X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn które będą testować,jaka jest u Was szyjka?tzn:czy jest wysoko-nisko,i czy jest twarda(rozpulchniona).U mnie w poprzednim cyklu dzień przed @ była rozpulchniona a w tym od 8dpo już jest rozpulchniona i zastanawiam się czy tylko ja tak mam?.

Wydaje mi się, że na to chyba nie ma reguły. Z tą szyjką to chyba ciężki temat jest, bo z tego co się orientuję, to dziewczyny przeróżnie mają. Ja akurat termin @ mam gdzieś na sobotę, a szyjka nisko, twarda i lekko otwarta. Książkowo podobno przed @ powinna być nisko, twarda i zamknięta, w dniach @ twarda, nisko i lekko otwarta, a jak dojdzie do zapłodnienia, to wysoko, miękka i zamknięta. Ale chyba mało która kobietka ma tak typowo książkowo ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konfiturka wrote:
    Na pewno bardzo by się ucieszyła! Trzymam kciuki, żebyś w sobotę zobaczyła dwie kreseczki! :)

Z jednej strony wydaje mi się, że by się ucieszyła, bo nie raz dopytywała się, kiedy to u nas będzie bobo, a z drugiej, to wiem, że jej nie pasuje to, że ja nie pracuję i ona chyba chce kolejnego wnuka czy wnuczki, ale bardziej by chyba chciała, żebym najpierw pracę znalazła stałą.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś tak głowa boli, że nie mogę normalnie funkcjonować, już dawno mi tak bani nie rozsadzało :-/ to pewnie dlatego, że za dużo już myślę o przypuszczalnej ciąży:-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony skoro radzicie sobie bez Twojej pracy to co jej to przeszkadza :)
    Pewnie jakbys urodziła w Szwajcarii to jakieś becikowe czy socjal tez maja dobry, wiec na pewno źle na tym nie wyjdziecie :) robcie po swojemu, olac gadanie teściowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj z tego wszystkiego o 20 zasnelam i nawet nie doczekalam jak maz wrócił z pracy :) tez ciągle myślę o tym, biegam do toalety żeby sprawdzać czy nie przyszła niechciana kolezanka ;D

• Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha2101 - mam nadzieje ze u Ciebie tez będzie już ten moment:) i nie bedziesz musiała więcej przechodzić przez te wyczekiwanie, rozczarowanie i frustracje.... będzie dobrze. Trzymam kciuki i tez daj znac czy sie udało:)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konfiturka wrote:
    Z drugiej strony skoro radzicie sobie bez Twojej pracy to co jej to przeszkadza :)
    Pewnie jakbys urodziła w Szwajcarii to jakieś becikowe czy socjal tez maja dobry, wiec na pewno źle na tym nie wyjdziecie :) robcie po swojemu, olac gadanie teściowej :)

Wiesz chyba gryzie ją trochę to, że jej syn mnie "utrzymuje" :-P ale że jej córkę mąż utrzymuje, to już nie przeszkadza :-P
    Powiem Ci, że właśnie wbrew pozorom, to tu mi nic nie przysługuje :-/ tu jakiś socjal to jest dopiero jak się ponas piątkę dzieci ma, więc trochę nam jeszcze brakuje :-P Nie wszędzie za granicą jest tak fajnie. pod tym względem, to nawet w Polsce jest lepiej, bo cokolwiek się od państwa należy, a tu zupełnie nic :-/ jedyne co, to mąż będzie miał z 200 franków więcej do wypłaty na dziecko. No ale plus jest taki, że tu i z jednej męża wypłaty we trójkę nawet przeżyjemy, i jeszcze może uda się coś delikatnie odłożyć, a w Polsce byłoby pewnie ciężko. Narazie, dopóki jeszcze mniej wydatków to oszczędzamy jak się da i staramy się odkładać jak najwięcej, żeby mieć zapasik wystarczający w razie co, bo też nie planujemy tu żyć na stałe, chcemy za jakiś czas wrócić do Polski. A tak na marginesie Szwajcaria specyficznym bardzo krajem jest :-P

Ty chyba w ciąży faktycznie jesteś, skoro już o 20 śpisz;-) rób test koniecznie jutro :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Agniecha2101 - mam nadzieje ze u Ciebie tez będzie już ten moment:) i nie bedziesz musiała więcej przechodzić przez te wyczekiwanie, rozczarowanie i frustracje.... będzie dobrze. Trzymam kciuki i tez daj znac czy sie udało:)

Dzięki :-) Napewno dam znać, wszystko na bieżąco w tym wątku ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Wiesz chyba gryzie ją trochę to, że jej syn mnie "utrzymuje" :-P ale że jej córkę mąż utrzymuje, to już nie przeszkadza :-P
    Powiem Ci, że właśnie wbrew pozorom, to tu mi nic nie przysługuje :-/ tu jakiś socjal to jest dopiero jak się ponas piątkę dzieci ma, więc trochę nam jeszcze brakuje :-P Nie wszędzie za granicą jest tak fajnie. pod tym względem, to nawet w Polsce jest lepiej, bo cokolwiek się od państwa należy, a tu zupełnie nic :-/ jedyne co, to mąż będzie miał z 200 franków więcej do wypłaty na dziecko. No ale plus jest taki, że tu i z jednej męża wypłaty we trójkę nawet przeżyjemy, i jeszcze może uda się coś delikatnie odłożyć, a w Polsce byłoby pewnie ciężko. Narazie, dopóki jeszcze mniej wydatków to oszczędzamy jak się da i staramy się odkładać jak najwięcej, żeby mieć zapasik wystarczający w razie co, bo też nie planujemy tu żyć na stałe, chcemy za jakiś czas wrócić do Polski. A tak na marginesie Szwajcaria specyficznym bardzo krajem jest :-P

Ty chyba w ciąży faktycznie jesteś, skoro już o 20 śpisz;-) rób test koniecznie jutro :-)
    Jeśli będziecie się mogli utrzymać w Szwajcarii z jednej wypłaty to i tak super :)
    W Polsce byłoby ciężko.. Chociaż przyznam Ci szczerze, że ja pracuję, bo muszę, póki jesteśmy sami pewnie utrzymalibyśmy się z jednej wypłaty, ale jak będziemy w trójkę mogłoby być ciężko :)
    ale dla mnie najlepszą pracą jest po prostu bycie kurą domową :D
    i nie rozumiem fenomenu tych wszystkich kobiet, które za wszelką cenę dążą do kariery, awansów i pieniędzy odkładając na później rodzinę i macierzyństwo :)
    mi wystarczyłaby trójka dzieci, mąż, mały dom z ogródkiem i byłabym największą szczęściarą na świecie :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    testy kupione, a zaczynam krwawić :(
    Próbujemy dalej, tym razem z mierzeniem temperatury :)
    Dalej trzymam za Was kciuki! :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz takie samo myślenie jak ja :-) Mówiłam, że jesteśmy podobne ;-) Mi też się mały własny domek z ogródeczkiem marzy :-)
    Kurczę, a ja naprawdę myślałam, że Ci się udało tym razem. Przykro mi :-( Powodzenia w następnym cyklu, w końcu musi się udać:-*
    A może to tylko plamienie...? Zaczęłaś normalnie krwawić jak zawsze?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamienie implantacyjne chyba jest za późno, zobaczę jak się rozkręci, ale nie mam juz raczej złudzeń :)
    Mam nadzieję, ze Tobie sie udało :*

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na implantacyjne może tak, ale słyszałam, że czasem mimo ciaży, jakaś część endometrium i tak się złuszcza i może wystąpić lekkie krwawienie. Teraz mi się przypomniało, że mojej sis spóźniała się sporo @, miała już robić test, ale dostała lekkiego krwawienia, a później się okazało, że była jednak w ciąży, a gin powiedziała, że to normalne na początku ciąży.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie wygląda to niestety na lekkie krwawienie, zobaczymy co będzie dalej :) może jutro zaryzykuje jeszcze z testem, ale podejrzewam, ze będzie jedna krecha :) cóż, będziemy próbować dalej, jakoś i tak dziwnie spokojna jestem i myślę pozytywnie, w tym miesiącu znioslam to lepiej niż w poprzednich :)

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam, ale po kawie i tymbarku, mocz blado żółty, powtórzę rano. A wyglądał tak: http://a64.tinypic.com/ohk50h.jpg

Wysłany: 22 lutego 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba aby wyszła ewidentna druga kreska, poczekam kilka dni. Możliwe ze za wcześnie troszkę jest, bo ostatnie dwa cykle miesiączkowe byly po 33 i 31 dni, dziś jest 31. A z rana to samo, co wieczorem: http://a63.tinypic.com/rbiejs.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest cień drugiej kreseczki, zrób jeszcze za parę dni lub idź na betę, wtedy będziesz wiedzieć już na 100% :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konfiturka wrote:
    Póki co nie wygląda to niestety na lekkie krwawienie, zobaczymy co będzie dalej :) może jutro zaryzykuje jeszcze z testem, ale podejrzewam, ze będzie jedna krecha :) cóż, będziemy próbować dalej, jakoś i tak dziwnie spokojna jestem i myślę pozytywnie, w tym miesiącu znioslam to lepiej niż w poprzednich :)

Podziwiam, że tak na spokojnie to wzięłaś, ja jeszcze czekam, ale coraz bardziej czuję, że @ jednak przyjdzie i już teraz jakoś taka bez humoru w ogóle jestem :-( Ale masz rację, nie można się podłamywać, jak nie ten cykl, to następny :-)
    Ja czuję, że mi z mężem by się jakieś prawdziwe wakacje w końcu przydały, a nie tylko zawsze na urlop do rodziców i zamiast odpoczywać, to tylko jeszcze więcej stresów :-/ Czuję, że potrzebujemy odpoczynku od codzienności, odstresowania się trochę... i może wtedy by się udało maleństwo począć :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Podziwiam, że tak na spokojnie to wzięłaś, ja jeszcze czekam, ale coraz bardziej czuję, że @ jednak przyjdzie i już teraz jakoś taka bez humoru w ogóle jestem :-( Ale masz rację, nie można się podłamywać, jak nie ten cykl, to następny :-)
    Ja czuję, że mi z mężem by się jakieś prawdziwe wakacje w końcu przydały, a nie tylko zawsze na urlop do rodziców i zamiast odpoczywać, to tylko jeszcze więcej stresów :-/ Czuję, że potrzebujemy odpoczynku od codzienności, odstresowania się trochę... i może wtedy by się udało maleństwo począć :-)
    Dokładnie! Jak macie możliwość to sie z nie zastanawiajcie nawet!
    U nas ostatnio nawet ciężko o wolną chatę :D a tez by nam to dużo ułatwiło w staraniach :D
    Stwierdziłam ze zaczne ćwiczyć i zdrowiem jeść, bo wtedy przestanie ciągle myśleć o tym, a w staraniach tez to nie zaszkodzi :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Chyba aby wyszła ewidentna druga kreska, poczekam kilka dni. Możliwe ze za wcześnie troszkę jest, bo ostatnie dwa cykle miesiączkowe byly po 33 i 31 dni, dziś jest 31. A z rana to samo, co wieczorem: http://a63.tinypic.com/rbiejs.jpg

Na moje oko to można śmiało gratulować ;-) Jak masz możliwość, to najlepiej zrób test z krwi teraz, żeby już mieć 100% pewność.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ