Pamiętniki Czas na rodzeństwo z PCOS
Dodaj do ulubionych
WSTĘP
Czas na rodzeństwo z PCOS
O mnie: Szczęśliwa mężatka, mama córeczki Alicji rocznik 2018 ♥️
Czas starania się o dziecko: Listopad 2019
Moja historia: Starania o pierwsze dziecko zajęły nam 15 długich za długich cykli... problemy z podwyższona prolaktyna oraz bezowulacyjne cykle kazały nam trochę poczekać. Czas na rodzeństwo, początkowo mieliśmy zacząć starania po nowym roku. Ale skoro udało się podejść męża to do dzieła 💪
Moje emocje:

16 grudnia 2019, 23:14

21dc 2cs
Czesc wszystkim 🙋
Miałam się nie nakręcać, miałam odpuścić, miałam iść na żywioł i co.... Łatwo się mówi 😳

Ale to wszystko przez to że cykle znowu płatają mi figla. Było wszystko jak w zegarku. Ale od lipca cykle znowu się wydłużają i są nieregulealne, także... Spanikowałam brawo JA🤦

Odwiedziłam w grudniu swojego ginekologa już dwa razy 🤔

Ale już wiem na czym stoję. Prolaktyna znowu idzie mi w górę. Doktor powiedział że przy podwyższonej jest minimalne prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Także musimy ją zbić 🤷

Kilka innych wyników na granicy normy, jedynie co to LH się jeszcze nie podobało. Ale mam się teraz tym nie przejmować🙉


Wiadomość wyedytowana przez autora 20 marca, 20:39

22 grudnia 2019, 22:45

Do nowego cyklu zostało nam mniej więcej 6 dni 🤔

Przynajmniej tak wyliczyła mi aplikacja a cykle jak zwykle nieregularne...

Mam jednak głupia chęć zrobić test w Boże Narodzenie 🙈

Postaram się jednak wytrzymać i zrobić go przed nowym rokiem. Fakt faktem nie czuje nic aby miał być pozytywny i przecież doktor wyraźnie mi powiedział że z podwyższona prolaktyna w ciążę nie zajde i że trzeba ją obniżyć. No ale co zrobisz... Nic nie zrobisz, kobiecie nie przetlumaczysz 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora 22 grudnia 2019, 22:46

30 grudnia 2019, 23:28

1dc 3cs

No nic... Nie tym razem🤦 Jadnak lekarz się nie mylił. W takim razie nie zostaje nam nic innego jak czekać na kolejną miejmy nadzieję owulację i tym razem z powodzeniem. Myślę że lek na obniżenie prolaktyny jest już skuteczny tzn. tak to sobie wmawiam że już działa po dwóch dawkach 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 marca, 20:40

18 stycznia, 22:54

20dc 3cs
No to aplikacja wyliczyła nam dzień owulacji. Czuje że po tabletkach owulacja pojawiła się jednak wcześniej no zobaczymy 🤷

Dzisiaj jestem wykańczona po pracy więc z ♥️ nici... Mam nadzieję że wczorajsza akcja wystarczy 🙈
A może rano będą siły 😄🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 marca, 20:40

6 marca, 21:12

1dc 5cs
Dawno mnie tu nie było ...

No to zaczyna sie już nerwowka... Jestem podłamana. Cały ten cykl wmawiałam sobie oznaki ciazy... Zaczynamy 5 cykl starań. Obawiam się że również będzie stracony.
Prolaktyna w normie. Tabletki działają... Czas odwiedzić ginekologa i zapytać się co proponuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 marca, 20:39

20 marca, 02:55

15dc 5cs

Ginekolog mnie nie przyjmje. Wizyta odwołana. No niestety nie ma zamiaru naciskać...

Póki co nadal stoimy na tym że obniżamy prolaktynę i pilnuje by w okresie około owulacyjnym serduszkować się codziennie ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 marca, 20:42

22 marca, 12:13

17dc 5cs
Od rana czuje jajniki, ból jak na zbliżający się okres. Czyżby to oznaki owulacji?
Aplikacja wylicza mi owulacje dopiero za 3 dni. Ale to w sumie tylko przelicza dni od długości cyklu. Nie mierze temperatury, nie oceniam szyjki ani śluzu. To nie dla mnie 🤦

Myślałam aby odpuścić na jakiś czas nasze starania. Poczekać aż sytuacja na świecie się uspokoi. Ale jednak nie potrafię odpuścić. Patrzę na swoją córeczkę i niczego bardziej teraz nie pragnę jak rodzeństwa dla niej.

Zawsze w moich marzeniach było mieć dzieci w podobnym wieku. I teraz już nie ma na co czekać.

Boje się że znowu zabardzo się nakręcę i znowu się rozczaruje. Przy ostatnim testowaniu pękłam.

Byłam tak nakręcona i pewna że zobaczę dwie kreski jak nigdym (nawet wydawało mi się że na chwilę te dwie kreseczki zobaczyłam). I serce zaczęło mocniej bić. Szybko odłożyłam test i postanowiłam zobaczyć za minutę prawidłowy wynik. I było to największe rozczarowanie jakie kiedykolwiek przeżyłam 😳

25 marca, 20:54

19dc
Podaje wyniki badań by mieć je gdzieś zapisane 😆

Wyniki z 2017 lekarz Endo. Po tych wynikach zapisał mi Bromocorn pół tabletki na noc, oraz letrox25 też pół tabletki rano.
TSH 3gen. 2,080 ulU/mL norma(0,270-4,200)
Anty-TPO 12,2 ulU/mL norma(0,0-34,0)
Prolaktyna 67,58 ulU/mL norma(4,79-23,30)
Wyniki z grudnia 2019 nowy lekarz ginekolog po tych wynikach zapisał mi Dostinex pół tabletki tygodniowo.
TSH 3gen. 2,550 ulU/ml norma(0,270-4,200)
Prolaktyna 34,04 ulU/mL norma(4,79-23,30)
Testosteron 0,445 ng/mL norma(0,08-0,48)
LH 12,04 mlU/mL
Faza folikularna 3,03 - 8,08
FSH 7,02 mlU/mL
Faza folikularna 2,39 - 6,60

Przepadałam na forum i dobrze mi z tym. Nabrałam mocy 💪

Mamy plan B jak tylko 👑 się uspoi robię konkretne badania na tarczycę i ide z nimi do dobrego endokryloga. Trzeba go tylko znaleźć 🤦
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)