Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
ignite wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn które będą testować,jaka jest u Was szyjka?tzn:czy jest wysoko-nisko,i czy jest twarda(rozpulchniona).U mnie w poprzednim cyklu dzień przed @ była rozpulchniona a w tym od 8dpo już jest rozpulchniona i zastanawiam się czy tylko ja tak mam?.
Wydaje mi się, że na to chyba nie ma reguły. Z tą szyjką to chyba ciężki temat jest, bo z tego co się orientuję, to dziewczyny przeróżnie mają. Ja akurat termin @ mam gdzieś na sobotę, a szyjka nisko, twarda i lekko otwarta. Książkowo podobno przed @ powinna być nisko, twarda i zamknięta, w dniach @ twarda, nisko i lekko otwarta, a jak dojdzie do zapłodnienia, to wysoko, miękka i zamknięta. Ale chyba mało która kobietka ma tak typowo książkowo👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
konfiturka wrote:Na pewno bardzo by się ucieszyła! Trzymam kciuki, żebyś w sobotę zobaczyła dwie kreseczki!
Z jednej strony wydaje mi się, że by się ucieszyła, bo nie raz dopytywała się, kiedy to u nas będzie bobo, a z drugiej, to wiem, że jej nie pasuje to, że ja nie pracuję i ona chyba chce kolejnego wnuka czy wnuczki, ale bardziej by chyba chciała, żebym najpierw pracę znalazła stałą.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyZ drugiej strony skoro radzicie sobie bez Twojej pracy to co jej to przeszkadza
Pewnie jakbys urodziła w Szwajcarii to jakieś becikowe czy socjal tez maja dobry, wiec na pewno źle na tym nie wyjdziecie robcie po swojemu, olac gadanie teściowejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:53
-
nick nieaktualny
-
Agniecha2101 - mam nadzieje ze u Ciebie tez będzie już ten moment:) i nie bedziesz musiała więcej przechodzić przez te wyczekiwanie, rozczarowanie i frustracje.... będzie dobrze. Trzymam kciuki i tez daj znac czy sie udało:)
agniecha2101 lubi tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
konfiturka wrote:Z drugiej strony skoro radzicie sobie bez Twojej pracy to co jej to przeszkadza
Pewnie jakbys urodziła w Szwajcarii to jakieś becikowe czy socjal tez maja dobry, wiec na pewno źle na tym nie wyjdziecie robcie po swojemu, olac gadanie teściowej
Wiesz chyba gryzie ją trochę to, że jej syn mnie "utrzymuje" ale że jej córkę mąż utrzymuje, to już nie przeszkadza
Powiem Ci, że właśnie wbrew pozorom, to tu mi nic nie przysługuje tu jakiś socjal to jest dopiero jak się ponas piątkę dzieci ma, więc trochę nam jeszcze brakuje Nie wszędzie za granicą jest tak fajnie. pod tym względem, to nawet w Polsce jest lepiej, bo cokolwiek się od państwa należy, a tu zupełnie nic jedyne co, to mąż będzie miał z 200 franków więcej do wypłaty na dziecko. No ale plus jest taki, że tu i z jednej męża wypłaty we trójkę nawet przeżyjemy, i jeszcze może uda się coś delikatnie odłożyć, a w Polsce byłoby pewnie ciężko. Narazie, dopóki jeszcze mniej wydatków to oszczędzamy jak się da i staramy się odkładać jak najwięcej, żeby mieć zapasik wystarczający w razie co, bo też nie planujemy tu żyć na stałe, chcemy za jakiś czas wrócić do Polski. A tak na marginesie Szwajcaria specyficznym bardzo krajem jest
Ty chyba w ciąży faktycznie jesteś, skoro już o 20 śpisz;-) rób test koniecznie jutro👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Soldier-Woman wrote:Agniecha2101 - mam nadzieje ze u Ciebie tez będzie już ten moment:) i nie bedziesz musiała więcej przechodzić przez te wyczekiwanie, rozczarowanie i frustracje.... będzie dobrze. Trzymam kciuki i tez daj znac czy sie udało:)
Dzięki Napewno dam znać, wszystko na bieżąco w tym wątku👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Wiesz chyba gryzie ją trochę to, że jej syn mnie "utrzymuje" ale że jej córkę mąż utrzymuje, to już nie przeszkadza
Powiem Ci, że właśnie wbrew pozorom, to tu mi nic nie przysługuje tu jakiś socjal to jest dopiero jak się ponas piątkę dzieci ma, więc trochę nam jeszcze brakuje Nie wszędzie za granicą jest tak fajnie. pod tym względem, to nawet w Polsce jest lepiej, bo cokolwiek się od państwa należy, a tu zupełnie nic jedyne co, to mąż będzie miał z 200 franków więcej do wypłaty na dziecko. No ale plus jest taki, że tu i z jednej męża wypłaty we trójkę nawet przeżyjemy, i jeszcze może uda się coś delikatnie odłożyć, a w Polsce byłoby pewnie ciężko. Narazie, dopóki jeszcze mniej wydatków to oszczędzamy jak się da i staramy się odkładać jak najwięcej, żeby mieć zapasik wystarczający w razie co, bo też nie planujemy tu żyć na stałe, chcemy za jakiś czas wrócić do Polski. A tak na marginesie Szwajcaria specyficznym bardzo krajem jest
Ty chyba w ciąży faktycznie jesteś, skoro już o 20 śpisz;-) rób test koniecznie jutro
W Polsce byłoby ciężko.. Chociaż przyznam Ci szczerze, że ja pracuję, bo muszę, póki jesteśmy sami pewnie utrzymalibyśmy się z jednej wypłaty, ale jak będziemy w trójkę mogłoby być ciężko
ale dla mnie najlepszą pracą jest po prostu bycie kurą domową
i nie rozumiem fenomenu tych wszystkich kobiet, które za wszelką cenę dążą do kariery, awansów i pieniędzy odkładając na później rodzinę i macierzyństwo
mi wystarczyłaby trójka dzieci, mąż, mały dom z ogródkiem i byłabym największą szczęściarą na świecieagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To masz takie samo myślenie jak ja Mówiłam, że jesteśmy podobne Mi też się mały własny domek z ogródeczkiem marzy
Kurczę, a ja naprawdę myślałam, że Ci się udało tym razem. Przykro mi Powodzenia w następnym cyklu, w końcu musi się udać:-*
A może to tylko plamienie...? Zaczęłaś normalnie krwawić jak zawsze?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Na implantacyjne może tak, ale słyszałam, że czasem mimo ciaży, jakaś część endometrium i tak się złuszcza i może wystąpić lekkie krwawienie. Teraz mi się przypomniało, że mojej sis spóźniała się sporo @, miała już robić test, ale dostała lekkiego krwawienia, a później się okazało, że była jednak w ciąży, a gin powiedziała, że to normalne na początku ciąży.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyPóki co nie wygląda to niestety na lekkie krwawienie, zobaczymy co będzie dalej może jutro zaryzykuje jeszcze z testem, ale podejrzewam, ze będzie jedna krecha cóż, będziemy próbować dalej, jakoś i tak dziwnie spokojna jestem i myślę pozytywnie, w tym miesiącu znioslam to lepiej niż w poprzednich
-
Chyba aby wyszła ewidentna druga kreska, poczekam kilka dni. Możliwe ze za wcześnie troszkę jest, bo ostatnie dwa cykle miesiączkowe byly po 33 i 31 dni, dziś jest 31. A z rana to samo, co wieczorem: http://a63.tinypic.com/rbiejs.jpg11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
-
nick nieaktualny
-
konfiturka wrote:Póki co nie wygląda to niestety na lekkie krwawienie, zobaczymy co będzie dalej może jutro zaryzykuje jeszcze z testem, ale podejrzewam, ze będzie jedna krecha cóż, będziemy próbować dalej, jakoś i tak dziwnie spokojna jestem i myślę pozytywnie, w tym miesiącu znioslam to lepiej niż w poprzednich
Podziwiam, że tak na spokojnie to wzięłaś, ja jeszcze czekam, ale coraz bardziej czuję, że @ jednak przyjdzie i już teraz jakoś taka bez humoru w ogóle jestem Ale masz rację, nie można się podłamywać, jak nie ten cykl, to następny
Ja czuję, że mi z mężem by się jakieś prawdziwe wakacje w końcu przydały, a nie tylko zawsze na urlop do rodziców i zamiast odpoczywać, to tylko jeszcze więcej stresów Czuję, że potrzebujemy odpoczynku od codzienności, odstresowania się trochę... i może wtedy by się udało maleństwo począć👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Podziwiam, że tak na spokojnie to wzięłaś, ja jeszcze czekam, ale coraz bardziej czuję, że @ jednak przyjdzie i już teraz jakoś taka bez humoru w ogóle jestem Ale masz rację, nie można się podłamywać, jak nie ten cykl, to następny
Ja czuję, że mi z mężem by się jakieś prawdziwe wakacje w końcu przydały, a nie tylko zawsze na urlop do rodziców i zamiast odpoczywać, to tylko jeszcze więcej stresów Czuję, że potrzebujemy odpoczynku od codzienności, odstresowania się trochę... i może wtedy by się udało maleństwo począć
U nas ostatnio nawet ciężko o wolną chatę a tez by nam to dużo ułatwiło w staraniach
Stwierdziłam ze zaczne ćwiczyć i zdrowiem jeść, bo wtedy przestanie ciągle myśleć o tym, a w staraniach tez to nie zaszkodzi -
Soldier-Woman wrote:Chyba aby wyszła ewidentna druga kreska, poczekam kilka dni. Możliwe ze za wcześnie troszkę jest, bo ostatnie dwa cykle miesiączkowe byly po 33 i 31 dni, dziś jest 31. A z rana to samo, co wieczorem: http://a63.tinypic.com/rbiejs.jpg
Na moje oko to można śmiało gratulować Jak masz możliwość, to najlepiej zrób test z krwi teraz, żeby już mieć 100% pewność.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙