Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Ale tak tez wlasnie moze byc. Ciaza moze przy braku tych przeciwcial byc roniona od razu- nawet nie dojdzie do zagniezdzenia, lub w pozniejszym stadium.
A kariotypy robiliscie?
a czy to można regulować lekami?
Kariotypy robiliśmy. Są ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:40
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Robi sie szczepienia lub wlewy. Poczytaj w necie, duzo Ci sie rozjasni.
A to jest kwestia tej autoimmunologii? Mój lekarz tych szczepień i wlewów nie polecał. Generalnie podjęliśmy z mężem decyzję, że staramy się, ale nie za wszelką cenę... -
nick nieaktualnyJedni polecaja inni nie. Ja jestem za bo wiem, ze czesto pomagaja. Na in vitrowkach mamy dziewczyne ktora od lat sie starala, miala 4 transfery i zawsze beta nie drgnela. Miala 3 szczepienia- w nastepnym cyklu zaszla naturalnie.
Ja podsuwam tylko pomysl, zrobisz jak bedziesz uwazala -
Mysz, przykro mi ze masz za sobą takie historie ALE nie możesz się poddawać po 3 razach. Ja sobie zdaje sprawę z tego że to trudne ale znam wiele przypadków gdzie kobiety i 13 razy to przechodziły. Jedne w końcu z sukcesem inne niestety nie, ale żadna z nich nie żałuję. Druga sprawa jest taka że większość lekarzy ( choć może to się z czasem zmienia) uważa że 3 poronienia to norma i dopiero rozpoczynają po nich jakąkolwiek diagnostykę. Niestety coraz wiecej kobiet ma problem z utrzumaniem ciazy ale za to taka sytuacja pobudza medycyne do rozwoju.
Ps. Z tego co wiem to tez antykoncepcja hormonalna przyczynia sie do problemow z zajsciem I utrzymaniem ciazy. Wiadomo ze o tum sie głośno nie mówi bo biznes by się posypał ale co niektórzy lekarze zwracają na to uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:55
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Tu mam dość fajnie opisane różne przyczyny i ich sposoby leczenia:
http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
Ps. Ja mam podejrzenie właśnie podłoża immunologicznego. Brałam do 17 tyg.Medrol, lek immunosupresyjny(podawany również kobietom po in vitro) + do tego Clexane i LuteinęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:45
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:40
5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
Mysza robię sobie screen tego co napisałas i jak już zajdziesz i nie pójdziesz na L4 (bo mnie potrzebują, bo nikt mnie nie zastąpi, bo nie mogę itp.) To Ci to wyślę dla przypomnienia a potem poprosze o adres i przyjadę nakopać do dupy
Ajka, Nymeria lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Mysza robię sobie screen tego co napisałas i jak już zajdziesz i nie pójdziesz na L4 (bo mnie potrzebują, bo nikt mnie nie zastąpi, bo nie mogę itp.) To Ci to wyślę dla przypomnienia a potem poprosze o adres i przyjadę nakopać do dupy
oj potrzebuje tego, żeby ktoś mi na kopał.
-
No ja z ta koleżanką z pracy co nie ma dziecka i dopiero maja się zacząc starać taki mamy plan, że zaciążymy razem. Prezes nas chyba zamorduje jakby się tak rzeczywiście udało.
No ale ja na to nie liczę. Jak pisałam: znając życie M. zaskoczy w pierwszym, może 2 cyklu a ja w pracy zostanę sama -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:40
5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
kr0pka wrote:No ja z ta koleżanką z pracy co nie ma dziecka i dopiero maja się zacząc starać taki mamy plan, że zaciążymy razem. Prezes nas chyba zamorduje jakby się tak rzeczywiście udało.
No ale ja na to nie liczę. Jak pisałam: znając życie M. zaskoczy w pierwszym, może 2 cyklu a ja w pracy zostanę sama
Ja to jestem ostatnio coraz bliższa złożeniu wypowiedzenia. Nie mam nic innego, ale w sumie po co się męczyć. Ostatnio to ciągle boli mnie brzuch, boli głowa, telepie mnie z nerwów. -
Wg mnie jak praca nie pasuje trzeba sprobowac czegos innego ale to indywidualna decyzja:)
Moja tesciowa pokryklalo! Dostalam taki oto prezent za mgr http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5c9be4e1d01.jpg łańcuszek zloty z bialym zlotem. Szoknelo mnie troche
kr0pka, Ajka, Nymeria, aaagaaatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lubię siemię lniane. Tak, lubię te bezsmakowe gluty ale.. no właśnie, ale.. jak ja mam to pić codziennie to stwierdzam, że już przy najbliższej owulacji będę nim chyba rzygać..
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny w ciąży mam takie pytanie- słyszałam już kiedyś, że często na początku ciąży pojawia się ból jak przed okresem i kobieta właściwie czuje już, że przyjdzie @, a test wychodzi pozytywnie. Czy miałyście takie bóle brzucha w terminie spodziewanej miesiączki?