodu lub zaraz po.
    Jak tam Wasze samopoczucie> Ja już ponad tydzień mam całodniowe mdłości, na jedzenie patrzeć nie mogę, jem na siłę aby złagodzić mdłości. A do tego jeszcze dzisiaj boli mnie strasznie gardło.:(

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam gorszy dzień :( głowa boli od rana, bardzo mi się chce kawy ciągle, mam wrażenie, że ta głowa właśnie od braku kawy boli! Póki co kocyk i herbatka, tak mi najlepiej <3

Pigułka, czekamy na relacje z wizyty :)

Ona, wydaje mi się, że rozstępy to też genetyka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedawno wróciłam z wizyty. Dzieciątko strasznie się wierciło, machało rączkami i nóżkami...niesamowity widok, a dopiero ma 3,5 cm! no i pan doktor na 70% powiedział płeć ale powiedział, że jeszcze studprocentowej pewności dać nie może... Kolejna wizyta przed świętami. Pan doktor też pochwalił moje wyniki krwi i moczu, samopoczucie mam dobre, więc same pozytywy :D a no i wg badania jestem w 10 tygodniu i 1 dniu, więc rozbieżności są tylko 2 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:17

pigułka, CzarnaKawa, MerlinMo lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to takie niesamowite, ze jeszcze przed chwila pisalas nam, ze jestes w ciazy, a juz plec znasz i za chwile konczysz 1 trymestr.

Karola1988 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułko czas szybko leci...ale to dobrze ;) Jak płeć potwierdzi się na 100% to zaczynamy już powoli jakieś zakupy dzidziusiowe robić- ubranka itp ;) A jesli pan doktor się nie pomylił i dzieciaczek nie zrobi nam psikusa to będziemy kompletować wyprawkę w kolorze niebieskim ;) Zobaczysz, Ty też niedługo bedziesz podziwiała ruchy swojego dzieciątka na usg :)

pigułka lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspaniale Karola!!! Tez nie moge sie doczekac tego widoku, mam nadzieje, ze maz bedzie.mogl uczestniczyc w badaniu i zobaczy ten cud ;)

Jeju, ale fajowo.

Gratuluje na 70% chlopaka :)

Ja sobie wlasnie leze po prysznicu i cwiczeniach z fitness blender :) spacer byl i cwiczenia to od razu humor lepszy :)

Mdlosci mniej juz mecza :) tylko jak glodna sie robie to wtedy mnie nudzi.

Czuje sie wkoncu lepiej :)

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że znasz już płeć. Ja w zeszłym tyg miałam usg genetyczne i mi dr nie powiedział jaką plec dzidziusia a ja też nie zapytałam. Kolejna wizytę mam 22.12. Ciekawe czy wtedy powie

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja nawet nie wiedziałam, że na takim etapie ciazy maleństwo się już rusza, a tym bardziej, że widać płeć! Cudownie :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta co do płci to wszystko zależy od tego jak ułoży się dzieciątko no i od sprzętu. Pan doktor sam się zdziwił, że tak pięknie wczoraj wszystko było widać. MerlinMo, mój doktor sam spytał czy chcę znac płeć- oczywiście chciałam i w sumie oboje byliśmy zdziwieni, że tak szybko można było ją określić ;) Na necie czytałam, że ok 13 tygodnia mozna okreslić płeć. Kolejną wizytę mam przed świetami, myślę, że wtedy się potwierdzi na 100 %.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki tsh, wszytsko jest w normie. A tak się stresowałam, żebym zdążyła w porę z lekami jeśli coś będzie nie tak. ufff ;)

Karola, a jakiej wielkości jest teraz Twoje malenstwo w ogóle? Masz już brzuszek?

MerlinMo lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta super, ze tsh jest okej :)

a ja mialam dwie wizyty i kurcze, ani karty ciazy, ani badan... niby mam czas jeszcze wedlug tych rozpisek, ale wiecie jak to jest, stresik chwilami sie pokawia.

Az sie zastanawiam czy ze wsparcien nie isc na badanie, zeby niczego nie zapomniec sie spytac i wyegzekwowac np zaswiadczenie ze jestem w ciazy...

No wlasnie, widac Wam juz brzuszki bardziej zaawansowane ?? A jak widac to kiedy Wam sie pokazaly?

Tez nie bylam swiadoma, ze taki maluszek 3,5cm bedzie sie wierdzic i juz mozna plec okreslic. Myslalam ze w 2 trymestrze dopiero..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:40

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta moje maleństwo ma 3,5 cm (a 3 tygodnie temu miało zaledwie 7 mm!), brzuszek lekko jest widoczny ale po ubraniach jeszcze nic nie widać. Waga ciągle spada ale myślę, że jak apetyt wrócił na dobre to w końcu zacznie rosnąć (oby nie za dużo :P).
    Czarna, ja dopiero na wczorajszej wizycie miałam założoną kartę ciąży :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to tempo wzrostu ekpresowe! Super :)
    Właśnie ciekawi mnie jak to z tymi brzuszkami jest, kiedy zaczyna rosnąć. Ale czytałam ostatnio artukuł, że mnóstwo czynników ma znaczenie, m.in. waga i budowała ciała. Moja koleżanka (szczupła) w 11 tygodniu ciąży już miała brzuszek taki, że nie dałoby się ukryć, a znam też dziewczynę po której nie było nic widać do samego porodu (ale to akurat dlatego, że była otyła).
    Ciekawe jak będzie z nami... ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli zaczyna być widoczny :)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja juz po, pecherzyk widoczny, wiec wszystko ok. Czarna ja juz dostalam zlecenie na mocz, morfologie, tsh, glukoze i grupe krwi. A co do brzuszkow, to ja jestem bardzo szczupla i drobnej budowy, tak, ze jak mi sie bardziej sikac chce, to brzuch odstaje i jak sie rozbiore to ta najnizsza czesc troszke odstaje i jest taka napieta, ze brzucha sie nie wciagnie. A u kolezanku nawet w 6 miesiacu malo bylo widac. Moja mama (z tym, ze ma zupelnie inna budowe niz ja) jak zalozyla luzniejszt sweter, to nawet po koniec ciazy widac nie bylo.

MerlinMo lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ